آفتابنیوز : آفتاب: رییس مجلس از اقدام دولت مبنی بر ادغام شوراهای عالی در کمیسیونهای هیات دولت انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، غلامعلی حدادعادل در نشست مطبوعاتی روز پنجشنبه خود درباره طرح ادغام شوراهای عالی و ایرادات شورای نگهبان به آن و دستور رییسجمهور برای اجرایی شدن آن قبل از تصمیم نهایی مجلس گفت: آن چه مجلس تصویب كرده بود این بود كه از دولت درخواست كرده بود كه در مورد شوراها، لایحهای بیاورد. شورای نگهبان به این مصوبه ایراداتی داشت و دولت با استناد به نظر شورای نگهبان شوراها را در كمیسیونها ادغام كرد.
حدادعادل گفت: اظهار نظر شورای نگهبان امری در درون قوه مقننه بوده و چون شورای نگبهان جزیی از قوه مقننه است مادام كه این فرایند قانونی شورای نگهبان و تصمیمگیری مجلس به نهایت نرسیده، هیچ چیز روشن نیست و استناد دولت به ایرادات شورای نگهبان جایی ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: دولت اگر بخواهد نظر نهایی را بداند باید صبر كند و ببیند واكنش مجلس به ایرادات شورای نگهبان چیست؟ اگر مجلس این ایرادات را نپذیرفت این مصوبه به مجمع میرود و تعیین تكلیف میشود و تا این فرایند طی نشود نمیتوان كاری كرد.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: اصولا در قانون اساسی ما، دولت مخاطب شورای نگهبان نیست مگر وقتی كه دولت تقاضای تفسیر از شورای نگهبان كند؛ بنابراین مخاطب شورای نگهبان مجلس است و به تعبیر دیگری شورای نگهبان هیچ پنجرهای به سوی دولت ندارد و دولت اگر به این نتیجه رسیده كه شوراها را در كمیسیونها ادغام كند نظر شورای نگهبان را اجرا نكرده است.
او با بیان این كه چنین مسالهای قبلا سابقه نداشته گفت: مجلس بر اساس معمول سایر طرحها و لوایح ایرادات شورای نگهبان را مطرح و منتظر نظر مجلس میماند؛ باید ببنیم مجلس چه تصمیمی در خصوص طرح ها و لوایح می گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص سهمیهبندی بنزین و این كه آیا مجلس طرح جدیدی در سال آینده برای تغییر سهمیهبندی و قیمت آن دارد؟ گفت: این مساله بحث روز مجلس است در بودجه نیز ما به مباحث مربوط به بنزین، سهمیهبندی و قیمت آن رسیدهایم و از نمایندگانی كه پیشنهاداتی داشتهاند خواستهایم برای مشاوره بیشتر تامل كنند.
رییس قوه مقننه ادامه داد: در واقع تصمیمگیری در مورد سهمیهبندی بنزین و قیمت آن را به روزهای دیگر موكول كردهایم و علت آن پیچیدگی موضوع تنوع مساله و این كه كسی نیست در كشور كه با این مساله ارتباط نداشته باشد است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه در این رابطه در حال رایزنی هستیم و هنوز تصمیم خاصی در این رابطه گرفته نشده است گفت: تجربه انجام شده سال 86 تجربه خوبی برای ادامه كار است و سعی میكنیم از تجربه دولت و تجربهای كه در مجلس به وجود آمده استفاده كنیم.
رییس قوه مقننه در پاسخ به سوالی درباره طرح تعیین سهمالارث زن از اموال منقول و غیر منقول شوهر و این كه آیا این طرح تا پایان مجلس هفتم مورد تصویب نهایی قرار میگیرد یا نه؟ خاطرنشان كرد: ما نمیتوانیم پیشبینی قطعی كنیم چون با پایان یافتن بودجه در هفتهی آینده مجلس حدود 6 هفته ادامه نخواهد یافت و زمان زیادی نداریم؛ ولی مسلما نمایندگان مخصوصا فراكسیون زنان مجلس به شدت دنبال این هستند تا از حقوق زنان دفاع كنند.
او با بیان این كه در مورد ارث زنان از اموال منقول و غیرمنقول شوهران مراجع تقلید نظری داشتهاند كه نمایندگان به آن نظرات توجه خواهند كرد، افزود: به احتمال زیاد در آیندهای نزدیك این طرح در دستور كار قرار میگیرد.