کد خبر: ۷۰۹۹۷
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۱:۲۶
وزارت کشور منتشر کرد؛

متن كامل منشور اخلاقی انتخابات

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزارت كشور متن كامل منشور اخلاقی انتخابات را منتشر كرد. 

در متن اين منشور آمده است:

«وَ هُوَالذی جَعَلَكُم خَلائِف الارض وَ رَفَعَ بَعْضَكُمْ فَوقَ بَعْضَ دَرَجاتٌ لِيَبْلوَكُمْ فيما آتيكُمْ»

«و او كسی است كه شما را جانشينان و نمايندگان خود در زمين قرار داد و درجات بعضی از شما را بالاتر از بعضی ديگر قرار داد تا شما را به‌وسيله آن‌چه در اختيارتان قرار داد، بيازمايد». آیه 165 سوره انعام

«اِنی بَعَثْتُ لاتَحْمُ مَكارِمُ الاخْلاقْ» رسول گرامی اسلام (ص)

«بايد اخلاق همه در انتخابات اخلاق اسلامی باشد و افرادی را انتخاب كنيد كه متعهد به شرق و غرب نباشند و بر صراط مستقيم انسانيت و اسلاميت باشند». امام خمينی(ره)

«انتخابات را به عنوان هدف عالی و شيرين مورد توجه قرار دهيد و با پرهيز كامل از هرگونه جنجال و تخريب و بداخلاقی، همه عوامل خود را برای برگزاری پرشور و شوق آن بسيج كنيد.» مقام معظم رهبری

مقدمه: 
حكومت از ديدگاه اسلام، برخاسته از موضع طبقاتی و سلطه‌گری فردی يا گروهی نيست بلكه تبلور آرمان سياسی ملتی هم كيش و هم فكر است كه به خود سازمان مي‌دهد تا در روند تحول فكری و عقيدتی راه خود را به سوی هدف نهايی (حركت به سوی الله) بگشايد. ملت ما در جريان تكامل انقلابی خود از غبارها و زنگارهای طاغوتی زدوده شد و از آميزه‌های فكری بيگانه خود را پاك نمود و به مواضع فكری و جهان بينی اصيل اسلامی بازگشت و اكنون بر آن است كه با موازين اسلامی جامعه نوين (اسوه) خود را بنا كند. بر چنين پايه‌ای، رسالت قانون اساسی اين است كه زمينه‌های اعتقادی نهضت را عينيت بخشد و شرايطی را به وجود آورد كه در آن انسان با ارزش‌های والا و جهان شمول اسلامی پرورش يابد.

«فصل شيوه حكومت در اسلام از مقدمه قانون اساسی»

بسم الله الرحمن الرحيم
«من در برابر قرآن مجيد، به خدای قادر متعال سوگند ياد می‌كنم و با تكيه بر شرف انسانی خويش تعهد می‌نمايم كه پاسدار حريم اسلام و نگاهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ايران و مبانی جمهوری اسلامی باشم، وديعه‌ای را كه ملت به ما سپرده به عنوان امينی عادل پاسداری كنم و در انجام وظايف وكالت، امانت و تقوی را رعايت نمايم و همواره به استقلال و اعتلای كشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پای بند باشم، از قانون اساسی دفاع كنم و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهار نظرها، استقلال كشورو آزادی مردم و تامين مصالح آن‌ها را مدنظر داشته باشم».

«متن سوگند نمايندگان مجلس شورای اسلامی»

انتخابات مظهر تجلی حضور مردم در نظام اسلامی و بستری است كه در آن رقابت سياسی، با هدف خدمت و در چارچوب قانون و در پرتو اخلاق اسلامی معنا و مشروعيت می‌‌يابد.

حضرت امام‌(ره) در اين زمينه می‌‌فرمايند:

«مجلس محل قانون‌گذاری است به همين دليل شكل‌گيری مجلس بايد در چارچوب دقيق قانون باشد و هيچ عاملی جز ضوابط قانونی نبايد در تشكيل مجلس شورای اسلامی نقش داشته باشد».

در آستانه انتخابات هشتمين دوره مجلس شورای اسلامی نيز مقام معظم رهبری در جمع مردم يزد يكبار ديگر با دعوت مردم به حضور پرشور و حماسی و انتخاب نمايندگانی اصلح بر رعايت اخلاق انتخاباتی و پرهيز از هرگونه بداخلاقی و تخريب و تهمت زدن به يكديگر تاكيد نموده و می‌‌فرمايند:

«هتك آبرو و تخريب افراد در شب‌نامه‌ها، مطبوعات، پايگاه‌های اينترنتی و ديگر وسايل به هيچ وجه صحيح و مصلحت نيست و اينجانب در خواست و اصرار می‌كنم كه علاقه‌مندان نامزدها فقط به تبليغ و تعريف از افراد مورد نظر خود بپردازند و از روش‌های تخريبی معمول در برخی كشورها به شدت پرهيز كنند».

به منظور تحقق اصول قانون اساسی، رهنمودهای حضرت امام(ره) و تدابير مقام معظم رهبری برای برگزاری انتخاباتی سالم، پرشور، حماسی و منطبق با اخلاق اسلامی "منشور اخلاقی انتخابات" برای نصب العين قرار دادن مجريان و ناظرين انتخابات، مردم، رسانه‌های جمعی و نامزدها و طرفداران آن‌ها و احزاب و گروه‌های سياسی ارائه می‌گردد.

هدف:

كمك به برگزاری انتخابات سالم، قانونی و ارائه يك الگوی مناسب انتخاباتی منطبق با ارزش‌ها و اخلاق اسلامی به منظور فرهنگ‌سازی و سوق دادن فضای مسابقه قدرت به مسابقه خدمت و افزايش مشاركت عمومی و تقويت وحدت ملی.

سياست‌ها:

1- تدوين معيارها و شاخص‌های رعايت اخلاق انتخاباتی، مبتنی بر قانون اساسی، رهنمودهای حضرت امام(ره) و تدابير مقام معظم رهبری و قوانين موضوعه.

2- استفاده از نظرات، پيشنهادات و همكاری عموم مردم به‌ويژه نخبگان و صاحبنظران احزاب و گروه‌های سياسی و شخصيت‌های دينی و فرهنگی در جهت تدوين منشور اخلاقی انتخابات.

3- ترويج و هنجارسازی محورهای منشور اخلاقی انتخابات با مشاركت فعال رسانه‌های گروهی، تريبون‌های عمومی دستگاه‌های فرهنگی و عموم مردم.

- محورهای مهم منشور اخلاقی انتخابات:‌

1- حركت بر مدار قانون، منويات حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبری.

2- تقويت اميد و نشاط ملی در ابعاد مختلف با استفاده از فضای انتخابات و پرهيز از سياه‌نمايي، بزرگ‌نمايی مشكلات و تخريب دستاوردهای انقلاب اسلامی و موفقيت‌های دولت‌ها.

3- استفاده از فضای تبليغاتی انتخابات به عنوان يك فرصت ملی برای تقويت استقلال كشور، وحدت ملی و همگرايی قومی و مقابله با توطئه‌های تفرقه‌افكنانه و جنگ روانی دشمن.

4- اهتمام مردم برای تعيين نماينده اصلح و پرهيز از تبعيضات قومی و فاميلی.

5- تلاش برای تبديل انگيزه‌های قدرت‌طلبانه به انجام خدمت به مردم و پرهيز از ادبيات برد و باخت و جنگ قدرت كه موجب بدبينی و يأس مردم خواهد شد.

6- طرح ديدگاه‌ها و توانمندی‌‌های افراد مورد نظر و پرهيز از تعاريف اغراق آميز.‌

7- ارائه پيشنهادها، برنامه‌ها و ديدگاه‌ها متناسب با جايگاه نمايندگی مجلس شورای اسلامي.

8- اجتناب از تخريب، تهمت، تحقير، افشاء اسرار مخفی نامزدهای انتخاباتی در رسانه‌های گروهی، سايت‌های اينترنتی و مجالس.

9- پرهيز از تبليغات رنگين و پرهزينه، انتشار تصاوير فريبنده، برگزاری مراسم و ميهمانی‌‌های پرخرج، توزيع هدايا، خريد و فروش آرا و.... .

10- پرهيز نامزدها از مديون شدن به صاحبان قدرت و ثروت.

11- پرهيز از وعده‌های غير منطبق با وظايف و اختيارات قانونی نمايندگان از جمله طرح‌های عمرانی.

12- خودداری از مصرف بيت‌المال و امكانات و فرصت‌های اداری برای تبليغات انتخاباتی نامزدها.

13- پرهيز از شايعه پراكنی و مسموم كردن فضای انتخابات و تشويش اذهان عمومی و تقويت سلامت روانی و سياسی جامعه.

14- كنترل احساسات و رفتار هواداران و اعضای ستاد و دفاتر انتخاباتی نامزدها در چارچوب منشور.

15- حفظ بی طرفی كامل تمام نيروهای اجرايی و نظارتی انتخابات و دستگاه‌های تبليغاتی منتسب به حكومت.

16- پرهيز نظاميان و مسئولان دولتی از ورود به احزاب و جناح بندي‌های حزبی و تبليغات له يا عليه نامزدهای انتخاباتی.

17- احترام به نتايج انتخابات و طرح شكايات در مراجع قانونی و اجتناب از تحريك افكار عمومی و زيرسوال بردن نتايج انتخابات.‌

18- پرهيز از تضعيف نظام و ترجيح منافع شخصی و گروهی بر مصالح و منافع ملي.

19- پرهيز از نقض اسلاميت و جمهوريت و هويت مردم‌سالاری دينی نظام جمهوری اسلامی.

20- كنار رفتن داوطلبان نمايندگی در صورت اطمينان از وجود داوطلبان صالح‌تر.
والسلام

كميته تدوين و ترويج منشور اخلاقی انتخابات:
- جامعه مدرسين حوزه علميه قم
- شورای نگهبان قانون اساسی
- وزارت كشور
- شورای سياستگذاری ائمه جمعه
- وزارت اطلاعات
- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران
- خانه احزاب به نمايندگی از احزاب
- بسيج اساتيد به نمايندگی از جامعه دانشگاهيان
- مركز رسيدگی به امور مساجد
- ستاد احيای امر به معروف و نهی از منكر



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین