کد خبر: ۷۲۱۷۰
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۴:۵۲
نیره‌اعظم خوش‌خلق سیما در گفتگو با آفتاب:

گرانی و تورم بیانگر ضعف‌های مجلس هفتم است

مجلس به نیروهای متخصص و کارشناس نیازمند است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نیره اعظم خوش‌خلق سیما که دکترای خود را در رشته فیزیولوژی گیاهی از دانشگاه هیروشیمای ژاپن دریافت کرده است و صاحب بیش از 30 مقاله علمی در نشریات معتبر داخلی، بین‌المللی و سمینارهای داخلی و خارجی است، برای نخستین‌بار عزم خود را برای ورود به مجلس جزم کرده است. 

وی قائم‌مقامی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، عضویت در کمیته بیوتکنولوژی وزارت جهاد کشاورزی، عضویت در سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، عضویت در هیات مدیره انجمن بیوتکنولوژی، عضویت در هیات مدیره انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و عضویت در کمیسیون هماهنگی و تصویب طرح‌های تحقیقاتی سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی را در کارنامه علمی و اجرایی خود داراست. 

آنچه در ادامه می‌آید حاصل گفتگوی انتخاباتی آفتاب است با این کاندیدای زن نمایندگی مجلس هشتم شورای اسلامی:
 
 

دلایل و عواملی که باعث شد شما به عنوان یک چهره علمی وارد فعالیت انتخاباتی شده و کاندیدای نمایندگی مجلس شوید، چیست؟
 

من یک محقق هستم و نیمی از عمرم را در فراگیری علم صرف کرده‌ام. بنا به ضروریاتی از سال 79، موسسه‌ای را در جهت تحقیقات بیوتکنولوژیک باید راه‌اندازی می‌کردیم و برای این کار رفت و آمدمان به مجلس زیاد شد و با نمایندگان بسیاری گفتگو داشتیم. در این رفت‌و آمدها، جای خالی کارشناسان متخصص را در مجلس جدی دیدم.

مجلس 13 کمیسیون دارد که همه آنها نباید لزوماً سیاسی باشند کمیسیون آموزش و تحقیقات، کمیسیون کشاورزی و کمیسیون‌های دیگر تخصصی مجلس، کمیسیون‌های غیر سیاسی هستند که باید نماینده‌های عضو آنها نیز افرادی متخصص و شجاع باشند تا مسائل کشور را بشناسند و قوانین زیرساختی را برای رفع این نیازها تصویب کنند.

این ندای امام نیز بوده است و من تلاش دارم به وصیت حضرت امام لبیک گویم و در جهت رفع نیازهای مردم قدمی بردارم. 

مجلس هفتم را در بعد قانونگذاری چگونه می‌بینید؟ 

وظیفه اساسی مجلس، تدوین قانون، نظارت بر اجرای قوانین مصوب و تایید ساختار قوه مجریه است. این وظایف باید در عملکرد مجلس تجلی یابد و مردم آثار آن را در زندگی و حیات روزمره خویش ببینند.

بنا به فرموده حضرت امام، مجلس در راس امور است و باید در راس قوه مجریه و ناظر بر عملکرد قوه مجریه، فضا را برای زندگی کردن مردم فراهم آورد.

مردم ما امروز زندگی نمی‌کنند بلکه تلاش می‌کنند زنده بمانند. گرانی و مشکلات اقتصادی در زندگی مردم، بیانگر این است که مجلس نتوانسته فعالیت‌ها و وظایف خود را به خوبی به ویژه در بعد نظارتی انجام دهد.

در واقع تورم بالا نشانه این است که مجلس هفتم یکی از ضعیف‌ترین مجالسی بوده که به ویژه در بعد اقتصادی نتوانسته باری از دوش مردم بردارد.

اولویت‌های برنامه‌ای شما در مجلس هشتم چه خواهد بود؟

یکی از اولویت‌های من در مجلس این است که به دولت برای توسعه عدالت راهکار ارائه دهم تا بتواند در تامین مسکن و معیشت اقشار مختلف جامعه وارد عمل شود. معتقدم که باید شایسته سالاری و دانایی محوری، صدر امور در دولت و مجلس هشتم قرار گیرد، و شایسته سالاری با عزل و نصب‌های تنگ‌نظرانه سازگار نخواهد بود چرا که آحاد جامعه ضربه آن را خواهند خورد.

