حجت الاسلام سید احمد خاتمی شنبه شب در ویژه برنامه شهادت امام صادق (ع) در مشهد افزود: در دنیا هم همین گونه است که افرادی که می خواهند رییس جمهوری یا نخست وزیر شوند توسط کمیتهای احراز صلاحیت می شوند و در ایران هم توسط شورای نگهبان افراد احراز هویت شده و کسانی که صلاحیت لازم را دارند تایید می شوند.
وی اضافه کرد: شورای نگهبان شرایط مدیر و مدبر را تصحیح و تعیین کرد که سن نامزد ریاست جمهوری نباید کمتر از ۴۰ سال باشد و سابقه مدیریتی در ردههای بالا را هم داشته باشد، از تحصیلات عالیه برخوردار بوده و پرونده محکومیت نداشته باشد.
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: در باب انتخاب اصلح در انتخابات ریاست جمهوری، فرد باید مدیریت جهادی داشته باشد، کار انقلابی کند، استکبارستیز و متنفر استکبار باشد، مملکتداری بداند، برای مشکلات کشور برنامه داشته و دلداده دین باشد.
خاتمی افزود: دشمنان میخواهند مردم ایران را خسته نشان دهند اما تجربه ۴۲ ساله نشان داده است که ملت ایران خسته نمی شود بلکه دشمنان را خسته خواهد کرد.
وی ادامه داد: امام صادق (ع) در روایتی شغل های مختلف را برشمرده و یکی از شغل ها را مساله ولایت و به عبارتی رهبری جامعه دانستهاند و می فرمایند رهبری جامعه ۲ بخش است یک بخش ولایت والی جاهل و ستمگر و دیگری ولایت والی حاکم عادل.
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: کمک به یک والی ستمگر کمک به ظلم و باطل است و باید همگان در برابر این والی ستمگر بایستند و سالروز قیام ۱۵ خرداد روزی است که مردم در برابر والی ستمگر حکومت طاغوت قهرمانانه ایستادند.
خاتمی افزود: امام راحل می فرمود برای همیشه ۱۵خرداد را عزا اعلام می کنم و این حماسه ها نباید فراموش شود و مردم باید بدانند این نهضت راحت به دست نیامده و شهیدها داده شده است و افرادی آوارگیها و زندان و تبعیدها را تحمل کردند.
وی ادامه داد: امروز ما بر سر سفره ولایت و حکومت حق نشستهایم حکومتی که در راس آن ولی فقیه به عنوان نماینده ولی عصر هستند لذا این نظام را طبق روایت امام صادق (ع) باید تقویت کرد و تقویت این نظام به حضور در صحنه است که یک روز این صحنه هشت سال دفاع مقدس بود، یک روز هم صحنه راهپیمایی و یک روز هم انتخابات است.
امام جمعه موقت تهران گفت: افرادی که جبهه ندیدند و نرفتند، بدانند که حضور در انتخابات ۲۸ خرداد از جنس حضور در جبهه است و افرادی که در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ برای رای دادن نبودند، بدانند حضور در این انتخابات همان رای آری آن زمان است.