حمیدرضا جانباز در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری در زمینه محرومیتزدایی از مناطق روستایی با بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در جمع خبرنگاران اظهارداشت: در بخش روستایی علاوه بر اعتبارات طرحهای پیوست تملیک دارایی به شرکتها از حدود پنج سال گذشته ارتباط با بخش خصوصی و گروههای جهادی و همچنین کسانی که تمایل به فعالیت در بخش آبرسانی روستایی دارند را آغاز کردیم تا در سرعت اجرای پروژهها کمک کنند.
وی افزود: توافقی با بیناد احسان در قالب تعیین پروژههای عمرانی داشتیم و در فودجه 1400 این فرصت برای ما فراهم شد که کار مشترک با این بنیاد را از استان سیستان و بلوچستان آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه ا ستانهایی که به لحاظ تامین آب مشکل دارند در اولویت ما قرار دارند افزود: دستورات لازم جهت تسریع در تامین منابع مالی مورد نیاز داده شده و روستاها در اختیار گروههای جهادی قرار میگیرد و پیش بینی میشود که تا قبل از پایان سال 130 روستا به سرانجام برسد ضمن اینکه در نظر داریم همه استانها از این پروژهها بهرهمند شوند اما استانهای دارای چالش آبی در اولویت قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آبفای کشور گفت: تعداد زیادی از استانهای فلات مرکزی که مشکل تامین آب دارند و به لحاظ حجم بارش و اقلیم شرایط ویژهای دارند در اولویت ما قرار گرفتهاند.
وی در ادامه بیان داشت: پیش بینی میشود که تعداد شهرهای دارای تنش نسبت به سال گذشته که وضعیت بارش مناسب بود افزایش یافته و به بیش از 210 شهر برسد که از این تعداد 100 شهر در وضعیت قرمز هستند و بیش از 20 درصد کمبود دارند.
وی ادامه داد: ما روی شبکهها مسلط شدیم و مدیریت فشار تامین برق سامانههای اضطراری خواهیم داشت ضمن اینکه به مولدهای برق اضطراری مجهز شدیم تا به رغم کمبود بارش و افزایش بیسابقه دما کمترین مشکل را داشته با شیم.
وی در پاسخ به سوال ایلنا درباره میزان تغییر استفاده از آبهای سطحی و زیرزمینی در سال جاری گفت: تقریبا حدود 47 درصد از آب سطحی شهر و بیش از 50 درصد از آب زیرزمینی استفاده میشود.
وی ا فزود: در شهرهایی مکه و ابسته به آب سطحی هستیم شرایط سختتر است سدهایی که تامین آب شرب میکنند جزو اولویتهای وزارت نیرو در تخصیص قرار گرفتند و سیاست این است که اولویت با آب شرب باشد.
وی با اشاره به وضعیت سدها نسبت به سال گذشته خاطرنشان کرد: سدهایی که تامین آب شرب میکنند نسبت به سال گذشته 40 درصد کمبود ذخیره دارند البته هدفگذاری این است که آب شرب در اولویت باشد.
جانباز گفت: ما به صورت هفتگی و منظم با وزیر نیرو جلساتی برگزار میکنیم و موضوعات پایش وضعیت آبی و عبور از تابستان را بررسی میکنیم. همه توجه ما این استکه به رغم وضعیت اقلیمی دچار کمبود آب نشویم.
وی درباره شناسایی مشترکین پرمصرف گفت: طبق سیستمهایی که در دسترس داریم هر گونه انحرافی در مصرف شناسایی خواهد شد ابتدا اخطار داده و با کسانی که رعایت نکنند برخورد خواهد شد.
مدیرعامل آبفای کشور درباره برنامه قطعی آب گفت: جزو سیاستهای مجموعه نیست که قطعی داشته باشیم حتی جاهایی که میزان تامین و مصرف باهم برابر نیست قطعی اعمال نمیشود اما با توجه به طول شبکه و تعداد زیاد تاسیسات ممکن است مشکلاتی حادث شود.
وی خاطرنشان کرد: از پنج سال گذشته با مدیریت فشار تامین یکنواخت آب مشترکین فراهم میشود و اکنون در دنیا در شبکه توزیع قطع آب و جیرهبندی از دستور کار خارج شده است. هدف ما نیز این است که مدیریت فشار داشته باشیم مگر در جاهایی که مجبور شویم و یا حادثهای رخ دهد.
وی یادآور شد: 101 شهری که اعلام کردیم وضعیت قرمز دارند احتمالا با مشکل مواجه شوند اما برنامهای برای قطع آب نداریم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بیش از 200 شهر میزان تولید و مصرف آب برابر است و 100 شهر وضعیت قرمز دارند پیشن بینی میشود که با تداوم افزایش دما که در پنج سال گذشته بیسابقه بوده تعداد این شهرها افزایش یابد اما اقدامات خوبی طی دو سال گذشته در قالب طرحهای کوتاهمدت شکل گرفته و این اطمینان را میدهد که به رغم اینکه میزان بارش نسبت به سالهای گذشته مناسب نیست میزان آبی که در اختیار مردم قرار میگیرد نسبت به سالهای گذشته اوضاع بهتری داشته باشند.
وی درباره کیفیت آب نیز گفت: کیفیت آب خط قرمز ما است و هر نقطهای که از استانداردهای ایران خارج شود آب منطقه را قطع میکنیم و از روشهای دیگر تامین آب صورت میگیرد.
وی گفت: مصوبه دولت جهت تامین منابع مالی پروژههای اضطرای تنش آبی از ابتدای خرداد ابلاغ شد که کمک میکند در این پروژهها تسریع ایجاد شود.