فریدون خودنیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شرایطی که در حال حاضر بر کشور حاکم است، خصوصاً شرایط دمایی که شاهد افزایش یک تا دو درجهای آن نسبت به پارسال هستیم و از طرف دیگر با توجه به عدم بارش و عدم ذخیره آب در پشت سدهای تولید کننده و تأمین کننده برق داشتیم، مشکلات زیادی را در بحث تولید برق در کشور داشتیم و تعمیرات چند نیروگاه حرارتی نیز به درازا کشیده و در حال حاضر در مدار نیستند.
وی با اشاره به اینکه همه این عوامل دست به دست یکدیگر داده و موازنه و تعادل تولید و مصرف برق برقرار نیست، عنوان کرد: بنابراین در سطح کشور مقداری در بحث تولید با مشکل مواجه هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار مگاوات در این روزها کمبود تولید داریم.
خودنیا با بیان اینکه موازنه تولید و مصرف برق ممکن است در طول روزهای مختلف سال با یکدیگر متفاوت باشد، تصریح کرد: اما اکنون که در اوج مصرف هستیم و بیشترین مصرف است حدود ۱۲ هزار مگاوات است بنابراین یک صرفهجویی ۱۵ الی ۲۰ درصدی را نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان با اشاره به اینکه در این جهت که بتوانیم صرفهجویی کنیم، امسال چیزی حدود ۶۰۰۰ قرارداد را با مشترکین برق منعقد کردیم، عنوان کرد: بحث رمز ارزهاست که آنها را با بسیج کلیه امکانات در حال رصد و شناسایی هستیم و ارگانهای امنیتی و اطلاعاتی و بسیج و نیروی انتظامی و دادستانها کمک میکنند که با این پدیده برخورد شود و از طرف دیگر برقهای دزدی را داریم.
وی تأکید کرد: همه امکانات شرکت توزیع برق استان در راستای کاهش مصرف بسیج شده اما آنچه مهم بوده این است که تولید به اندازه مصرف نیست و ناچار به اعمال خاموشیها هستیم و این امر در حد و اراده شرکت توزیع برق استان نیست، چون ما توزیع کننده هستیم و به همان میزان سهمیهای که به ما میدهند را باید توزیع کنیم.
خودنیا بیان کرد: طی رزوهای گذشته با کمک استاندار و دیگر مسئولان استانی نسبت به افزایش سهمیه برای استان اقدام کردیم و با یک برنامه زمانبندی کار را انجام میدهیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان با اشاره به اینکه طی دو روز دو نیروگاه تولید از مدار خارج شد و یک شُک برقی به صنعت برق کشور وارد شد، افزود: در این شرایط شرکت برق باختر مجبور شد یک سری خاموشیهای ناخواسته را از طریق دیسپاچینگ ملی به شبکه اعمال کند که مطابق برنامهریزی شرکت توزیع برق استان نبود و همین امر باعث شد خیلی از شهروندان و مشترکین اعتراض داشته باشند که خاموشیها دقیقاً مطابق برنامه اعلامی انجام نمیشود.
وی ادامه داد: نیروگاههایی که از مدار خارج شد باعث شد دیسپاچینگ ملی یک سری رلهها را فعال کند، در جهت اینکه بلک اوت و قطع سراسری برق را در کشور نداشته باشیم، این خاموشیهای اضطراری اعمال شد.
خودنیا با بیان اینکه در حال حاضر برنامه ریزی بهتری را اعمال کردیم، اظهار کرد: امکان دارد این وضعیت تا ۲۰ مرداد ادامه داشته باشد، بعد از آن مقداری کاهش دما را خواهیم داشت و متناسب با آن کاهش مصرف برق و در نهایت حالت عادی شبکه را در پیش رو داریم.