آفتابنیوز : آفتاب: امیر رضا خادم درباره نگاه و ارزیابی کمیته فرهنگی ائتلاف فراگیر اصولگرایان به طرح امنیت اجتماعی گفت: برخی از رفتارهای حذفی و کوتاهمدت در 30 سال گذشته نشان داده که پاسخ مناسبی از این راهها نمیگیریم.
امیررضا خادم نماینده کنونی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیته فرهنگی ائتلاف فرهنگی اصولگرایان که در دومین نشست خبری این ائتلاف و در جمع خبرنگاران سخن میگفت، در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب مبنی بر نگاه و ارزیابی کمیته فرهنگی ائتلاف فراگیر اصولگرایان به طرح امنیت اجتماعی گفت: «نگاه ما به این طرح نگاهی درازمدت و عمیق است برخی از رفتارهای حذفی و کوتاهمدت در 30 سال گذشته نشان داده که پاسخ مناسبی از این راهها نمیگیریم هر چند که نیروی انتظامی موظف به داشتن نگاه حذفی است و ایرادی به عملکرد نیروی انتظامی نمیتوان گرفت اما از متولیان فرهنگی کشور انتقاد شدیدی داریم».
وی ادامه داد: «متولیان فرهنگی کشور بایستی در فضایی دیگر نگاهی ایجابی و مشفقانه داشته باشند و نباید به دنبال نگاه تدافعی در برابر تهاجمات فرهنگی باشد بلکه باید خودش ابداعکننده فرهنگ محسوب شود».
خادم همچنین در ابتدای این نشست خبری گفت: « جامعه ما پتانسیل و توان راهبردی فرهنگی جهان را دارد و فرهنگ ما می تواند معرفیکننده راههکارهای جدید و جذاب برای دنیای امروز باشد».
وی مهمترین موضوع فرهنگی کشور را تحت تهاجم فرهنگی دانست و گفت:« این فضا و رویکرد به تهاجم فرهنگی باعث شده که ما تنها به دنبال یک موضع تداخلی و سلبی نسبت به موضوعات فرهنگی دیکته شده و فرهنگهای وارداتی باشیم در صورتیکه بجای نگاه سلبی باید یک فرهنگ و موضع تهاجمی داشته باشیم و فرهنگ خود را به دنیای امروز و بخصوص جامعه جوان ایرانی معرفی کنیم».
وی با اشاره به داشتههای فرهنگی غنی اسلامی افزود: «ما با توجه به فرهنگ اسلام این توان را داریم تا برای به روز کردن و اصلاح راهکارهای فرهنگی خود و همچنین جذاب کردن فضای فرهنگی جامعه قدم برداریم».
خادم ادامه داد:« اصلاح کارکردهای فرهنگی و جذابیتهای فرهنگهای بومی آنقدر جذاب هست که جوانان به مباحث فرهنگی عمیقتر آن علاقهمند شوند. جوانان ما باید به جای جلب فرهنگهای وارداتی به فرهنگهای بومی خودمان جذب شوند».
وی در ادامه افزود: «ما در قوانین جاری خود مسائل بسیاری در امور فرهنگی داریم اما اشکال ما عدم اجرای این قوانین در حوزه فرهنگ است یکی از این قوانین موظف کردن دولت به تدوین و مشخص کردن شاخصهای فرهنگی جامعه ایران است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است هر دو سه سال یکبار با نگاه ریزبین بر وضعیت فرهنگ کشور تمرکز کند».
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم با بیان اینکه فعالیت این کمیسیون متمرکز بر تدوین شاخصهای فرهنگی بوده گفت: « باید به زبان مشترک فرهنگی برسیم و باید شاخصهای فرهنگی را تدوین کنیم. متاسفانه در کشور ما همه چیز بر اساس نظرات فردی است بنابراین جمعبندیهای متفاوتی نیز به دنبال دارد و باعث شده تا کجفهمی، عدم درک متقابل در کشور وجود داشته باشد».
وی همچنین با اشاره به اینکه برنامه پنجم در مجلس هشتم تدوین خواهد شد، در خصوص برنامههای فرهنگی این ائتلاف گفت: «در حوزه جوانان ما بر این اعتقادیم که سازمان ملی جوانان که بایست راهبردها و چارچوبها و باید و نبایدها را در حوزه جوانان تدوین کند اما این سازمان عملکرد خوبی نداشت و برنامه ما این است که به سمت انحلال یا ادغام آن سازمان حرکت کنیم. چرا که بخشی از بیتالمال هزینه سازمان ملی جوانان میشود و امکان دارد که ادغام این سازمان با نهادی دیگر نتیجه پربارتری را داشته باشد».
وی همچنین در خصوص مسائل ورزشی کشور گفت: «برنامه ما برای مسائل ورزشی، خروج از فضای رایج حاشیهای ورزش است. متاسفانه ورزش کشور بسیار پرحاشیه شده اما باید بهره فرهنگی را از آن برد».
خادم همچنین در خصوص سینما،تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی گفت: «ما به جایگاه خاص این هنرها واقف هستیم و معتقدیم که سینمای ملی میتواند پیامرسان واقعیتها و غنای فرهنگی ایران به دنیا باشد و در جهت تقویت و فهم بیشتر آن حرکت خواهیم کرد».
وی در خصوص برنامههای ائتلاف فراگیر اصولگرایان در حوزه نشر و مطبوعات گفت: «ما خواستار نگاه مهربانانهتر به حوزه نشر و رسانه هستیم. با توجه به اینکه آزادی نشر،اندیشه بر اساس قانون اساسی و بر اساس آنچه که مقام معظم رهبری در تدوین اصول اصولگرایی تعیین کردند، نگاه مهربانانه باعث گسترش نشر و رسانهها خواهد شد».