آفتابنیوز : آفتاب: قائممقام حزب اعتماد ملی با انتقاد از برخی تنگنظریها در موضوع انتخابات، گفت:«عدهای معتقدند که چون خوب و شایسته هستند، باید به جای مردم تصمیم بگیرند و مردم هم تنها وظیفه تبعیت و اطاعت دارند».
رسول منتجبنیا، قائممقام دبیرکل حزب اعتمادملی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب در پاسخ به اظهارات یکی از مجریان انتخابات مجلس هشتم مبنی بر اینکه "خروجی مردم در نبود نظارت، بنیصدر بود"، گفت:«اصل نظارت بر انتخابات، اصلی لازم، ضروری و پذیرفته شده است که در هر کشور و هر فرهنگی به نحوی تعریف و اعمال میشود».
قائممقام دبیرکل حزب اعتمادملی ادامه داد: «نظارت متناسب با شرایط و مقررات هر کشوری است، در کشور ما هم وجود اصل نظارت بر انتخابات جای شک و تردید نیست چرا که مجریان امکان اشتباه دربارهشان وجود دارد و به هر تقدیر باید دستگاهی وجود داشته باشد که بر عملکرد مجریان نظارت کند؛ کما اینکه بر عملکرد خود ناظران دستگاههای بالاتر نظارت میکنند».
وی اضافه کرد:«اصل نظارت جای تردید نیست و هیچ کس مدعی این نیست که نظارت نباشد یا اینکه افراد فاقد صلاحیت وارد گود انتخابات شوند؛ بلکه بحث در نوع نظارت و نحوه اعمال آن است که آیا آنچه نظارت تعبیر شده، به صورت دخالت در امور اعمال میشود یا نه».
منتجبنیا تصریح کرد: «بحثی که در سالهای اخیر مطرح است، بحث نظارت استصوابی یا استطلاعی است که شورای نگهبان، نظارت خود را استصوابی تعریف کرده و چندان هم روشن نیست که این نظارت به چه معناست و چه تعریفی از آن صورت میگیرد که سر از دخالت در نیاورد».
وی افزود:«آنچه مورد اختلاف است این است که آیا نظارت به معنای احراز صلاحیت است یا احراز صلاحیت را باید به عرف واگذار کرد و به عبارت دیگر خود مردم هستند که باید احراز کند که کاندیداها شرایط لازم را دارند یا این وظیفه هیاتهای اجرایی و نظارت است».
قائممقام دبیرکل حزب اعتمادملی در ادامه گفت:«سالهای سال است که دو دیدگاه در کشور وجود دارد که یکی مردم را همهکاره میداند و مسئولان را خدمتگزار مردم تلقی میکند و نگاه دیگری اینکه معتقد است که چون خوب و شایسته است باید به جای مردم تصمیم بگیرد و مردم نیز وظیفهای جز اطاعت و تبعیت ندارند».
وی در ادامه اظهار داشت: «وجود دیدگاههای متفاوت هیچ اشکالی ندارد ولی بدون شک آنچه باید اعمال شود، قانون اساسی و نگاه بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی است».
منتجبنیا در پایان تاکید کرد:« آنچه دیدگاه حضرت امام است این است که مردم اصالت دارند و مسئولان خدمتگزاران ملت هستند نه حاکمان بر ملت».