کد خبر: ۷۲۲۴۰
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۸:۱۹
مرعشی در مناظره با بادامچیان تاکید کرد:

دولت نهم بازنده‌ی اصلی است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:  جلسه مناظره اسدالله بادامچیان عضو جبهه متحد اصولگرایان و حسین مرعشی رییس ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان تهران برگزار شد.
 
به گزارش ایسنا حسین مرعشی در این مناظره كه در دانشگاه الزهرا و از سوی انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره جایگاه نقش مردم و احزاب سیاسی در كشور گفت: تجربه‌ی تحزب در دنیا به 500 سال پیش برمی‌گردد. 

ویخاطرنشان ساخت: دموكراسی الزاما منتج به حاكمیت بهترین‌ها در تمام مقاطع نمی‌شود؛ اما بهترین روش شناخته‌شده است و بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران، تمام پایه‌های حكومتی متكی به انتخاب مردم هستند؛ بنابراین احزاب با جمع‌آوری آرا البته با توجه تعداد رای انتخاباتی، به انتخابات مفهوم می‌بخشند. 

بادامچیان نیز در همین رابطه ضمن تاكید بر این‌كه تحزب از غرب نیامده است، چرا كه تحزب اسلامی و غربی كاملا متفاوت است، افزود: در تحزب اسلامی برای قدرت جمع نمی‌شویم. جمع شدن همه‌ی نیروهای مردمی برای كمك به ملت است و حزب برای خدمت فعالیت می‌كند، نه برای قدرت؛ بنابراین قدرت ابزاری برای خدمت خواهد بود. 

وی با بیان این‌كه در قرآن نیز 22 بار كلمه‌ی حزب آمده و سوره‌ای به نام احزاب وجود دارد، تصریح كرد: هركس به مجلس می‌رود نماینده‌ی نظام و ملت است و حق ندارد محدود به حزب عمل كند. 

در ادامه مرعشی نیز گفت: خودشیفتگی است كه فكر كنیم فقط ما برای خدمت، حزب درست می‌كنیم و در دنیا افرادی كه حكومت می‌كنند ارزش‌های جامعه و خواست مردم را با اهمیت نمی‌دانند. 

وی افزود: سیستم و روش همانی است كه تمام عقلای عالم به آن رسیده‌اند. زمانی كه ضوابط جمع را می‌پذیریم باید در چارچوب جمع رفتار كنیم؛ اما با آشفتگی در سیاست‌ها به نتیجه نخواهیم رسید.
 
بادامچیان نیز در ادامه‌ی سخنان مرعشی ضمن تاكید بر این‌كه خودشیفتگی را نمی‌پذیرم، گفت: فرق میان حزبی كه همه چیز را برای خود می‌خواهد با حزبی كه دارای ارزش‌های خدایی است، چیست؟ حزبی كه نیت خدمت دارد و از قدرت برای رسیدن به نیت خود استفاده می‌كند، با حزبی كه برای قدرت به حزب پناه می‌برد، تفاوت می‌كند و در این میان نظام حكومتی و جوامع هستند كه سیاست‌ها را مشخص می‌كنند. حزب خدامحور چاره‌ای ندارد جز این‌كه در تمام اعمال بداند خدا از او چه می‌خواهد. 

در ادامه مرعشی در پاسخ به این سوال كه اگر بخواهید به مهم‌ترین خدمت مجلس ششم و در مقابل، ضعیف‌ترین خدمت آن اشاره كنید چه مواردی را نام می‌برید؟ گفت: مجلس ششم در عرصه‌ی سیاسی با ناكامی‌های جدی مواجه شد و من به عنوان عضو این مجلس، مهم‌ترین دستاوردی را كه باید در عرصه‌ی سیاسی به دنبال آن می‌بودیم تا در رسیدن به قدرت با رای مردم یك گام جلو رویم، ناكام می‌دانم؛ چرا كه مجموع اتفاقات مجلس ششم در این زمینه ما را یك گام به عقب بازگرداند.
 
وی ادامه داد: اما در عرصه‌ی اقتصادی، مجلس ششم كارهای درخشانی انجام داده است كه تحت تاثیر فضای سیاسی حاكم بر كشور هیچ‌گاه مطرح نشده و در این موضوع می‌توان به مواردی همچون اصلاح قانون مالیات‌ها، قانون حمایت سرمایه‌گذاری خارجی، ساماندهی درآمدهای نفتی و غیره اشاره كرد. 

بادامچیان نیز در همین زمینه اظهار كرد: به این علت كه در مجلس ششم و هفتم نبودم در این زمینه نظری ندارم و به مجلس هشتم می‌پردازم. من خدمات مثبت همه‌ی دولت‌ها را قبول دارم؛ بنابراین مجلس ششم و هفتم نكات مثبت و منفی را با هم داشتند. 

وی افزود: نكته‌ی مهم این است كه با توجه به آمار صادرات و واردات اوایل و اواخر دولت خاتمی و شرایط فعلی باید بررسی كرد. 

بادامچیان ضمن این‌كه نظام مالیاتی موجود را غلط دانست، گفت: نظام مالیات بر درآمد كه در آن درآمد مشخص نیست، غلط است و طرح ما این است كه مالیات بر مصرف گرفته شود.
 
مرعشی نیز در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره این‌كه فكر می‌كنید « اگر ائتلاف اصلاح‌طلبان در مجلس هشتم اكثریت را تشكیل دهد چه برخوردی با دولت نهم در باب اقتصاد و سیاست خارجی خواهد داشت؟» گفت: چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب در مجلس هشتم اكثریت شوند، دولت نهم بازنده‌ی اصلی است؛ چرا كه اساسا سیاست‌های آن قابل دوام نیست. 

وی افزود: اولین اقدامی كه اصلاح‌طلبان در صورت داشتن اكثریت مجلس هشتم انجام خواهند داد این است كه جلو سیاست‌های اشتباه را بگیرند. 

مرعشی تصریح كرد: ما سعی می‌كنیم دولت را منضبط كنیم تا به چارچوب برنامه‌ی چهارم بازگردد و منابع كشور را در سمتی سرمایه‌گذاری كنیم تا باعث ایجاد رونق شود. 

وی دو اشتباه مشخص دولت فعلی را این دانست كه سیاست‌های مالی انبساطی را در پیش گرفته و با اتكا به درآمد نفت، بودجه‌ی دولت را گسترش داده است، در مقابل نیز همزمان سیاست‌های پولی انبساطی را به سیستم بانكی كشور تكلیف كرده است. 

مرعشی گفت: این در حالی است كه مطابق حكم صریح برنامه چهارم، دولت حق مداخله در تخصیص منابع بانك‌ها را ندارد.
 
در ادامه بادامچیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌كه « آیا انتقادات به دولت نهم و مجلس هفتم نسبت به مماشات و دور شدن از شعارها عادلانه است یا خیر؟» تصریح كرد: مطلق‌نگری آسیب دارد. قبول دارم كه حتما انتقاد چیز خوبی است و با طرد و تهاجم تفاوت می‌كند. 

مرعشی نیز در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌كه « اگر مجلس هشتم با اكثریت اصلاح‌طلب رای آورد آیا مانند گذشته از دانشجویان به صورت ابزاری استفاده خواهد شد؟» گفت: این توهین به دانشگاه و دانشجویان است كه آنها را ابزار بدانیم؛ بنابراین دانشجویان ما باید سیاسی باشند؛ زیرا اگر دانشجوی ما سیاست را نداند نمی‌تواند پیشتازی خود را در جامعه حفظ كند.
 
وی تصریح كرد: من معتقدم در گذشته نیز از دانشجویان استفاده‌ی ابزاری نشده است؛ اما باید واقع‌نگر بود؛ چرا كه دانشجوی آرمان‌گرا منتقد است و باید دانشجوی آرمان‌گرای منتقد را تحمل كرد؛ بنابراین تحمل آن به معنی استفاده‌ی ابزاری از دانشگاه و دانشجو نخواهد بود. 

بادامچیان در پاسخ به سوالی درباره رد صلاحیت نوه‌ی امام در مرحله اول گفت: نظر امام (ره) نیز تایید شورای نگهبان بود. كسانی كه از این موضوع استفاده‌ی سیاسی می‌كنند تا شورای نگهبان را مخالف نظام نشان دهند، كار اشتباهی می‌كنند. 

مرعشی نیز در پاسخ به پرسشی درباره استیضاح‌های مجلس ششم و پس پرده‌ی آنها گفت: استیضاح در مجلس طبیعی است و هر 15 نماینده می‌توانند استیضاح را مطرح كنند؛ بنابراین حق نمایندگان است و نباید فكر كرد كه پشت هر استیضاحی حتما مساله‌ی خاصی وجود دارد. 

وی درباره این كه مجلس ششم بیشتر با دولت هشتم مماشات داشته است یا مجلس هفتم با دولت نهم؟ گفت: ما خیلی جدی و صریح با دولت برخورد می‌كردیم و از اصولی كه در نظر داشتیم كوتاه نمی‌آمدیم. الان نیز انتظارات دولت از مجلس بیشتر از آن است كه مجلس به او می‌دهد. 

بادامچیان نیز در همین رابطه اظهار كرد: همه‌ی مجلس‌ها از اول تا هفتم از دولت‌ها حمایت می‌كنند؛ چون هركسی مسوول مملكت است و با رای مردم روی كار آمده، باید مورد حمایت قرار گیرد؛ البته همراهی به این معنا نیست كه هرچه دولت بگوید بپذیریم؛ بنابراین سه قوه علاوه بر استقلال باید هماهنگ نیز باشند. 

در ادامه مرعشی در پاسخ به این پرسش كه دیدگاه دولت نسبت به پدیده‌ی حجاب با توجه به وضع كنونی به وجود آمده چیست؟ ابراز عقیده كرد: دولت دیدگاه روشن و یكسانی در رابطه با حجاب ارائه نداده است. 

بادامچیان نیز در همین زمینه توضیح داد: بحث جدی ما مساله‌ی نظم و امنیت اجتماعی است. نظم اجتماعی به این معنا كه در جامعه، نظام اجتماعی حاكم است كه هركس باید آن را رعایت كند؛ بنابراین نه پوشش افراطی درست است و نه پوشش‌هایی كه نظم اجتماعی را به هم می‌زند. 

مرعشی نیز در پاسخ به این پرسش كه چرا هرگاه شورای نگهبان اصلاح‌طلبان را رد صلاحیت می‌كند رادیوهای خارجی نظام را زیر سوال می‌برند؟ گفت: هرجا نقطه ضعف وجود داشته باشد مورد تاكید غربی‌ها قرار می‌گیرد؛ بنابراین ما باید به دنبال پایداری جمهوری اسلامی و استحكام پایه‌های مردمی نظام باشیم و اگر امكان جابه‌جایی قدرت به راحتی توسط رای مردم وجود نداشته باشد، به ضعف نظام منجر خواهد شد. نباید فراموش كنیم كه غربی‌ها از هر نوع اختلافی در ایران به نفع خود بهره می‌گیرند؛ پس باید پرسید چرا دوستداران نظام اجازه می‌دهند چنین ضعفی پدید آید.
 
وی افزود: هر حركت افراطی از سمت ما و یا طرف مقابل كه از معماری امام (ره) برای جمهوری اسلامی ایران فاصله گیرد، در خدمت مردم ایران و آینده‌ی ایران نیست، این ‌كه موضوعات كوچك را بزرگ كنیم و باعث شویم جمع وسیعی از نیروهای مفید و موثر كنار روند اشتباه است. 

بادامچیان هم در این رابطه تصریح كرد: این‌ را كه از نیروهای متفاوت و سلیقه‌های مختلف در كشور استفاده كنیم، قبول دارم و نباید جلوی آزادی بیان را گرفت. آزادی را باید محكم نگه داشت؛ چرا كه هزینه‌های زیادی برای آن پرداخت شده است. 

در ادامه مرعشی درباره برخی رد صلاحیت‌ها گفت: درست است كه هر كسی برای حضور در مجلس باید صلاحیت داشته باشد اما مرجع مشخص تعیین صلاحیت نمایندگان برای حضور در مجلس، مردم هستند. 

وی به قانون اساسی و این مورد كه اعتقاد عملی به اسلام برای نماینده‌ی مجلس ذكر شده است اشاره كرد و گفت: آیا اعتقاد به اسلام قابل اندازه‌گیری است؟ باید گفت كه اعتقاد به اسلام توسط هیچ‌كس قابل اندازه‌گیری نیست. 

مرعشی هم‌چنین به طرح بحث عدم احراز اشاره و ابراز عقیده كرد: در هیچ جای قانون از عدم احراز صحبتی نشده است و شورای نگهبان مطابق قانون، تنها می‌تواند كسی را رد صلاحیت یا تایید كند. اگر قانون محكم و قاطع باشد تحت تاثیر سلیقه‌های شخصی افراد قرار نمی‌گیرد، باید به مردم اجازه دهیم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب و مدافع اصلی نظام رای دهند. 

در ادامه‌ی این مناظره، بادامچیان در پاسخ به پرسش یكی از دانشجویان حاضر در جلسه مبنی بر این‌كه آیا آزادی بعد از بیان نیز وجود دارد یا خیر؟ گفت: آزادی قبل از بیان و آزادی بعد از بیان تفاوت نمی‌كند؛ اما باید جلو توهین را گرفت. این‌كه آقای مرعشی می‌گوید چرا بیشتر از اصلاح‌طلبان ردصلاحیت شده‌اند، باید بگویم این سوال هم مطرح است چرا بیشتر شهدای انقلاب از اصولگرایان هستند و در این زمینه می‌توان به آیت‌الله بهشتی، مطهری، باهنر و ... اشاره كرد.
 
مرعشی در این زمینه در پاسخ سخنان بادامچیان گفت: شهدا متعلق به همه هستند. آن‌چه مهم است افكار و اندیشه‌های مرحوم بهشتی، مطهری و باهنر است. مطهری و بقیه‌ی شهدای انقلاب از روحانیون روشنفكر دینی جامعه بوده‌اند كه جریان دینی روشنفكری را تشكیل می‌دادند. 

وی تصریح كرد: همان‌طور كه اصولگراها از افكار متحجرانه فاصله می‌گیرند، اصلاح‌طلبان نیز از افكاری كه نگاه به بیگانه دارند و در چارچوب نظام سیاسی و استقلال ایران رفتار نمی‌كنند، فاصله می‌گیرند. 

وی با تاكید بر این‌كه هیچ قدرت خارجی، دوست یا دشمن مدافع منافع ملی ما نیست، گفت: نگاه خارجیان به ایران منطبق با منافع ملی خودشان است و این مطلب امری روشن و بدیهی است؛ بنابراین هر جریانی كه در ایران بتواند كشور را بر اساس معماری امام (ره) به شایستگی اداره كند و باعث توسعه‌ شود، جریانی ضدغربی است؛ چرا كه غربی‌ها مایل به توسعه‌ی ایران نیستند و با هر مدیریت توانای ملی معتقد به امام (ره) كه بتواند كشور را به جلو ببرد، مخالفت می‌كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۸۶/۱۲/۲۱
0
0
يكي از بهترين مناظره هاي ايام انتخابات بود. روشنگرانه و بدون دعوا.
ناشناس
|
-
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۸۶/۱۲/۲۱
0
0
شهداء گرانقدري چون بهشتي و مطهري و ......ديگران متعلق به هيچ يك از احزاب كنوني نيستند و روا نيست از اين اندوخته ملي و تاريخي استفاده جناحي كرد مضافآ چه تظميني وجود دارد كه در صورت ادامه حيات اين بزرگان الآنه توسط اطرافيان آقاي بادامچياب به عدم التزام و يا زندان محكوم نمي شدند چنانكه خيلي از علما بعد از عمري مجاهدت گرفتار تنگ نظري و قدرت طلبي اين دسته شدند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین