آفتابنیوز : آفتاب: ابوالفضل حسن بیگی کارشناس ارشد علوم سیاسی است و اکنون از حوزه انتخابیه تهران،ری،اسلامشهر و شمیرانات، نامزد انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی شده است. وی جانباز 50 درصد و برادر دو شهید است. حسن بیگی مفتخر است که دو مدال فتح درجه 2 و 3 را از دست فرمانده کل قوا دریافت کرده است. وی در کارنامه خود هشت سال نمایندگی مردم دامغان را دارد و اکنون از شهر تهران کاندیدای انتخابات مجلس شده است. ابوالفضل حسن بیگی کاندیدای حزب اعتدال و توسعه در شهر تهران است . وی روز یکشنبه با حضور در دفتر آفتاب پیرامون دلایل حضورش در انتخابات باخبرنگار ما گفتوگو کرد که این گفتوگو را در زیر میخوانید.
شما در ادوار گذشته مجلس حضور داشتید و در این دوره نیز از تهران کاندیدا شدید چه ضرورتی دیدید که در انتخابات مجلس هشتم شرکت کنید؟
مجلس جایگاه مهمی دارد و امام فرمودند مجلس در راس امور است. کشورهایی که بر پایه آرای مردم حکومتشان راتشکیل میدهند مجلس جایگاه ویژه ای در این کشورها دارد و لذا قوای دیگر تحت نظارت مجلس اداره میشوند. معتقدم یک نماینده باید در سه سطح آگاهی داشته باشد. نماینده باید در سطح بینالملل نقش ایفا کند. مجلس می تواند در سطح بینالملل با جهان تعامل داشته باشد و امروزدر دنیا مجالس هستند که برای کشورهاتصمیمگیری می کنند.مجلس قوی میتواند این نقش را به راحتی ایفا کند. مجلس میتواند در سطح منطقه جز بازیگرهای اصلی باشد و نقش ایفا کند و اگر یک نماینده بر مباحث بینالمللی تسلط داشته باشد میتواند در روابط ما تاثیرگذار باشد. از زمانی که دهکده جهانی ایجاد شده است نقش نمایندگان نیز بارزتر شده است. نماینده مجلس با اختیاراتی که از رای مردم میگیرد باید ناظر بر اجرای قوانین باشد. لذا نمایندگان در مجلس دارای دو شرایط هستند یکی نمایندگان شهرستانها میباشند که طبیعی است که مطالبات مردم در شهرستان ها زیاد است و من هم که در دو دوره نماینده دامغان بودم این امر برایم ملموس بود و نماینده با این مطالبات مردم نمیتواند بر اجرای قوانین نظارت کند. در کشور ما نهادینه شده است فردی که نماینده تهران است بهتر میتواند بر اجرای قانون نظارت کند و به همین دلیل در این دوره از تهران برای مجلس کاندیدا شدم و معتقدم که در شرایطی که اکنون برای کشور به وجود آمده که بسیار حساس و حیاتی است اگر وارد مجلس بشوم امیدوارم بتوانم در تعاملات بینالمللی کشور تاثیرگذار باشم.
شما گفتید که مجلس باید بر قوای دیگر نظارت کند آیا مجلس هفتم توانست این وظیفهاش را انجام دهد؟
هر زمانی که سه قوه یک دست میشوند نفعش کمتر به مردم میرسد و شاهدیم که مسئولان قوا همپوشانی می کنند و این همپوشانی باعث میشود ضرر اصلی را مردم ببینند. همراهی و انسجام ملی به عنوان یک اصل میتواند مفید باشد اما همسویی قوا در ایران باعث میشود که ضررهایی که به انقلاب وارد میشود از چشم مردم دور بماند زیرا قوا سعی میکنند با تعامل مثبت اهداف خودشان را پیگیری کنند و در این میان منافع مردم نادیده گرفته میشود.
به نظر من مجلس هفتم کارهای فراوانی باید انجام میداد که نداد و اکنون شاهدیم برنامه چهارم توسط دولت خوب اجرا نشد و مجلس هیچ واکنشی نشان نداد. بودجهای که امروز مجلس تصویب کرده است در آن هیچ چشماندازی مشاهده نمیشود. دولت بودجهنویسی را طوری تغییر داده است که نخبگان و اقتصاددانان متوجه نمیشوند که این بودجه 87 به چه شکلی قرار است اجرایی شود. متاسفانه مجلس هفتم به علت همسویی با دولت از این بودجه گذر کرد و آنرا تصویب کرد.
