«علیرضا رئیسی» سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی درباره چرایی تولید ۸ واکسن کرونا با پلتفرمهای مختلف در کشور با وجود اینکه برخی کشورها تنها یک یا دو واکسن تولید کردهاند و به مرحلهی تزریق هم رسیدهاند، بیان کرد: درست است که آمریکا دو واکسن فایرز و مدرنا را تولید کرده، اما در تمام واکسنهایی که کشورهای دیگر میسازند، سرمایهگذاری یا مشارکت داشته است، در حالی که کسی با ما مشارکت نمیکند. البته ما الان روسیه و کوبا را برای مشارکت همراه کردیم، در واقع کشورهایی که میخواهند با ما مشارکت کنند ما با آنها کار کردیم.
رئیسی افزود: حالا سوال این است که چرا ما چند نوع واکسن داریم؟ ما هم باید پلتفرمهای مختلف داشته باشیم، چون در آینده نمیدانیم ویروس چه جهشهایی میکند و آیندهی آن چگونه میشود. بنابراین ممکن است، بگویند برای زیر ۱۸ سال یکی از این واکسنها خوب است، برای مادران باردار پلتفرم دیگری خوب است و الان چون تمام پلتفرمها را داریم برای ما یک مزیت است و هر پلتفرم را میتوانیم برای موارد خاصی استفاده کنیم.
رئیسی درباره واکسنهای دپو شده برکت و تولید مشترک ایران و باکو در انبارها گفت: واکسن موجود است، اما باید لیبلگذاری شود و بعد از اینکه مجوز گرفتند، کم کم وارد بازار میشوند، در کنار این یک بحث فنی هم داریم که پایداری واکسن است، چون گاهی واکسنی که تولید میشود باید در یک دمای خاص در همان شیشه و جای خودش بماند تا مورد بررسی قرار گیرد از الان به بعد ما در روال تولید پشت سر هم قرار میگیریم و جای نگرانی دیگر وجود ندارد.
چون آب سر بالا رفته
قانعی از مسئولین ستاد کرونا گفته:«دولت برای حمایت، از هر شرکت داخلی ۱۵ میلیون دوز واکسن پیش خرید می کند» (میشود ۳٠٠٠ میلیارد)
وقتی شرکت ها دیدند بدون تولید حتی یک واکسن، چنین رقم درشتی می گیرند، جنگ رونمایی شروع شد.
پس این یعنی واکسن باید مرحله سوم رو با موفقیت گذرونده باشه. مرحله سوم یعنی آخرین مرحله ای که واکسن قبل از تایید نهایی باید طی کنه. بنابراین 15 میلیون دوز از واکسنی پیش خرید میشه که به احتمال خیلی خیلی زیاد نهایی شده و قابل استفاده ست. اینجور نیست که هرکس بگه واکسن دارم ازش پیش خرید کنن.