آفتابنیوز : آفتاب: كیفیت برخی شیرهای یارانهای تولیدی از لحاظ محتوا قابل تایید نیست.
محمد شبنم، دبیر انجمن صنایع لبنی ایران اضافه كرد: در شرایطی كه قیمت شیرخام بالای 400 تومان است، چگونه میتوان شیر یارانهای را پس از فرآوری به قیمت لیتری 385 تومان و حدود 150 تومان زیر قیت تمام شده آن فروخت؟
وی در گفت و گو با ایسنا تصریح كرد: در حال حاضر به غیر از شركت پگاه، باقی تولیدكنندگان بزرگ و معتبر به دلیل عدم صرفه اقتصادی شیر یارانهای تولید نمیكنند، اما در همین وضعیت، واحدهای گمنام تولیدی برای گرفتن سهمیه تولید شیر یارانهای با هم رقابت نیز میكنند.
به گفته او مشكل اصلی در زمینه شیر یارانهای غلط بودن مكانیسم اختصاص یارانه است. در حال حاضر به ازای فرآوری هر كیلو شیر خام حدود 185 تومان یارانه به واحدهای تولیدی پرداخت میشود.
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران تاكید كرد: این میزان یارانه و پرداخت مستقیم آن ممكن است موجب برخی سوءاستفادهها شود، بنابراین باید ضمن افزایش میزان یارانه، به جای واحدهای فرآوری به دامداریها و تولیدكنندگان شیرخام پرداخت شود.
شبنم ادامه داد: در تمام دنیا یارانه بیشتر به تولیدكنندگان شیرخام پرداخت میشود كه این امر باعث افزایش كیفیت شیر خام تولیدی و نیز كاهش قیمت تمام شده شیر فرآوری شده میشود.
وی اضافه كرد: در حال حاضر تولیدكنندگان شیر گرفتار قیمتهای بالای علوفه بوده و به همین دلیل قادر به تولید شیرخام به قیمت پایه تعیین شده نیستند، بنابراین دولت با كمك به آنها میتواند در نهایت به مصرف كننده نهایی نیز كمك كند.
او مصرف سرانه شیر در كشور را در خوشبینانهترین حالت 70 تا 80 كیلو و 50 درصد زیر حداقل استاندارد جهانی یعنی 160 كیلو دانست و اضافه كرد: شیر یك كالای سلامت بخش بوده و شیر یارانهای باید به جای روش توزیع فعلی، در تمام مقاطع تحصیلی تا سطح دانشگاه توزیع شود.