210 نماینده مجلس شورای اسلامی طی بیانیهای خطاب به علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، محسن رضایی و سعید جلیلی از آنها خواستار این شدند تا به نفع سیدابراهیم رئیسی انصراف دهند.
به گزارش آفتابنیوز؛ در بخشی از بیانیه این نمایندگان آمده است: اکنون که در فضای جامعه عمومی نشان میدهد که اقبال عمومی مردم به حضرت آیتالله رئیسی روند افزایشی یافته است، برای شکل گیری دولتی قوی، تمام توان خویش را بکار گیرید و اولین گام موثر در این جهت با اعلام حمایت از ایشان، زمینه را برای شکلگیری دولتی قوی مهیا نمایید.
قطعا این کنارهگیری، خود تلاشی برای حضور حداکثری مردم در صحنه شکل دهی به دولتی کارآمد و مقتر خواهد بود.
اصولگرایان دست به دعا برداشتند؛ همه میمانند؟!
به نظر میرسد همه نامزدهای جبهه اصولگرایان قصد ماندن در کارزار انتخابات را دارند و کناربرو هم نیستند. اخباری که درباره انصرافشان منتشر میشود هم بعد از مدتی تکذیب میشود. نه کنارهگیری زاکانی و قاضیزاده و جلیلی به نفع رئیسی و نه حتی شایعه انصراف خود رئیسی تا این لحظه هیچکدام تأیید نشدهاند. مسئول ستاد دانشگاهیان رئیسی درخصوص برخی شائبهها درخصوص کنارهگیری رئیسی از انتخابات ریاستجمهوری، گفته: آیتالله رئیسی به نفع دیگر نامزدها انصراف نمیدهد.
به نوشته روزنامه شرق، سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد دولت احمدینژاد با اشاره به اینکه رئیسی از ادامه رقابتهای انتخاباتی کنارهگیری نمیکند، گفته است: توقعی که نیروهای انقلاب دارند، این است که چهار نامزد دیگر به نفع رئیسی انصراف بدهند. رئیسی گزینه اصلی در شورای ائتلاف، شورای وحدت، جبهه پایداری و سایر تشکلهاست».
حسینی با تأکید بر اینکه در همه نظرسنجیها فاصله زیادی بین آقای رئیسی و سایر نامزدها وجود دارد، ادامه داد: به بقیه نامزدها احترام میگذاریم و همه دوستان تلاش کرده و برنامههای خوبی ارائه کردند اما به نظر میرسد باید یکپارچه شویم تا رأیها در یک سبد ریخته شود. درحالی که عصر دوشنبه هم قاضیزادههاشمی در توییتی اینطور بیان کرد که «مانع باخت جریان انقلاب نمیشود» و اینکه «در مسیر فداشدن برای انقلاب و مردم همچون برادران شهیدم کماکان، چون کوه ایستادهام. قطعا باعث باخت جبهه انقلاب نخواهم شد و از هیچ اقدامی برای عمل به حجت شرعی دریغ نخواهم کرد» اما تا لحظه تنظیم این گزارش از کنارهگیری او خبری نشده بود. یکشنبه هم علیرضا زاکانی در «نشست روشنگری» در مسجد جامع نارمک گفته «هر پنج نامزد جریان انقلاب مراقب باشند با زندگی مردم بازی نکنند و دچار خودپرستی نشوند؛ باید پنج نامزد به سمت همگرایی برویم» اما وقتی خبر انصراف او هم منتشر میشود، رئیس ستادش بهسرعت آن را تکذیب میکند.
مالک شریعتی در واکنش به انتشار اخباری در فضای مجازی درباره انصراف زاکانی به نفع ابراهیم رئیسی دیگر کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در سفر به کاشان گفت: من در سفر قم و کاشان همراه دکتر زاکانی بودم و ایشان چنین چیزی را اعلام نکردند. ستاد آقای زاکانی کنارهگیری ایشان را تکذیب میکند و هیچ خبری مبنی بر کنارهگیری اعلام نشده است. همچنین حبیب ترکاشوند، مسئول رسانهای ستاد انتخاباتی علیرضا زاکانی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری نیز در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «از ساعتی پیش در فضای مجازی شایعه کردهاند که دکتر زاکانی در کاشان از کاندیداتوری انصراف داده است. این خبر کذب بوده و صحت ندارد».
همتی در واکنش به این خبر در توییترش نوشت: «در جریان مناظرههای تلویزیونی بر «سوپرپوششی»بودن آقای زاکانی به عنوان پلیس بد تأکید کردم. خب پلیس بد رفت، پوششها کنار رفت! با انصراف ایشان بهنفع نامزد اصلی رقابت به یک در برابر چهار تبدیل شد. منتظر انصراف سایر نامزدهای پوششی به نفع جناب آقای رئیسی هستیم». مالک شریعتی در توییتر پاسخ همتی را با کنایه داد و نوشت که اخبار رسمی از طریق ستاد منتشر میشود نه دیگران و اینکه آیا بانک مرکزی را هم با همین ادمین اداره میکرده است؟ مدیرمسئول سایت اصولگرای جهاننیوز اما کنارهگیری زاکانی را خبرسازی شبانه دانسته، آنهم بعد از میتینگهای انتخاباتی زاکانی در شهر قم و کاشان که به ادعای او پرشور برگزار شده است. درحالیکه مشخص است این خبرسازیها باید از سوی خود جریان اصولگرایی به نفع رئیسی منتشر شده باشد، چون نفع جریان مقابل در ماندن نامزدهای پوششی است نه کنارهگیریشان اما جهاننیوز نوک پیکان نقد را سمت عبدالناصر همتی چرخانده و نوشته است: «همتی نیز طی توییتی ذوقزدگی خود را از این خبرسازی دروغ نشان داد». بعد اینطور نتیجه گرفت که با این توییت خواسته این گزاره را معتبر کند که رقیب اصلی او از اول هم رئیسی بوده و قطب جدید انتخاباتی را حول محور خود شکل بدهد. جهاننیوز از هماکنون همتی را باخته تلقی میکند و مدعی شده که همتی نمیخواهد این گزاره در تحلیل انتخابات 1400 تثبیت شود که یکی از دلایل عمده باختش به کاندیدایی برمیگردد که او را کاندیدای پوششی رقیب اصلیاش معرفی میکرد. ستاد محسن رضایی هم اعلام کرد: خبرسازیها درخصوص درخواست مسئولیت از کاندیدایی خاص در قبال کنارهگیری از نامزدی انتخابات توسط محسن رضایی صحت ندارد. بنا به این اعلام، رضایی چه در زمان رقابتهای انتخاباتی و چه در مقطع قبل از احراز صلاحیتها هیچ جلسه و گفتوگویی درخصوص کنارهگیری و مذاکره برای پذیرش مسئولیتی خاص با هیچکدام از نامزدهای انتخاباتی نداشتهاند.
یک پایان تلخ؟
به نظر میرسد که اصولگرایان نگران تکرار سال 92 هستند و اینکه بازی را به نماینده نزدیک به جریان اصلاحات ببازند آنهم در شرایطی که وضعیت خاص بدنه اجتماعی جریان مقابل باعث شده بود کاملا از بردن خود مطمئن شوند. امیرابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره کنارهگیری نیروهای جریان انقلاب به نفع یک نامزد، گفته: شورای ائتلاف رایزنی با نیروهای جریان انقلاب را آغاز کرده و تلاش میکنیم با نامزدها صحبت کنیم تا تصمیم نهایی گرفته شود. وی با تأکید بر اینکه خود نامزدها باید بین نفع شخصی خود و نفع جریان انقلاب یکی را انتخاب کنند، گفت: اگر اتفاق تلخی صورت بگیرد که به دلیل عدم اجماع نیروهای جریان انقلاب باشد، آنوقت این دوستان باید پاسخگو باشند.جمعی از علما و روحانیون استان فارس هم طی نامهای خطاب به زاکانی و جلیلی، قاضیزادههاشمی و رضایی، از چهار کاندیدای جبهه انقلاب اسلامی درخواست کردند که در مسیر وحدت به نفع رئیسی از صحنه رقابت انتخابات ریاستجمهوری کنارهگیری کنند.
وبااین اقبال رئیسی دوره اول پیروزاست.
ودربدبینانه ترین حالت دوردوم بارئیسی ویکی ازاصولگرایان هست.
تا کور شود هر آنکه نتواند دید