آفتابنیوز : آفتاب: سعید شیرکوند استاد دانشگاه با بیان اینکه تئوری اقتصادی مشخصی در کشور نداریم گفت: در کشور ما کلیه شعارها بدون سنجش و معیار است در حالی که اگر قرار است قانون بودجه بنویسیم باید تمام معیارها، استانداردها و شاخصهای ارزیابی مشخص باشد و بدانیم چطور ارزیابی کنیم و جایگاه نهادها و مسئولیت آنها کجاست.
معاون وزارت اقتصاد در دولت خاتمی عصر سه شنبه در مناظره «بودجه 87 و سیاستهای اقتصادی دولت نهم» که با حضور محمد خوشچهره، استاد دانشگاه و نماینده مجلس هفتم و حجت الاسلام مجید انصاری عضو مجمع روحانیون مبارز و مجمع تشخیص مصلحت نظام در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: شرط وجود نظام دموکراتیک، حضور و فعالیت احزاب و نقد حاکمیت توسط آنها است که این موضوع باعث شفافیت می شود و کارنامه دولتها به راحتی در معرض چشم مردم قرار می گیرد، ولی در کشور ما کلیه شعارها در حد آرمان بدون سنجش ومعیار است همه میخواهند برای ملت ایران بهشت آورند ولی بعد از چهار سال دوباره شاهدیم که این شعارها همچون کاهش فقر ، ایجاد عدالت اجتماعی ، رفع بیکاری و... دوباره تکرار میشود.
عضو حزب مشارکت با بیان اینکه نقد اقتصادی عملکرد دولت، نیازمند شاخص های مشخصی است گفت: اگر قرار است قانون بودجه بنویسیم یا آن ر انقد کنیم، بدان معنا است که برای دولت مشخص شود که در حوزههای مختلف به چه میزان خرج کند. ولی اتفاقی که در دولت نهم افتاد آن بود که تمام معیارها، استانداردها و شاخصهای ارزیابی دچار تغییرات عجیب و غریب شد و ما نمیدانیم چطور باید آنها را ارزیابی کنیم.
وی تصریح کرد: باید تئوری مشخصی در اقتصاد کشور داشته باشیم تا با مقوله اقتصاد، برخوردهای سیلقهای نشود.
شیرکوند در مورد وابستگی روزافزون بودجه کشور به نفت و هشدار در این خصوص گفت: کل درآمدهای نفتی دولت خاتمی در شهریور ٨٤ حدود ١٨٤ میلیارد دلار بود ولی در طول دو سال و نیم از فعالیت دولت نهم کل درآمدهای نفتی به ١٧٥ میلیارد دلار رسیده که این درآمد ارزی ناشی از درآمد نفت و گاز است.
وی افزود: به دلیل تزریق این منابع ارزی به اقتصاد و همچنین افزایش برداشت از حساب ذخیره ارزی، شاهد بودیم که در عرض ٥/٢ سال کل نقدینگی دولت نهم در آذر ٨٦ به ١٤٠ میلیارد تومان رسید، یعنی به اندازه کل نقدینگی در تاریخ کشور؛ اثر افزایش این نقدینگی تورمزا است.
به گزارش مهر معاون سابق وزارت اقتصاد و دارایی گفت: میخواستند که تورم از ٢/١١ درصد در دولت هشتم به زیر ١٠ درصد برسد ولی براساس گزارش رسمی بانک مرکزی این تورم در حال حاضر ١٩ درصد است، از سوی دیگر در سال ٨٣ رشد صنعت ٥/١١ درصد بود که در سال ٨٥ به هفت درصد رسید.
شیرکوند تصریح کرد: وضعیت صادرات غیر نفتی نیز کاهش پیدا کرده و با افزایش بیرویه واردات روبهرو هستیم. در این شرایط باید دولت و مجلس پاسخگو باشند.
وی گفت: در مورد طرحی چون کاهش نرخ سود بانکی نیز ما هم با آن موافقیم، ولی با اقتضائات این طرح مشکلی وجود دارد چراکه ما در حال حاضر در سیستم بانکی رانت داریم اگر کسی نفوذ داشته باشد میتواند وام بگیرد این تنها به آن دلیل است که نظام بانکی ما فاقد مکانیزمهای نظارتی است و دراین شرایط نیز این طرح هیچ کمکی به تورم نمیکند. در حال حاضر هم دولت به این نظر رسیده که نرخ بهره را مجددا بالا ببرد.
مردم شما را كنار زدند چون نه تنها در امور اقتصادي و فرهنگي كاري نكرديد بلكه اقتصاد خرابتر از قبل شد و فرهنك ما هم شد همان برهنگي و بي ديني غرب .