علیرضا بیگلری ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت امیرالمؤمنین علی(ع) اظهار داشت: فعلا منتظر کارآزمایی واکسن پاستور هستیم. قبل از اینکه تولید انبوه واکسن داشته باشیم باید از نتایج مثبت آن مطمئن شویم.
وی با بیان اینکه فعلا برای خرداد ماه یک میلیون واکسن پاستور تولید خواهد شد، گفت: پس از آنکه جواب مطالعات کارآزمایی واکسن در خردادماه با موفقیت مشخص شد، برنامه ما این است که هر ماه یک میلیون دُز واکسن در سطح کشور تولید کنیم.
رئیس انستیتو پاستور ایران با تاکید بر اینکه واکسن پاستور مورد حمایت ۱۰۰ درصد دولتی قرار دارد، افزود: یکی از کمخطرترین واکسنهایی که امروزه در دنیا وجود دارد واکسن پاستور محصول مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا است.
وی با بیان اینکه در انستیتو پاستور ایران یک مرکز قدیمی و با قدمت ۱۰۰ ساله است، گفت: این مرکز همواره ثابت کرده که یار دیرین کشور و ملت بزرگ ایران است. نمیتوانستیم نام و اعتبار انستیتو پاستور را بر روی هر واکسنی قرار دهیم. در واقع باید از کیفیت و قابلیت یک واکسن، مطمئن میشدیم.
بیگلری ادامه داد: در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا، شرایط دنیا همانند روز محشر و قیامت بود و هیچ کشوری در زمینه تولید واکسن راضی نبود به دیگر کشورها کمک کند؛ بنابراین با دانش فنی ایرانی سعی کردیم واکسنی تولید کنیم که عوارض کمتری داشته باشد. ایران و کوبا در زمینه تولید واکسن همکاری دیرینی دارند و خوشبختانه اینبار هم این همکاری منجر به تولید واکسن مهم کرونا شد.
وی در پایان به موضوع صادرات واکسن پاستور اشاره کرد و افزود: قرار ما با کشور کوبا این بوده است که بعد از آن که واکسیناسیون کرونا در ۲ کشور ایران و کوبا به اتمام رسید، این محصول را به دیگر کشورها صادر کنیم. بر اساس پروتکلهای جهانی واکسن پاستور یکی از قویترین واکسنهای کرونا در دنیا محسوب میشود و قابلیت استفاده در کل کشورها را دارد.