کد خبر: ۷۱۳۲۸۸
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۲

سایه قتل «جرج فلوید» بر جوایز پولیتزر ۲۰۲۱

برندگان جوایز «پولیتزر ۲۰۲۱» در حالی اعلام شد که دست‌اندرکاران پوشش خبری قتل جورج فلوید به دست پلیس آمریکا سه جایزه را به خود اختصاص دادند.
سایه قتل «جرج فلوید» بر جوایز پولیتزر ۲۰۲۱
آفتاب‌‌نیوز :

جایزه پولیتزر که از سال ۱۹۱۷ میلادی هر ساله به بهترین آثار حوزه روزنامه‌نگاری، ادبیات و موسیقی اهدا می‌شود، دیروز (جمعه، ۲۱ خرداد) برندگان سال ۲۰۲۱ خود را معرفی کرد.

به گزارش تارنمای ای‌بی‌سی نیوز، در مراسم روز گذشته از دارنلا فریژر (Darnella Frazier) نوجوان ۱۷ ساله‌ای که صحنه قتل بی‌رحمانه جورج فلوید شهروند رنگین‌پوست آمریکایی زیر پای یک مامور پلیس را با گوشی تلفن خود ثبت کرده بود، تقدیر شد. هیات داوران جایزه پولیتزر به دلیل آنچه «ثبت شجاعانه صحنه قتل جورج فلوید» خواند و «ویدئویی که جرقه اعتراضات علیه بی‌رحمی پلیس در سراسر جهان را روشن کرد،» جایزه ویژه این دوره از جوایز پولیتزر را به دارنلا اهدا کرد.

دارنلا فریژر که در زمان ضبط این ویدئو تنها ۱۷ سال داشت، در محاکمه ماه آوریل درک شووین مامور پلیسی که عامل قتل فلوید بود نیز حضور پیدا کرد و در توصیف صحنه قتل گفت: (فلوید) درد می‌کشید. اینطور به نظر می‌رسید که می‌داند کارش تمام است. ترسیده بود. رنج می‌کشید و یکپارچه فریادی برای کمک بود.

شووین در این محاکمه در هر سه ردیف اتهام قتل غیرعمد از طریق فعل مجرمانه (قتل درجه ۲)، قتل عمد از طریق اقدام خطرناک (قتل درجه ۳) و آدم کشی غیرعمد درجه دوم گناهکار شناخته شد.

دارنلا در یک ویدئوی ۱۰ دقیقه‌ای به جهان نشان داد که شووین چگونه در روز ۲۵ مه سال ۲۰۲۰ (۵ خرداد ۹۹) با فشار دادن زانوی خود به گردن فلوید در حالی که می‌گفت نمی‌تواند نفس بکشد، جان او را گرفت. نتایج افکارسنجی واشنگتن پست و ایپسوس که در ژوئن سال ۲۰۲۰ انجام شد نشان داد ۷۹ درصد از مردم آمریکا این ویدئو را دیده‌اند.

دارنلا چندی پیش به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت فلوید با انتشار یک بیانیه گفت: من حالا ۱۸ سال دارم و هنوز وزنه و ضربه روحی چیزی که یک سال پیش شاهد آن بودم با من است. تحمل آن حالا کمی راحت تر شده اما من دیگر آن آدم سابق نیستم. بخشی از کودکیم از من ربوده شد.

این اولین بار نیست که اقدام شجاعانه و افشاگرایانه دارنلا مستحق دریافت جوایز معتبر جهانی شناخته می‌شود. انجمن قلم آمریکا سال گذشته جایزه شجاعت خود را به این نوجوان اهدا کرد.

هیات داوران جایزه پولیتزر علاوه بر فیلمبردار صحنه قتل جورج فلوید جوایزی را نیز به دست‌اندرکاران پوشش خبری این رویداد اهدا کردند. روزنامه استار تریبون مینیاپولیس برای پوشش فوری، موثق و دقیق این جنایت، جایزه اخبار فوری را گرفت و تیم عکاسی آسوشیتدپرس به خاطر تهیه یک مجموعه عکس از چند شهر آمریکا که به طور منسجم واکنش شهروندان این کشور به قتل جورج فلوید را به تصویر می‌کشد، جایزه بهترین عکاسی اخبار فوری را از آن خود کرد.

از دیگر برندگان شاخه روزنامه‌نگاری می‌توان به روزنامه نیویورک تایمز اشاره کرد که برای پوشش خبری دقیق همه گیری کرونا و پر کردن خلا آماری در این باره جایزه پولیتزر برای خدمات عمومی را دریافت کرد.

در بخش ادبیات، لوییز اردریک نویسنده ۶۶ ساله آمریکایی با رمان نگهبان شب برنده جایزه پولیتزر شد و در بخش بهترین شعر، ناتالی دیاز با مجموعه شعر عاشقانه پسااستعماری. مردگان برمی‌خیزند: زندگی مالکوم ایکس هم جایزه بهترین زندگینامه را گرفت.

جایزه‌ ادبی پولیتزر (Pulitzer Prize) به‌ افتخار جوزف پولیتزر، روزنامه‌نگار معروف آمریکایی، نام‌گذاری و تأسیس شده است. جوزف پولیتزر از حامیان مالی و بنیان‌گذاران مدرسۀ روزنامه‌نگاری دانشگاه کلمبیا بود. مراسم اهدای پولیتزر از سال ۱۹۱۷ هرساله در ماه آوریل با نظارت دانشگاه کلمبیا برگزار می‌شود. این جایزه در بخش داستان به یک نویسنده آمریکایی داده می‌شود؛ با این شرط که بهترین اثر با مضمون زندگی آمریکایی را منتشر کرده باشد. هم اکنون ارزش مالی این جایزه ۱۰ هزار دلار است. این جایزه علاوه بر حوزه‌ٔ ادبیات، به بهترین‌های رشته‌های روزنامه‌نگاری و موسیقی هم تعلق می‌گیرد. در بخش روزنامه‌نگاری، علاوه بر جایزه‌ٔ نقدی، یک مدال طلا هم اهدا می‌شود. جویس کارول اوتس، ویلیام فاکنر، جان آپدایک، ‌ای ال دکتروف، جومپا لاهیری و فیلیپ راث تعدادی از سرشناس‌ترین نویسندگانی هستند که تاکنون موفق به کسب این جایزه شده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین