مصطفی رجبی مشهدی در پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: منزل آقای کریمی بسیار بزرگ بوده و عمارت تلقی میشود.
به گزارش آفتابنیوز؛ برق ۱۰۰ آمپر سه فاز خانگی است، متوسط مصرف ماهیانه در کل دورهها بیش از ۷۰۰۰ کیلووات ساعت بوده است و ارزش این عمارتها هم در واقع به متری ۲۵۰ میلیون تومان به بالا میرسد.
در قبض مرتبط با آخرین دوره مصرف برق این مشترک، شاهد مصرف برق ۶۲۸۰ کیلوواتی هستیم. این درحالی است که حد مصرف بهینه در شهر تهران برابر ۳۰۰ کیلووات است و وی ۲۱ برابر یک خانوار، برق مصرف میکند.
قبض برق و خدمت بزرگ علی کریمی
محمد فاضلی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی نیز در یادداشتی تلگرامی نوشت: «علی کریمی وقتی فوتبال بازی میکرد، بازیکن محبوب میلیونها ایرانی و از جمله من بود. همین علی کریمی خوشخاطره، دیروز خدمتی به اقتصاد ایران کرده و قبض برق منزلش را منتشر کرده است. او فرصتی فراهم کرده تا چند واقعیت خیلی گل درشت به چشم بیاید.
علی آقای کریمی در منزلشان در فاصله ۴ خرداد تا ۵ تیر ۱۴۰۰ (یک ماه) برابر ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرف کردهاند و باید ۴۶۳۰۱۷۵ (چهار میلیون و ششصد و سی هزار و صد و هفتاد و پنج) تومان هزینه برق میپرداختهاند و البته اخطار قطع به دلیل دیرکرد در پرداخت هم دریافت کردهاند.
اگر سالها درباره خسارات شیوه قیمتگذاری انرژی در ایران داد و فریاد میکردیم به اندازه همین قبض برق علی آقای کریمی نمیتوانستیم واقعیات را بیان کنیم. خواهش میکنم به محاسبات زیر دقت کنید.
۱. برای تولید سه کیلوواتساعت برق یک متر مکعب گاز مصرف میشود، پس برای تولید ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۰۹۳ مترمکعب گاز مصرف شده است.
۲. قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه و عراق حدود ۲۴ سنت دلار به ازای هر مترمکعب است، پس ۵۰۲۳۲ سنت دلار معادل ۵۰۲ دلار پول گازی است که برای تأمین برق منزل آقای کریمی صرف شده است.
۳. قیمت دلار در بازار امروز تهران ۲۴۹۰۰ تومان است، پس هزینه گاز مصرفی برای تأمین برق منزل آقای کریمی ۱۲۵۰۷۷۶۸ (دوازده میلیون و پانصد و هفت هزار و هفتصد و شصت و هشت) تومان شده است.
۴. وزارت نیرو هر کیلوواتساعت برق را از نیروگاهها – به غیر از هزینه سوخت – به قیمت ۳۳۶ تومان میخرد. بنابراین هزینه تولید (تبدیل گاز به برق در نیروگاه) هم برای ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۱۱۰۰۸۰ (دو میلیون و صد و ده هزار و هشتاد) تومان شده است.
۵. مجموع هزینه برق منزل آقای کریمی برای اقتصاد ملی ایران ۱۴۶۱۷۸۴۸ (چهارده میلیون و ششصد و هفده هزار و هشتصد و چهل و هشت) تومان شده است.
۶. شرکت توزیع برق با همه ملاحظات مربوط به تعرفه برق پرمصرفها، از آقای کریمی خواسته ۴۶۳۰۱۷۵ تومان از مبلغ ۱۴۶۱۷۸۴۸ تومان را بپردازند. آقای کریمی به این ترتیب مبلغ ۹۹۸۷۶۷۳ تومان بابت برق مصرفی یک ماه منزلشان از اقتصاد ملی ایران یارانه دریافت میکنند.
خوب دقت کنید که مبلغ یارانه برق منزل آقای کریمی برابر با یارانه ماهیانه ۴۵۳۰۰ تومانی ۲۲۰ نفر است.
هیچ سخنرانی، برنامه تلویزیونی یا پژوهش علمی نمیتواند به این دقت و صراحت و شفافیت عمق ناعادلانه بودن نظام قیمتگذاری انرژی در ایران را نشان دهد.
نظام موجود قیمتگذاری دستوری دولت بر انرژی، چیزی جز انتقال منابع ملی به برخوردارترین اقشار جامعه نیست. این نظام اقتصادی از اساس غیر عادلانه است. کدام کتاب عدالت حکم میکند یارانه ماهیانه ۲۲۰ نفر به برق مصرفی یک نفر از ثروتمندترین اقشار جامعه منتقل شود؟
نتیجهگیری اجتماعی
۱. علی آقای کریمی مقصر این بیعدالتی نیست. او مثل هر شهروند دیگری طبق قوانین و رویههای موجود زندگی میکند. او زمانی با قواعد فیفا فوتبال بازی میکرد و حالا با قواعد این کشور برق مصرف میکند. ساختار دستوری قیمتگذاری انرژی است که از او میخواهد این مقدار بپردازد و ماهی قریب به ۱۰ میلیون تومان یارانه برق بگیرد.
۲. این ماجرا نباید به ابزاری برای حمله به سلبریتیهایی چون علی کریمی تبدیل شود. آنها مثل همه شهروندان خودشان را با قواعد تطبیق میدهند. نقد قبض برق علی کریمی، نقد ساختار اقتصادی دستوری، با مداخله حداکثری بیکیفیت دولت در اقتصاد و پوپولیسم پنهان در پس این وضعیت به نام عدالت است.
دو نکته مهم
۱. سهم علی کریمی از رانت برق، با محاسبات فوق حداکثر سالی ۱۲۰ میلیون تومان یارانه برق است. این رقم در میان رقم واقعی رانتهایی که ناعادلانه در اقتصاد انرژی ایران توزیع میشوند هیچ نیست. رقم واقعی به دهها و صدها هزار میلیارد تومان در اشکال مختلف از جمله شامل هدررفت، میرسد.
۲. اقتصاد و سیاست عمومی سالهاست راههای اجتناب از این بیعدالتی و همزمان رسیدگی به اقشار محروم با نظامهای رفاهی هوشمند و هدفمند را یافته است.»
یارانه دولت به کریمی
اما خبرگزاری فارس در اینباره در گزارشی نوشت: "در قبض مرتبط با آخرین دوره مصرف برق این مشترک، شاهد مصرف برق ۶۲۸۰ کیلوواتی وی هستیم. این در حالی است که حد مصرف بهینه در شهر تهران برابر ۳۰۰ کیلووات است و این مشترک ۲۱ برابر یک خانوار با رعایت حد مصرف بهینه برق مصرف میکند. هزینه تمام شده تولید و توزیع هر کیلووات ساعت برق رقمی نزدیک به ۳۰ درصد یک یورو در دنیا محاسبه میشود که با احتساب هر یورو ۳۰ هزار تومان، قیمت واقعی برق معادل هر کیلووات ساعت ۹ هزار تومان است. هزینه واقعی برق مصرفی وی با احتساب هزینه انرژی تولید و توزیع معادل ۵۶ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان برآورد میشود. نکته قابل توجه در قبض برق این ورزشکار پرمصرف، نرخ تعرفه کمباری وی است که بر خلاف نرخهای تعیین شده برای عامه مردم معادل منفی ۴۵ تومان تعیین شده است و با توجه به مصرف ۲۲۰۰ مگاواتی این مشترک دولت علاوه بر یارانه پرداختی، قبض وی را با تخفیف ۱۰۰ هزار تومانی مواجه کرده است. علاوه بر این با وجود اینکه این سلبریتی از برق ۳ فاز استفاده میکند، اما در تخلفی آشکار تعرفه برق وی مشابه تعرفه مشترکان خانگی تعیین شده است.
واکنش گلایه آمیز کریمی
انتقادات از قبض برق علی کریمی با واکنش گلایه آمیز او روبهرو شد.
کریمی در پستی اینستاگرامی و به کنایه نوشت: «من عذر خواهی میکنم اگه پول برق من بالاست. نمیدونستم که دزدیها و اختلاسهای کشور از پول اب و برق من کمتره! اگه میدونستم حتما مبلغ فیشو هم منتشر نمیکردم؟! صادقانه مطلبی رو با شما دوستان به اشتراک گذاشتم».
۷ تا گاو سلاخی کردن و بعد نمایش فیلم ۷۰ درصد لبنیات گران شد ـ خب به قضیه کریمی هم اینجوری نگاه کنیم با هماهنگی کریمی قبض برق نمایش داد بعد از جوسازی ما مردم هیجانی قیمت برق چند برابر و هیشکی هم شاکی نیست کلا در کنار نایاب کردن جنس یا نبود برق و نمایشهای ساختگی هر چقدر میخواین گران کنید
به قیمت واقعی
قیمت یارانه ای برای افراد کم مصرف و نیازمند نه زالو هایی مثل اینا
در ضمن هر چیزی جای خودش، هم بااین سلبریتی های پر مدعا باید برخورد بشه هم با اختلاس گران
اون استاد دانشگاهی که ماشین حساب برداشته و به ریز حساب وکتاب کرده دستش درد نکنه ؛ اما مگر مردم کشور ما به دلار یا یورو حقوق میگیرند که شما هزینه برق را با آن حساب وکتاب کردید و یک طرفه به قاضی رفیتد و حکم را گرفتید , دوم مگر ما خارجی هستیم که باید از نعمتهای خدادای این کشور با نرخ صادراتی استفاده کنیم ؟ سوما اون مصرف بهینه ای را که شماها حرفش را می زنید برای خونه ای است که فقط از چند لامپ و یک یخچال و یک پنکه در طول شبانه روز استفاده کنه , وگرنه هیچ عقل سلیمی باور نمی کند که یک خانوار چهارنفره در ماه اونقدر مصرف داشته باشه ؛ از شما خواهش می کنم کمی فکر کنید بعد فرمایش بفرمایید.
نگفته همه مردم کشور قیمت برق را به دلار بدهند!
فقط گفته افراد پرمصرف و ثروتمندی مثل آقای کریمی، قیمت واقعی برق را بدهند نه با یارانه
احتراما"، بسیار مطلب مفید و موثری است.اینجانب یک زمان مسئول پیگیری امور زیرساختهای ( برق ، گاز ، آب و فاضلاب ) یک پروژه مهم بودم .بخوبی متوجه شدم که این کالاها به قیمت ارزان دراختیار مردم ایران قرار میگیردوباید اصلاح شوند.
البته اگر قرار است اصلاحاتی صورت بگیرد ، نباید از متناسب سازی درآمد شهروندان با شرایط فعلی قیمتها غافل شد.
ممنون
به خاطر امثال آقای کریمی طرزفکرشون اینه؛ پول دارم پس هر چقد دلم خواست برق مصرف میکنم، به خاطر اینا مردم بدبخت بیچاره باید تاوانش رو بدند و برق شون قطع بشه. یا کارخونه ای که خط تولیدش بخاطر بی برقی قطع میشه. یا مریضای توی بیمارستان که بخاطر قطعی برق به مشکل میخورن.
شرکت توزیع که مرض نداره برق مردم رو قطع کنه، وقتی امثال آقای علی کریمی با پرمصرفی شون به شبکه فشار وارد میکنند اونا هم برق رو قطع میکنن.
در این فیش ۳بحث هست ...
۱. بحث یارانه مخفی که به افرادی میرسه که بیشتر مصرف میکنند یعنی ثروتمندان
۲. بحث رعایت کردن مصرف برق در این شرایط سخت هستش بخصوص توسط افرادی که ادعای مردم داری و فرهنگ و ... دارند نباید اینهمه مصرف بالای برق داشته باشند .
۳ . سیستم اشتباه اقتصادی و نحوه محاسبه قیمت انرژی که باید حتما اصلاح شود
اختلاس و .... بحث جداگانه ای است که باید در جای خودش بحث شود ... بحث حب و بغض هم نیست
وبرای تخریب علی کریمی ازبرق مصرفی وی استفاده ننماید