ما در این دوره شاهد تغییر در روش تبلیغات کاندیداها بودیم حال با این شرایط فضای انتخاباتی کشور را چگونه میبینید؟
متاسفانه نمایندگان سال آخرنمایندگیشان احساس خطر کردند و استنباطشان بر این بود که مردم در مجلس هشتم افراد دیگری را انتخاب خواهند کرد. این نمایندگان هنگامی که احساس خطر می کنند تلاش میکنند که قوانینی تصویب کنند که برای دیگران محدودیت ایجاد کنند و با عنایت به اینکه پنجه تبلیغاتی عناصر داخل مجلس قوی است می توانند خودشان را بر مردم تحمیل کنند و به گونهای در مباحث انتخاباتی برخورد میکنند که عناصر جدید نمیتوانند خودشان را به مردم معرفی کنند. این حرکتی که مجلس هفتم انجام داد نتیجهاش این است که مردم تنها کسانی را که از قبل میشناسند میتوانند به آنها رای دهند و به اینصورت محیط را برای عناصر قوی و دانشمند خارج از مجلس محدود میکنند. به اعتقاد من اگر فضای تبلیغات فضای گرمی باشد جمعیت بیشتری هم پای صندوقهای رای حاضر میشود و تعداد آرا هم از سطح سنتی خود عبور میکند و با این وجود حتما نیروهای جدید وارد مجلس خواهند شد لذا به همین دلایل شاهدیم که اکنون یک فضای خاموش و تاریک مقابل چشم مردم قرار دارد.
نظرتان درباره زمان انتخابات چیست؟ 24 اسفند زمانی است که مردم آماده آغاز سال نو و کارهای پایان سال هستند طبیعی است که مردم توجهی به تبلیغات نمیکنند و به نظرم این قضیه یکی از مشکلات این انتخابات است.
شما اگر وارد مجلس شدید چه الویتی در راس برنامههایتان خواهد بود؟
برخی از برنامهها میتواند به صورت جمعی باشد من هم که کاندیدای حزب اعتدال و توسعه هستم هماهنگ با برنامههای حزب حرکت خواهم کرد. آن چیزی که امروز باید به صورت فوریتی انجام شود حل مشکلات اقتصادی مردم است متاسفانه ما زمانی که نفتمان بشکهای 8 دلار بود وضعیت مردم از الان که نفت بشکهای 100 دلار است بهتر بود. قدرت خرید مردم و آسایش و آرامش مردم از شرایط امروز بیشتر بود. متاسفانه افزایش قیمت نفت از 8 دلاربه 100 دلار پول زیادی در اختیار دولت قرار داد و باعث ایجاد تورم شد و اگر ما بتوانیم در مجلس قطار حرکت سازندگی دولت که از ریل خارج شده است را بتوانیم به ریل بر گردانیم میتوانیم هم ذخیره ارزی داشته باشیم و هم پول و ارز به جامعه تزریق کنیم تا تورم کنترل شود. اگر این روند افزایش تورم ادامه یابد قطعا تعداد افراد زیر خط فقر درکشور افزایش خواهد یافت و اگر ما وارد مجلس بشویم سعی میکنیم تا دولت را کنترل کنیم و آن را به برنامه برگردانیم. امروز دولت اعتباراتش را هزینه جاری میکندو اعتبارات ملی را نیز را به کارهایی اختصاص می دهد که تاکنون در اعتبارات دولت نبوده است. یکی از کارهایی که باید انجام دهیم اجرای اصل 44 است در بودجه 87 حداکثر واگذاری از اصل 44، 60 میلیارد پیشبینی شده است که این رقم بسیار کم است زیرا ما باید در سالهای آینده 3 هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری کنیم. یکی از کارهایی که حزب اعتدال و توسعه می تواند انجام دهد در همین زمینه است. ما در حال حاضر برخی برنامههای دولت را بسیار خطرناک میدانیم و احساس میکنیم محیط، با این برنامهها آنقدر تنگ خواهد شد که شرایط مردم بسیار سخت می شود و شمار فقرا بیشتر خواهند شد.
در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید؟
ما اگر به دو دیدگاه بزرگ نگاه کنیم که میتواند شاخص نظام اسلامی باشد میبینیم که ایران مدینه فاضله همه مستضعفین و مسلمانان است و از سوی دیگر جهان امروز جهان تعاملات است. امروز صحبت صحبت تهدید در دنیا نیست و کشوری که بخواهد از روی تهدید با دنیا سخن بگوید در جهان جایی ندارد. معتقدم امروز بازیگران نظام سیاسی دنیا به 5 قدرت تقسیم شوند که عبارتند از آمریکا، روسیه،چین، اروپا و جهان اسلام که اینها بازیگردانان اصلی جهان میباشند. ما هر وقت که در سیاست خارجی با قدرت عمل کردیم توانستیم که نتیجه را به نفع ایران تمام کنیم. لذا من معتقدم که این انسجامی که از نظر فکری در کاندیداهای حزب اعتدال و توسعه وجود دارد باید یک کانونی در مجلس شود که با تعقل و اندیشه مسیر را به گونهای به پیش برد که نفع آن به همه مردم برسد. من به این دلیل که حزب اعتدال وتوسعه برای مجلس برنامه داشت احساس کردم در جمع اعضای این حزب قادر خواهم بود به مردم خدمت کنم و یکی از مسیرهایی که ما باید در جهت آن تلاش کنیم تبدیل برخی از امکانات بالقوه به بالفعل و برعکس است. در دهه گذشته یکی از انحرافاتی که در کشور ما ایجاد شده بود عدم سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی بود.
ما میتوانیم توسط پتروشیمی گاز کشور را تبدیل به 80 فرآورده کنیم و معتقدم امروز ظلم به مردم است که ما گاز را صادر میکنیم ما باید گاز را به فرآورده تبدیل کنیم و بعد آنرا صادر کنیم و اگر کاندیداهای حزب اعتدال وتوسعه وارد مجلس شدند یکی از برنامههایشان میتواند همین باشد و اگر همین کار در جامعه نهادینه شود هیچ کس دیگر اجازه نخواهد داد که یک قطره نفت خام صادرشود. یکی دیگر از نکاتی که باید بگویم درباره فرمایش امام حسن(ع) میباشد ایشان می گویند خدا لعنت کند کسی را که شیعیان ما را گدا بار میآورند. امروز بعد از 29سال ما نباید کمیته امداد داشته باشیم. امروز اگر ما سرمایهگذاری کلان داشتیم و عناصر تحت پوشش کمیته امداد را بر مبنای اصل 44 در این سرمایهگذاری شریک میکردیم الان تکدیگری در کشورمان نداشتیم و حیف است کشوری مثل ایران با این همه ثروت تمام تلاش دولت و مجلس ما این باشد که پولهای کشور را روانه خزانهای بکنیم که در آن کمیته امداد وجود دارد و دائم شعار بدهیم که از طریق جمعآوری کمکهای مردمی جوانان ما به دانشگاه بروند. اگر ما بیمه همگانی را توسعه دهیم و از طریق اصل 44 جوانان را سهامدار بکنیم دیگر نیازی به جمعآوری کمکهای مردمی نیست. به نظرم امروز ذلت یک جوان است که بخواهد تحت پوشش کمیته امداد قرار بگیرد.
هر سال ما میبینیم که بودجههای کلانی برای کمیته امداد در نظر گرفته میشود زیرا پشت این کار یک تفکر خوابیده است. زمانیکه من نماینده دامغان بودم مواجه شدم با دو تفکر و امروز میبینیم که این دو تفکر در سطح کشور ما گسترش یافته است. آن زمان به ما میگفتند دانشگاه در شهر دامغان ایجاد نکنید زیرا اگر دانشگاه باشد و مردم باسواد باشند کسی دیگر به نمازجمعه نمیآید من معتقدم این فکر غلطی است. تفکری دیگر معتقد بود که نباید روی کارهای بزرگ سرمایهگذاری کرد و باید سرمایه گذاریهای ما کوتاه مدت باشد و عدهای دیگر هم معتقدند که هر چقدر تحت پوششان کمیته امداد زیاد باشد در انتخابات به نامزدهای مورد حمایت کمیته گروهی خاص رای خواهند داد. و امروز ما شاهدیم که در پایان سال امکاناتی توسط کمیته امداد در کشور توزیع میشود که به نظرم خیلی از عدالت اسلامی به دور است.امروز شعار کمک به محرومان تنها به یک ابزار برای عوام فریبی تبدیل شده است.
من معتقدم که کاندیداهای حزب اعتدال و توسعه می توانند به عنوان یک حرکت فکری در مجلس، همه افرادی که زیر خط فقر هستند را سوق دهند به سمت سرمایهگذاریهای کلان دربخش صنعتی و کشاورزی و به این صورت میتوانیم تکدیگری را در کشور کاهش دهیم.