مرتضی تقیزاده روز سهشنبه به رسانهها اظهار داشت: طی سه ماه گذشته چهار قلاده یوز ایرانی در این پناهگاه حیات وحش مشاهده شده است و پیگیر نصب سه دوربین علاوه بر دوربینهای موجود منطقه پناهگاه حیات وحش نایبندان هستیم.
وی افزود: متاسفانه برخی شکارچیان غیرمجاز علاوه بر اینکه به جان حیات وحش آسیب میرسانند، گاهی دوربینهای منطقه را نیز تخریب میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست طبس گفت: یکی دیگر از تصمیمات ما بهروزرسانی ۱۱ تابلوی هشدار دهنده به رانندگان در راستای مراقبت از حیات وحش در طول مسیر در دو محور طبس به یزد و دیهوک به راور است که اعتبار آن نیز مدنظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات بسیار خوب مردم طبس مراقبت از زیست پرندگان آبزی و کنارآبزی در این شهرستان است افزود: از ابتدای سال جاری بیش از ۲۰ قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی شامل باکلان و پلیکان که آسیب دیده بودند توسط مردم به محیط زیست تحویل داده شد و بعد از تیمارداری در ایستگاههای آبی شهرستان چون سد دره بید رهاسازی شدند.
پناهگاه حیات وحش نایبندان سال ۱۳۷۴ با هدف حمایت از گونههای جانوری کمیاب مانند یوزپلنگ آسیایی و جبیر بهعنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد و ۲۵ مهر سال ۱۳۸۰ با مصوبه شماره ۲۰۰ شورای عالی حفاظت محیط زیست با عنوان پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوست.
این منطقه با وسعت یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۹۹۳ هکتار بزرگترین پناهگاه حیات وحش کشور محسوب میشود و بخش عمده این پناهگاه را دشت تشکیل میدهد.
پناهگاه حیات وحش نایبندان در جنوب و جنوب غربی طبس واقع شده و فاصله آن تا شهر طبس حدود ۴۰۰ کیلومتر است.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است.