کد خبر: ۷۱۲۷۰
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۹:۳۳

رائول کاسترو رهبر آینده کوبا!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مجله تایم در مقاله خود با اشاره به کناره گیری فیدل کاسترو رهبر انقلابی کوبا به جانشین آینده او رائول کاسترو پرداخته است. نویسنده مقاله معتقد است احتمال اصلاح در دولتی آتی کوبا بسیار زیاد است. متن زیر ترجمه این مقاله است که به نظر خوانندگان عزیز آفتاب می‌رسد.

کناره‌گیری فیدل‌کاسترو بسیار غیرمنتظره بود. کاسترو 81 ساله که از سال 1959 رهبر کوبا بود به دلیل درد شدید در روده و تحلیل رفتن سلامتی، از سمت خود کناره‌گیری کرد. کاسترو نزدیک به یک سال از انظار عموم به دور بود و حتی نتوانست در سالگرد انقلاب کوبا شرکت کند.

کاسترو 3 ماه پیش در نامه‌ای نوشته بود که نمی‌خواهد به قدرت ادامه دهد و عده ای این نامه را پیش‌زمینه کناره‌گیری کاسترو دانستند. در بیانیه روز دوشنبه کاسترو که در سایت دولتی قرار گرفت فیدل با اشاره به وضعیت سلامت خود که هر روز بدتر می‌شود گفت:« همیشه علاقه داشتم تا آخرین نفس وظایف خود را به طور کامل انجام دهم. من نه آرزوی ریاست‌جمهوری دولت و فرماندهی کل کشور را دارم و نه آنرا قبول می‌کنم».

سئوالی که در اذهان وجود دارد این است که آیا این نامه چراغ سبزی برای رائول کاسترو وزیردفاع سابق کوبا و برادر فیدل است تا حداقل در زمینه اقتصادی هر چه سریعتر اصطلاحاتی صورت دهد.

با این وجود به نظر تحلیلگران تا زمانی که فیدل زنده است رائول تا حدودی فعالیتهای خود را محدود کرده در عین حال بازنشستگی فیدل، دست رائول را در انجام کارهای زیادی باز خواهد گذاشت و او می‌تواند نقش مهمی در اصلاح‌ سیاستهای کشور داشته باشد. 

فیدل کاسترو در سال 2006 به دلیل عمل جراحی روده رائول برادر 76 ساله خود را که فردی پراگماتیک با افکاری اصلاح‌طلبانه‌ است جایگزین خود کرد. 

انتظار می‌رود رائول در هفته آینده رسماً به ریاست جمهوری کوبا برسد و در مجلس ملی این کشور به او رای مثبت داده شود. رائول درعملکرد یکساله خود نشان داده که به جوانان فرصت بحثهای آزادی مانند محدودیتهای اجتماعی خواهد داد و همزمان با تندروهای طرفدار فیدل نیز همکاری می‌کند. 

گرچه رائول در سالهای اولیه قدرت فیدل مشاور سیاسی او بشمار می‌رفت ولی بسیاری از او انتظار اصلاحات و تحولات عمیق در دولت را دارند. 

رائول کاسترو در یکسال فعالیت خود تغییرات زیادی در رهبری کشور صورت داد و به نظر می‌رسد او از ژنرالهای جوان برای مدیریت،پیشرفت و توسعه اقتصادی استفاده کند.  همچنین توسعه اقتصادی شامل پروژه‌های چند میلیون دلاری در صنعت توریسم، از دیگر برنامهای او خواهد بود. 

گفتنی است کارلوس لاگه معاون ریاست جمهوری کنونی کوبا نسبت به ایدئولوژی رائول در سیاستهای اقتصادی دید مثبتی ندارد و در زمان رائول قدرت کمتری یافته است. 

رائول اخیرا درباره همکاری حکومت با ناظران حقوق بشر و همچنین لزوم آغاز روابط کوبا با اتحادیه اروپا و آمریکا ابراز علاقه کرده بود. 

رائول در سخنرانیهایش توجه خود را به کشاورزی و سیاستهای اقتصادی مبذول کرده و کمتر از شکوه سوسیالیسم سخن می‌گوید. به نظر می‌رسد او در زمینه اقتصادی سبک چین را پیش خواهد گرفت و برنامه‌های عملگرایانه‌ای مانند آزادی در سرمایه‌گذاریهای خارجی و صنعت توریسم،را دنبال خواهد کرد که در حال حاضر  در سطح ضعیفی قرار دارد ولی پس از جنگ سرد در  اقتصاد این کشور تاثیر زیادی داشته است.   

فعالیتهای رائول در جلب نظر دولت اجرائی جورج‌بوش تاثیر زیادی نداشته است. جورج‌بوش در سفر آفریقا با شنیدن خبر کناره‌گیری کاسترو اعلام کرد: « تا زمانی که برادران کاسترو کوبا را ادراه کنند آمریکا با هر گونه تجارت و روابط دیپلماتیک موافقت نخواهد کرد». در عین حال رئیس جمهور آمریکا کناره‌گیری فیدل را قدمی به سوی تحولات سیاسی دانست.

با این وجود جانشینی رائول به عنوان رهبر آینده کوبا بحث‌های احزاب آمریکا را چند برابر خواهد کرد و احتمال دارد رئیس جمهور آینده آمریکا سیاستهای خود را نسبت به کوبا تغییر دهد. شایان ذکر است در صورت عدم همکاری آمریکا با کوبا این کشور به سوی همکاری با چین و ونزوئلا خواهد رفت. در این شرایط ونزوئلا که بزرگترین صادرکننده نفت در آمریکای لاتین است و همواره ایالت متحده را مورد انتقاد قرار داده به یکی از مهمترین متحدان کوبا تبدیل خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین