"ها تائه-کونگ"، یکی از قانونگذاران در کمیته اطلاعات پارلمانی کره جنوبی گفت: هک این اندیکشده به نام "موسسه تحقیقات انرژی اتمی کره جنوبی" در ۱۴ مه رخ داد و مشخص شد که گروه هکری کره شمالی دست به این کار زده که جدیدترین حملات سایبری علیه کره جنوبی محسوب میشود.
این گروه که جزئی از آژانس جاسوسی کره شمالی است پیشتر نیز تولیدکنندگان واکسن کرونای کره جنوبی و یک اپراتور راکتور اتمی دولتی را هدف قرار داده بود.
این قانونگذار کره جنوبی همچنین گفت: این رویداد میتواند خطرات جدی امنیتی در پی داشته باشد، اگر اطلاعات اصلی به کره شمالی درز کند چون این موسسه بزرگترین اندیشکده اتمی کره جنوبی است که فناوری اتمی از جمله میلههای سوختی و راکتورها را مورد بررسی قرار میدهد.
کره شمالی با استفاده از پلوتونیوم از سوخت مصرفی راکتور، تسلیحات اتمی خود را میسازد. مذاکرات تحت رهبری آمریکا برای خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره و متوقف کردن برنامههای اتمی کره شمالی از ۲۰۱۹ متوقف شده است.
یکی از مقامهای این اندیشکده گفته که این موسسه پس از کشف مساله هک در ۳۱ مه آن را گزارش کرد و تحقیقات در این باره صورت گرفت.
یکی از مقامها در وزارت علوم و فناوری کره جنوبی با این حال گفت، شواهدی دال بر اینکه کره شمالی در این حمله هکری دست داشت، پیدا نکرده است.
سئول، دولت پیونگ یانگ را بابت حملات سایبری از جمله چند حمله به بانکها در ۲۰۱۱، اپراتور راکتور اتمی دولتی در ۲۰۱۵ و وزارت دفاع در ۲۰۱۶ متهم کرده است.
در نوامبر گذشته میلادی، قانونگذاران کره جنوبی اعلام کردند آژانس اطلاعاتی این کشور تلاشهای کره شمالی را برای هک کمپانیهای تولید کننده واکسن کرونا خنثی کرده است.