آفتابنیوز : شیخ محمد تنتاوی که ریاست دانشگاه الزهرا در قاهره را برعهده دارد، در این خصوص گفت: عاملان این قبیل حوادث وحشیانه، جنایتکارانی هستند که به هیچ وجه نمایندگان مسلمانان نیستند.
یوسف القرضاوی از نخبگان مسلمان و ساکن قطر که هواداران اینترنتی و تلویزیونی فراوانی دارد، ساعتی پس از انفجارهای لندن ضمن محکوم کردن این حادثه گفت: این قبیل فعالیت ها، ظالمانه و اعمال سیاهی هستند که اسلام آنها را مکررا محکوم کرده است.
البته حتی مردانی نظیر القرضاوی که از چهره های جنجالی اسلام بوده و زمانی به دلیل حمایت از عملیات های انتحاری فلسطینیان درصدر اخبار بودند، امروز از نفوذ بسیار کمی در میان طرفداران جهاد اسلامی برخوردار هستند.
در حالی که این قبیل سخنان و محکوم کردن فعالیت های تروریستی نقش بسیار ارزنده ای در جدا کردن اسلام گرایان افراطی از مسلمانان واقعی بازی می کند، هم راستا با این حرکات، افرادی که این قبیل خشونت ها را گسترش می دهند تلاش می کنند تا تمامی انتقادات وارد بر شیوه های خود را خنثی کنند.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که عاملان جنایت لندن قطعا تحت تاثیر مرشدان تندروی خود نظیر ابوموسب السوری که در اواخر دهه 1990 در لندن زندگی می کرده، هستند. ابوموسب السوری از سوی اسپانیا نیز متهم به شرکت در بمب گذاری مادرید شده است. وی به دنبال حوادث اخیر لندن، متهم به شرکت در این حادثه نیز شده بود. وی در طول این چند سال به راحتی برای خود پایگاهی ایجاد کرده است تا به عنوان عامل رواج خشونت به راحتی به فعالیت های خود ادامه دهد.
ژانویه گذشته، ابوموسب کتابی تحت عنوان «جهاد» به چاپ رساند. کتابی که به گفته یک کارشناس اسرائیلی، قطورترین کتابی است که تاکنون در خصوص این موضوع نوشته شده است.
سوری در این کتاب از اسامه بن لادن به دلیل شکست در استفاده از تسلیحات شیمیایی در حادثه یازده سپتامبر انتقاد کرد. وی همچنین از رهبران کشورهای اسلامی که به انتقاد از حقه های تروریستی می پردازند به شدت گلایه کرد.
هم زمان با محکوم کردن حوادث لندن از سوی القرضاوی و تنتاوی، بسیاری از مسلمانان تندرو نیز آن ها را خیانتکار اعلام کردند.
واکنش ها به حوادث اخیر لندن، از دو گرایش برخوردار است. گرایش مثبت و گویش هشدار دهنده. اولین گرایش، بیانگر اشتیاق غیرقابل وصف رهبران مذهبی برای مخالفت بسیار جدی با اعمال خشونت تحت لوای اسلام و یا هر مذهب دیگری است.
دومین گرایش نیز متعلق به اسلام گرایان افراطی نظیر سوری و زرقاوی است که خواهان ریخته شدن خون عامدان حمله به عراق و افغانستان به هر شکل ممکن هستند.
ایوان کلمن – نویسنده کتاب «جهاد القاعده در اروپا» و کارشناس مسائل تروریسم در این خصوص می گوید: زمانی که اعراب افغان فعالیت های خود را آغاز کردند، اکثر آن ها از اعضای گروه های شکل گرفته و منسجم یافته نظیر حزب اخوان المسلمین بودند. البته بی شک عقاید افراطی نیز در میان آن ها وجود داشت، اما این عقاید در قالب قوانین همان احزاب مانده بود، افرادی مانند زرقاوی، تندروهایی هستند که پا را از افراط نیز فراتر گذاشته اند. افرادی که دامنه نفوذ و قدرتشان در اروپا، خاورمیانه و آفریقای شمالی نیز افزایش یافته است.
حتی زمانی که ابومحمد المقصدی، - مرشد زرقاوی و هم بند وی در زندان اردن در دهه 1990، اعمال وی در عراق را محکوم کرده و شعار افرادی را که روزانه بر اثر بمب گذاری های متفاوت در این کشور به قتل می رسند، مصیبت بار خواند، زرقاوی در پاسخ به راحتی گفت: راه شیطان را ادامه ندهید که نابودی شما در آن است.