به نوشته روزنامه دیلی میل، شیکاگو بیشترین مرگ و میر را تجربه کرد و دست کم ۹۲ تیراندازی در جریان تعطیلات روز استقلال آمریکا در چهارم ژوئیه رخ داد که ۱۶ کشته و ۷۶ زخمی بر جای گذاشت.
کریس کارواجال ۱۹ ساله، سرباز گارد ملی آمریکا، تنها قربانی است که نامش منتشر شده است. او که برای جشن روز استقلال نزد خانوادهاش آمده بود، هدف شلیک قرار گرفت. افرادی از داخل خودرو به او شلیک کردند و انگیزه آن مشخص نیست.
فیلادلفیا شاهد مجموعا ۱۷ تیراندازی در روز تعطیلات بود، با ۲۱ مجروج و هفت کشته. شش تن از کسانی که هدف اصابت گلوله قرار گرفتند، نوجوانان ۱۵ تا ۱۹ ساله بودند. این تلفات ناگوار شامل دو قتل هم میشود که حین آنها بیش از ۱۰۰ گلوله شلیک شد.
جیم کنی، شهردار فیلادلفیا با صدور بیانیهای در رابطه با خشونتهای روز شنبه گفت: خشونت وحشتناک این تعطیلات یادآور دردناک این نکته است که کووید-۱۹ تنها بحران شهر ما نیست. خشونت با سلاح همچنان جوامع ما را متشنج و زندگی شهروندان فیلادلفیا را به شکلی دردناک کوتاه میکند. با عزیزان قربانیان همدردی میکنم و این فقدان غیر قابل تصور را تسلیت میگویم.
یک عضو انجمن شهر شیکاگو، آنجا را "منطقه جنگی" خواند و از رهبران این شهر به ویژه شهردار آن بابت افزایش جرایم انتقاد کرد. لوری لایتفوت که هفته پیش مدعی شده بود ۹۹ درصد از انتقادات بابت جنسیت و نژاد اوست، معضل بیکاری، فقر و قاچاق سلاح را از دلایل این خشونتها برشمرد. اما این عضو شورای شهر شیکاگو، اظهارات لایتفوت را "کاملا بی معنا" دانست.
خشونت مرتبط با سلاح روز شنبه دیگر شهرهای مهم آمریکا را هم گرفتار کرد، از جمله سینسیناتی، نیویورک، دالاس و دنور. در جریان مراسم آتش بازی در حومه سینسیناتی، پنج تن کشته هدف اصابت گلوله قرار گرفتند و دو تن جان باختند. روز شنبه و یکشنبه دست کم ۲۶ تن در نیویورک سیتی هدف اصابت گلوله قرار گرفتند.
در محله فوث ورث دالاس هم روز شنبه ۲۹ تن هدف اصابت گلوله قرار گرفتند و بعدا پنج تن از آنان بر اثر شدت جراحات فوت کردند. سه تن از آن قربانیان شامگاه یکشنبه حین جشنی بابت چهارم ژوئیه در پارک همیلتون کشته شدند. روز یکشنبه در دنور هم پنج تن هدف اصابت گلوله قرار گرفتند و زخمی شدند.
رشد جرایم در سراسر آمریکا به یک سری عوامل نسبت داده میشود. به دنبال پاندمی کرونا میلیون ها آمریکایی مشاغل خودشان را از دست دادند و بسیاری از آنها به ابزارهای غیرقانونی برای حمایت از خودشان روی آوردند. همچنین شهرداران در شهرهای لیبرال از جمله بیل د بلاسیو، رهبر نیویورک سیتی به وخیم تر کردن این مشکل با قوانین سبک که به گفته منتقدان باعث تقویت جسارت مجرمان میشود، متهم میشود.