آفتابنیوز : آفتاب: دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز با تاكید بر اینكه «مجمع تشخیص مصلحت نظام باید سیاستهای كلی انتخابات را تدوین كند» اظهار كرد: «مجمع تشخیص مصلحت نظام باید با راهنمایی خانه احزاب دست به این كار بزند و سیاستهای كلی انتخابات را فراهم كند تا قوانین یكسان انتخاباتی به وجود آید».
به گزارش ایسنا حجتالاسلام و المسلمین مجید انصاری طی سخنانی در اولین همایش مسوولان استانی میز خانه احزاب با بیان اینكه «نظارت عمومی برای مسلمانان نه یك حق بلكه یك تكلیف است» افزود: «امر به معروف و نهی از منكر وظیفهای است كه باید در جامعه به وجود آید گرچه متاسفانه ما امر به معروف و نهی از منكر را به شكل فردی و ناقص تصور میكنیم كه اگر قانون جامعی در این خصوص تصویب میشد، جلوی بسیاری از ناهنجاریها گرفته میشد و ما شاهد پویایی بیشتری بودیم».
وی با ابراز خرسندی از تشكیل میز احزاب برای نظارت در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: «میز احزاب به عنوان گامی مقدماتی در نهادینه كردن نظارت جریانهای سیاسی بسیار مهم است و این اقدامی نیك و بالایی بوده واقعیت این است كه نظارت علمی و كارآمد، نظارتی است كه در متن یك جریان به درستی بدون حاشیه و هزینه اضافی صورت بگیرد».
انصاری با اشاره به اینكه « در امر مهمی مانند انتخابات نظارت باید پیدرپی و علمی باشد»اظهار كرد: نظارت علمی و پیدرپی در انتخابات روند برگزاری آن را تضمین میكند كه در صورت اجرای این مساله دیگر نیازی به توصیه اخلاقی و دینی نیست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه قانون انتخابات فعلی ناقص، ناپایدار و بیثبات است. اگر به جدول تغییر قانون در مجالس نگاه كنیم، میبینیم قانون انتخابات از دور دوم مجلس شورای اسلامی همواره دچار تغییر شكل شده كه البته این تغییرات در جهت ناقص كردن عمل مردم بوده و در بخش نظارت، اجرا، شرایط كاندیداها و تبلیغات ما هرگز یك مسیر رو به جلو را طی نكردهایم.
این نماینده سابق مجلس معتقد است: در هر دوره نمایندگان سعی كردند عرصه را برای رقیبان آینده خود تنگ كنند. در این دوره از مجلس نیز نمایندگان فعلی مشكلات بسیاری را به وجود آوردند كه ما شاهد هستیم. متاسفانه پس از 30 سال از پیروزی انقلاب كه باید از قویترین و سالمترین قوانین انتخاباتی بهرهمند باشیم، در این خصوص دچار ضعف هستیم.
وی با بیان اینكه « در قانون انتخابات فعلی به اندازه لازم به مساله تحزب توجه نشده است» اظهار كرد: تحزب لازمه نظام مردمسالاری است ولی متاسفانه در این مساله كمترین توجهها صورت گرفته است. اگر بخواهیم در مجلس به اندازه كافی كارشناس در زمینههای مختلف داشته باشیم، باید احزاب در كشور نهادینه شوند چون نهادینه شدن احزاب موجب میشود تا آنها برنامه ارایه دهند و براساس برنامه خود در مجلس عمل كنند. اما امروز شاهدیم كه به طور مثال به اندازه كافی حقوقدان برای حضور در كمیسیون حقوقی و قضایی و یا اقتصاددان نداریم كه این نشاندهنده ضعف در تحزبگرایی ماست.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز با تاكید بر اینكه « در قانون انتخابات تنها نظارت برای شورای نگهبان پررنگ شده است» خاطرنشان كرد: متاسفانه نظارت مردم به احزاب در این قانون بسیار كمرنگ است و در حد حضور كاندیداها خلاصه شده كه این مساله نیز كارآمدی لازم را ندارد.
انصاری با اشاره به اینكه « آسیبپذیری انتخابات در شهرهای بزرگ به ویژه در شهر تهران بسیار بالاست» تصریح كرد: در حال حاضر ما صرفا با اعتماد به دیانت مسوولین نسبت به آرای مردم اطمینان داریم و امیدواریم بر این اساس امانتداری در رای انجام شود. ما نمیخواهیم بیاعتمادی داشته باشیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینكه« امیدواریم هیچ یك از مسوولان در امر انتخابات خیانت نداشته باشند» اظهار كرد: البته اینكه خیانت در مسوولان صورت بگیرد بسیار بعید ولی ممكن است كوتاهیهایی صورت بگیرد.
وی با تاكید بر اینكه « باید قانون یك انتخابات یك بار برای همیشه به صورت علمی تدوین شود» گفت: در صورت تدوین قانون انتخابات به صورت علمی ما دیگر هیچ مشكلی نخواهیم داشت. این بسیار نگرانكننده است كه در پایان هر دوره از مجلس مردم باید به انتظار تغییر در قانون انتخابات باشند. این مساله نیز مشكلاتی را برای شورای نگهبان به وجود میآورد و احزاب و مردم دچار مشكل میشوند.
انصاری افزود: به طور مثال امسال اعلام كردند كه استعفای داوطلبان باید شش ماه زودتر انجام شود كه همین مساله موجب اشكالات فراوانی شده است و یا آنكه دو شرط التزام به اسلام و قانون اساسی آنقدر دامنه وسیعی دارد كه اگر با دید آسان به این مساله نگاه كنیم، افرادی تایید میشوند و اگر سختگیر باشیم شاید بهترین نیروها رد شوند. نیروهایی كه ممكن است روحانی، جانباز و رزمنده باشند. آیا این مساله شبهه به وجود نمیآورد؟
انصاری در پایان خطاب به مسوولین وزارت كشور تصریح كرد: از مسوولین انتخابات خواهشمندیم كه با نظارت داوطلبانه میز احزاب مهربانتر رفتار كنند و از سوی دیگر نماینده كاندیداها را بپذیرند و در دفاع از حقوق ملت و احزاب پیگیر باشند.