آفتابنیوز : آفتاب: در مراسم «آیینهای ناگهان» كه شب گذشته ـ 14 اسفند ماه ـ با حضور جمعی از هنرمندان و خانواده رسول ملاقلیپور در تالار حركت برپا بود، قالیباف از تمبر این هنرمند گرانقدر رونمایی کرد.
به گزارش ایسنا، اكبر نبوی بهعنوان اولین سخنران، برپایی چنین مراسمی را بعد از گذشت یكسال از درگذشت ملاقلیپور توسط جمعی از اصحاب رسانه ارزشمند برشمرد و گفت: یكماه پیش جمعی از جوانان اهل رسانه با من تماس گرفتند و درباره این مراسم صحبت كردند و برایم حسشان شوقانگیز بود. از اینكه جوانانی با انگیزه درونی به شوق بزرگداشت هنرمندی چنین كاری كنند، برایم امری مغتنم است.
وی با بیان اینكه با رفتن رسول، سینمای كشور یكی از دردمندترین و متعهدترین فیلمسازانش را از دست داد اظهار داشت: رسول با مردم خیلی آشنا بود كه این ویژگی در آثارش هم به چشم میخورد و او كسی بود كه رفتارش قبل و بعد از مشهورشدنش با مردم تفاوتی نكرد.
مجید سرسنگی قائم مقام سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هم با بیان اینكه ایكاش در چنین شبی گرد آمده بودیم تا در جشن پایانی یكی از فیلمهای ملاقلیپور از او تجلیل كنیم تصریح كرد: او زود از میان ما رفت و كسی باور نمیكرد كه او با این همه انرژی و توان ما را ترك كند. اما تقدیر این بود كه سفرش را زودتر آغاز كند.
وی با اشاره به همكاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری در ساخت فیلم «میم مثل مادر» گفت: خاطره این همكاری برگ افتخاری در فعالیتهای سازمان است و امیدوارم مسیر مقدس ملاقلیپور توسط دیگر سینماگران ادامه پیدا كند.
ابراهیم حاتمیكیا نیز با بیان اینكه ما در فضای فیلمسازی زندهایم، تصریح كرد: یكسال از نبودن رسول گذشت. اما ماندگاری او به قدری زیاد است كه پس از یك سال هنوز حس میكنم كه در میان ما نیست و نمیدانم این قدرت سینماست یا چیزی در خود رسول است كه این حس را در ما زنده نگاه میدارد.
وی ادامه داد: دلم میخواهد خاك و خاكریزی بینم و از پشت خاكریز مثل رسول كه در آن فضا میرفت، در آن فضا باشم و از رسول بگویم. او مثل آینه بود و احساسات و صراحت لهجهاش را حتا اگر آزاردهنده بود پنهان نمیكرد.
وی افزود: او فیلمهایی ساخته كه گاهی به مذاق امثال من خوش نمیآمد، ولی حالا خودم در همان فضا فیلم میسازم.
حاتمیكیا با اشاره به امضای دعوتنامههای این مراسم گفت: خوشحال شدم كه باید میزبان چنین جمعی باشم، ولی نمیدانستم كه باید چه كرد تا وقتی كه در مراسم نشستم ، حس كردم حضور خود رسول به من احساس میزبانی میدهد.
وی اظهار امیدواری كرد: با تحلیل كارها و آثار رسول ملاقلیپور حضورش مداوم و مستدام باشد.
رضا میركریمی مدیرعامل خانهی سینما هم سخنانش را با بیان اینكه انگار تازه باور میكنیم كه رسول در بین ما نیست آغاز كرد و گفت: رسول تنها بود و همیشه این را میگفت و در خلوت میدیدیم كه درد زیادی دارد.
این كارگردان ملاقلیپور را انسانی واقعا بزرگ دانست و گفت: همین كه در عدم حضورش محفلی این چنین ما را دورهم جمع كرده است، نشاندهنده این بزرگی است.
محمدباقر قالیباف شهردار تهران به عنوان دیگر سخنران این مراسم اظهار داشت: این مجلس به مناسبت یاد عزیزی است كه در جمع ما نیست، ولی یاد وخاطره و آثار ماندنیاش همراه ما و جامعه ما خواهد بود.
وی ادامه داد: ملاقلیپور آرمانگرای واقعگریز نبود. او واقعیتهای تلخ جامعه را منعكس میكرد و در راه اصلاح آن گام برمیداشت و عوام زده نشد و با سینما دین خود را به مردم، جامعه و جنگ ادا كرد.
وی با بیان اینكه دو خصلت در ایرانیان وجود دارد كه زیاد خوب نیست گفت: یكی تجلیل از افراد در زمانی كه پیر میشوند و دیگری تجلیل پس از مرگ. اما خوب است افراد را در زمان زنده بودنشان بشناسیم و در همه شرایط قدردانشان باشیم.
كبری ملاقلیپور دختر زندهیاد ملاقلیپور در بخش پایانی مراسم به روی سن رفت و از پدرش گفت.
او اظهار داشت: هنوز باورم نمیشود كه بابام نیست و هیچكس نمیتواند بفهمد كه درد دلتنگی چیست؟ او زود رفت و من محتاج و تنها ماندم و مردی كه همیشه تنها بود نمیداند چه كسانی را تنها گذاشته و رفته است.
پایانبخش این مراسم رونمایی از تمبر رسول ملاقلیپور بود كه با حضور قالیباف، كبری ملاقلیپور و محسن رضایی انجام شد و از مرتضی فرجآبادی عكاس ایسنا كه تصویر این تمبر را ثبت كرده است تقدیر شد.