از طرفی تلاش برای توسعه علمی کشور، دستیابی به فناوری‌های نو و محور قرار گرفتن سند چشم‌انداز و برنامه چهارم توسعه در کنار قانون اساسی از دیگر برنامه‌ها و اولویت‌های کاری من در مجلس هشتم خواهد بود.

ما اکنون به کشوری تبدیل شده‌ایم که برنامه 20 ساله و افق چشم‌انداز داریم باید قوانین ما در راستای نظارت بر حسن اجرای این برنامه‌های محوری و سیاستهای کلی باشد. 

همچنین از دیگر اولویت‌های ما تدوین کارشناسانه برنامه پنجم توسعه خواهد بود. افزایش سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی طبق چشم‌انداز 20 ساله و تکیه بر دانایی محوری و پرهیز از تصمیمات غیرکارشناسی در مجلس باید در اولویت‌های کاری مجلس هشتم باشد.

همچنین برنامه‌هایی برای خانم‌ها در نظر داریم که امیدواریم بتوانیم در مجلس هشتم به آنها شکلی قانونی بدهیم. ان‌شاء‌اله اگر بتوانیم وارد مجلس شویم، در جهت حضور بیشتر زنان در اجتماع به عنون 50 درصد اقشار جامعه تلاش خواهیم کرد.

از طرف دیگر تلاش برای تمکین دولت در برابر قانون از اولویت‌های دیگر ما در مجلس هشتم خواهد بود تا دولت را به سمتی هدایت کنیم که از نوعی خودشیفتگی که گرفتار آن است رها شود.

وضعیت اصلاحات را در انتخابات مجلس هشتم چگونه می‌بینید؟ 

با وجود همه اتفاقاتی که در آستانه انتخابات مجلس هشتم افتاده، باز هم نمی‌دانیم که آیا اصولگراها اکثریت مجلس هشتم را خواهند داشت یا خیر. مهم اعتمادی است که مردم باید به برنامه‌ها و افراد بکنند.

خوشبختانه امروز کشور، قدرتمند است و اگر وضعیت اقتصادی نیز بتواند مناسب شود و دیگر مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را هم بتوانیم در داخل حل کنیم، امروز خوشبختانه از استقلال برخورداریم.

حل مشکلات هم بی‌تردید نیازمند حضور افراد کارآمد و شایسته در بخش‌های قانونگذاری و اجرایی است.

در این میان نقش مردم بسیار مهم است که چه ترکیبی را به مجلس هشتم راه دهند.
مردم باید شاخصه‌های یک نماینده خوب را در نظر بگیرند و فارغ از چپی یا راستی بودن افراد، افراد شایسته را وارد مجلس کنند مجلس جای کار سیاسی نیست. راست و چپ باید کنار هم بنشینند و حرف سازنده و کارشناسانه را نیز باید از هر زبانی پذیرفت.

کسانی که بر اساس کار کارشناسی اظهارنظر می‌کنند بی‌تردید خدمتگزاران ملت هستند. از طرفی به دولتمردان نیز توجه می‌کنم از چپ و راست نگاه کردن پرهیز کنند چرا که وضعیت پیش‌آمده ناشی ازهمین نگاه‌هاست.

بالاخره افرادی که در ابتدای انقلاب دارای تجربیات کمی بودند امروز با گذشت زمان باتجربه شده‌اند و باید از دیدگاه‌ها و نظرات آنها استفاده کرد.

در عین حال با وجود همه رد صلاحیت‌هایی که صورت گرفته و بخش عمده‌ای از نیروهای انقلابی را از صحنه رقابت حذف کرده است اما باز همه امید داریم که اصلاح‌طلبان بتوانند وارد مجلس شوند و مردم نیز با شاخص‌ قرار دادن تعهد، تخصص و شجاعت افراد، نمایندگانی شایسته را وارد مجلس کرده و مجلس هشتم را مجلسی کارآمد و شایسته نظام اسلامی تشکیل دهند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین