کد خبر: ۷۱۸۱۱
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۵:۳۲
توكلی:

قوانین شورای نگهبان دچار اشكال است

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: احمد توكلی با بیان این كه قوانین شورای نگهبان دچار اشكال است و زمان‌های رسیدگی و تبلیغات نیز مشكل دارد، گفت: باید این قوانین اصلاح شود؛ از این رو در اوایل مجلس هشتم كه هنوز انگیزه‌های انتخاباتی بعدی وجود ندارد و عقل بیشتر حاكم است باید در جهت اصلاح قوانین تلاش شود.

به گزارش ایسنا، نماینده تهران در مجلس هفتم در نشستی كه از سوی انجمن اسلامی‌ دانشجویان دانشگاه الزهرا برگزار شد، گفت: مجلس هفتم از این حیث كه موضوع اصلی كار خود را زندگی مردم و كشور قرار داد، نمره قابل قبولی دارد، گاهی اوقات مسائل خرد بر مسائل كلان غلبه می‌كند و كشمكشی بین كسانی كه منافع كلان ملی را در نظر گرفته و كسانی كه منافع خرد را در نظر می‌گیرند ایجاد می‌شود. 

وی ادامه داد: هنگامی‌ كه حزب قوی و سیاسی وجود نداشته باشد كاندیدا با مردم رو در رو صحبت كرده و با ارائه وعده‌های شیرین سعی در كسب آرای مردم را دارد. در این بین وعده‌هایش در محدوده قوه مجریه می‌گنجد هنگامی‌ كه وارد مجلس می‌شود دنبال تحقق این وعده‌ها است. برای این كار باید ارتباط قوی با قوه مجریه پیدا كند. در این صورت نماینده به مسائل كلان توجه نمی‌كند از طرف دیگر دست نماینده زیر ساطور قوه مجریه است، مجلس اول هم با وجود تركیب متنوع سیاسی دارای عیب‌های كمی‌ بود.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد ارزیابی از روند دولت در زمینه واگذاری سهام به بخش خصوصی گفت: با رویكرد این كار موافقم، اما با كاركرد آن موافق نیستم؛ چراكه مطابق با سیاست‌های كلی اصل 44 قانون اساسی برای اجرای این سیاست‌ها مجلس قانونی را تصویب یا اصلاح می‌كند و برخی از اقدامات دولت مستند با قوانین قبلی نیست از این رو تعجیل بی وجه مفید به حال كشور نیست. بنابراین دولت باید تلاش كند تا این مصوبات را از مجمع تشخیص مصلحت نظام بیرون آورد و سریع به آن عمل كند.

وی در مورد روند بررسی صلاحیت‌ها گفت: در قانون انتخابات نامزد‌های انتخاباتی باید شرایطشان احراز شود كه بر این اساس قانون یك سری شروط را برای این احراز قرار داده است، اما مهم روش تشخیص است. در این روش در قانون انتخابات هر چهار سال یك بار تلقی گسترده‌ای رخ می‌دهد كه ناحقی در مورد برخی انجام می‌شود، البته این موضوع جدا از كسانی است كه خودشان بی صلاحیت هستند؛ از این رو بنده در نامه سرگشاده‌ای به هیات‌های اجرایی اعتراض خود را اعلام كردم كه وزارت كشور نیز پاسخی ارائه كرد كه بنده جوابی به آن ندادم .

توكلی ادامه داد: شورای نگهبان در زمان كوتاهی باید به شكایت پاسخ دهد؛ از این رو كوتاهی زمان، نقص قانون و شركت بالای افراد در نتیجه تعجیل، بی توجهی و كم دقتی باعث می‌شود عده‌ای مظلوم واقع شوند و در این دوره بی تجربگی برخی از مسوولان اجرایی نیز وجود داشت.

وی معتقد است: هیات‌های نظارت در برخی از جا‌ها بد عمل كرد؛ به طور مثال در استان فارس 58 نفر از افراد را با یك امضا عدم احراز عنوان كردند. این از ضعف‌های انتخابات این دوره بود ولی افرادی كه در مجلس ششم تحصن و ساختارشكنی كردند طبق قانون نمی‌توانند در انتخابات شركت كنند؛ چراكه آن‌ها به مبانی وفادار نبودند. 

وی با بیان این كه قوانین شورای نگهبان دچار اشكال است و زمان‌های رسیدگی و تبلیغات نیز مشكل دارد، گفت: باید این قوانین اصلاح شود؛ از این رو در اوایل مجلس هشتم كه هنوز انگیزه‌های انتخاباتی بعدی وجود ندارد و عقل بیشتر حاكم است باید در جهت اصلاح قوانین تلاش شود.

وی در ادامه ابراز داشت: برخی جاها برای تایید صلاحیت اعمال سلیقه صورت گرفت، اما شورای نگهبان جایگاه خوبی برای این‌گونه تصمیم گیری‌ها است و بسیاری از این گونه تصمیمات 90 درصد تصحیح می‌شود.

توكلی با تاكید بر این كه باید با تقویت فضای سیاسی كشور انتخابات مردم را جهت‌دار كرد، گفت: چاره اصلی كار وجود احزاب است؛ چراكه در احزاب نامزد‌ها یك دفعه بالا نمی‌آیند، اما در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است كه انتخابات غیر حزبی است و هر كسی با جلب اعتماد به هر طریقی می‌تواند آرا را جذب كند كه این خیلی مضر است.

توكلی با بیان این كه در ایران تنها دو حزب قوی توده و جمهوری اسلامی‌ وجود داشت، گفت: از آنجا كه حزب توده به دیگران وابسته بود و به ملت خیانت كرد، ذهنیت مردم نسبت به حزب ضربه خورده است. از سویی بعد از انقلاب حزب جمهوری اسلامی‌ توسط چهار روحانی متشخص شهید بهشتی، شهید باهنر، رفسنجانی و آیت‌الله خامنه‌ای تاسیس شد كه متاسفانه به دلیل اختلافات در دهه 60 تعطیل شد.

وی ادامه داد: بعد از این احزاب كلوپ قدرت شكل گرفت. حزب كارگزاران با تكیه بر آقای‌هاشمی، حزب مشاركت با تكیه بر آقای خاتمی‌ و رایحه خوش خدمت با تكیه بر آقای احمدی‌نژاد شكل گرفتند كه این گونه احزاب در جامعه ایران شكل نخواهد گرفت و باید بستر آن فراهم شود.

وی یكی از بدترین عیب‌های احزاب را تعصب عنوان و تصریح كرد: حزبی كه طرفدار دولت باشد ماله در دستش می‌گیرد و تیشه ندارد ولی حزب باید ماله و تیشه داشته باشد. با این وجود این باعث نمی‌شود كه از اصل حزب بترسیم؛ چراكه اگر در احزاب رعایت تقوا و اخلاق شود این عیوب كمتر بروز پیدا كرده از سوی دیگر احزاب باید عقبه مالی و تفكر خود را به صورت شفاف بیان كنند تا امكان بازخواست فراهم باشد.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش با بیان این كه اقتصاد نفتی مستعد تورم است، گفت: با درآمد نفتی نمی‌توان وضع مردم را خوب كرد؛ چراكه با عجله خرج كردن پول نفت ، وضع بدتر می‌شود اما می‌توان با صبر این پول را خرج كرد و وضع معیشت مردم را بهتر كرد.

وی خاطرنشان كرد: اقتصاد كشور مستعد تورم است اما معالجه آن صبر، حوصله و عقل می‌خواهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین