کد خبر: ۷۱۲۶۲
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۲۰:۲۲
لیلاز:

بعید است مجمع تشخیص مصلحت بتواند خلاء مجلس را پر کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سعید لیلاز کارشناس مسایل اقتصادی گفت: «با تفسیرهای خاص از نظارت استصوابی مهمترین نهاد قانونگذاری کشور یعنی مجلس از کارافتاده و بعید است مجمع تشخیص مصلحت نیز بتواند این خلاء را پر کند».

این روزنامه‌نگار در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب در خصوص ورود مجمع تشخیص مصلحت نظام به بحث بودجه گفت: «مجلس هفتم عمر خود را خیلی زودتر از موعد تمام شده دیده است و هر چه هر کس آورد مصوبه می‌کند بدون اینکه مقاومتی نشان دهد».

لیلاز تصریح کرد: «مجلس هفتم ضعیف‌ترین مجلس بعد از پیروزی انقلاب است و آن به خاطر انتسابی بودن این افراد است و چون این نمایندگان می‌دانند منتسب هستند نه منتخب مراقب هستند اگر مجددا گذرشان به آنجا که منتسب شدن افتاد مشکلی پیش نیاید».

وی اظهار داشت: «نمایندگان مجلس هفتم فکر می‌کردند با رفتن خاتمی و آمدن احمدی‌نژاد وضع آنها بهتر می‌شود ولی شواهد نشان می دهد دیگر امیدی ندارند که با دولت نهم هم به جایی برسند و مجلس هفتم در سی ماه گذشته تنها لنگ لنگان به دنبال رییس جمهوری دوید و کاری به جایی نبرد».

این کارشناس مسایل اقتصادی افزود: «امروز کار به جایی رسیده که مجمع تشخیص مصلحت با دیدن نشانه‌های انفعال در تصمیم‌گیری‌های مجلس خود وارد عرصه شده و این نشان دهنده حضور جدید مجمع در اقتصاد ایران است».

این روزنامه‌نگار گفت: «آقای هاشمی رفسنجانی پیش از این گفته بود که مقام رهبری تصویب کردند که مسئول نظارت بر روند اجرایی برنامه توسعه و چشم‌انداز مجمع تشخیص مصلحت است».

لیلاز افزود: «چون من مطمئن هستم مقامات نظام متوجه این شده اند که مجلس توانایی نظارت بر چکونگی اجرای سند چشم انداز و برنامه چهارم توسعه را ندارد؛ پس ورود مجمع تشخیص مصلحت نظام نمی‌تواند بدون اذن مقام معظم رهبری صورت گرفته باشد».

وی اظهار داشت: «چون مقام معظم رهبری مدیریت عالی کشور را برعهده دارند برای جلوگیری از موج انحراف از سند چشم‌انداز اندیشه کرده‌اند».

این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: «به نظر من عدم دستیابی به افقهای برنامه ریزی شده در سند چشم‌انداز، نوعی اعتراف به ناکارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه اقتصاد است؛ در برنامه پنجم توسعه نرخ رشد اقتصادی در ایران باید دو رقمی شود و می‌دانیم که با این وضع دستیابی به این هدف غیرممکن خواهد بود و در نتیجه ایران قادر به رسیدن به سند چشم‌انداز نیز نخواهد بود». 

لیلاز ادامه داد: «مطمئنا مسئولان ارشد نظام نیز به این مساله رسیده اند و تدبیر عملی برای این مشکل بزرگ می‌اندیشند».

لیلاز با اشاره به اینکه مشکل در ساز و کار فعلی به دلیل دخالت‌های فراقانونی است، تاکید کرد: «بحث فقدان بهره‌وری، گسترش بیش از اندازه فساد و ... ما را وارد فاز سیاسی کرده که هر روز بیشتر نفت تولید کنیم و کمتر نتیجه بگیریم».

وی اظهار داشت: «ورود مجمع تشخیص مصلحت نظام به عملکرد مجلس نشان دهنده نگرانی مقام معظم رهبری است».

این روزنامه‌نگار در پاسخ به این سوال که «برای رسیدن به سند چشم‌انداز چه باید کرد؟»، گفت: «به هیچ وجه با این ساختار سیاسی به نتیجه نمی‌رسیم زیرا مشکل کشور مسایل سیاسی است و گرنه ما مشکل اجرایی و نظارتی نداریم».

لیلاز افزود: «با تفسیرهای خاص از نظارت استصوابی، عملا مهمترین نهاد قانونگذاری کشور یعنی مجلس از کار افتاده است و تصور نمی‌کنم مجمع تشخیص مصلحت نیز بتواند این خلاء را پرکند».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین