آفتابنیوز : آفتاب: رسانههای هلندی تصمیم گرفتهاند كه فیلم ضداسلامی «فتنه» ساخته «گیرت وایلدرز» را پخش نكنند.
به گزارش خبرگزاری آفتاب، در پی جنجالها و اعتراضات زیادی كه به خاطر ساخت فیلم ضد قرآنی «فتنه» در كشورهای اسلامی به پا شد، منابع خبری هلند از تصمیم رسانههای هلندی مبنی بر عدم پخش این فیلم در تاریخ اعلام شده خبر دادند.
شبكه اروپایی EUX نیز ضمن انتشار این خبر گفت: «این فیلم جنجالبرانگیز پیش از این قرار بود 28 مارس از برخی از شبكههای تلویزیونی هلند به نمایش درآید».
این شبكه تلویزیونی افزود: در حالیكه هیچ یك از شبكههای تجاری، دولتی و خصوصی حاضر نشدند كه این فیلم را پخش كنند، «وایلدرز» در نظر دارد تا این فیلم را از طریق سایت فیلم بصورت آنلاین برای كاربران در دسترس قرار دهد.
«وایلدرز» رییس یک حزب راستگرای تندرو که نماینده پارلمان هلند نیز هست،در این فیلم 15 دقیقهای، ضمن مقایسه قرآن با كتاب «نبرد من» نوشته هیتلر، آن را منشاء خشونت در دین اسلام معرفی كرده است.
وی پیش از این نیز نسبت به افزایش تعداد مساجد در كشورهای اروپایی و افزایش تعداد مهاجران مسلمان به این كشورها به شدت ابراز نگرانی كرده بود.
پیش از این وزارت دادگستری هلند در این رابطه اعلام کرده بود:« نشانه ها دال بر این است که تهدیدها علیه هلند افزایش یافته، تروریسم بین المللی هم تهدیدش از حد محدود به حد قابل توجهی رسیده است.»
وی افزود: «افزایش تهدیدها دال براین است که هلند در جهان اسلام نقش منفی ای بازی کرده ، به ویژه بعد از اعلام خبر فیلم جنجالی درباره قرآن.»
نخست وزیر هلند نیز روز جمعه هفته گذشته گفته بود که سعی دارد به آقای وایلدرز نشان دهد که «نتیجه احتمالی عمل او چیست».
وی افزوده بود: «هم اکنون ما باید توجه کنیم که خطرات زیادی برای ملت هلند و تجارت هلند در چند کشور وجود دارد.این وظیفه ماست که این موضوع را به آقای وایلدرز گوشزد کنیم».
احتمالا آقای وایلدرز فیلم را در یک کنفرانس مطبوعاتی به نمایش خواهد گذاشت و پس از آن تا پیش از انتهای ماه فیلم را بر روی سایتی که در اینترنت رزرو کرده در معرض دید عموم قرار خواهد داد.
فیلم «فتنه»، هنوز به معرض نمایش در نیامده، اما در یک روزنامه هلندی که نویسنده آن بخش هایی از فیلم را دیده، نوشته شده که در فیلم آیاتی از قرآن با تصاویر سر بریدن به نمایش درمی آید.
در عین حال ۳۰ سفیر کشورهای اسلامی روز چهارشنبه گذسته برای جلوگیری از پخش این فیلم با وزیر امور خارجه هلند دیدار و گفت و گو کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه هلند گفت: «این دیدار به درخواست سازمان کنفرانس اسلامی صورت گرفته تا نقطه نظر دولت هلند درباره فیلم گریت وایلدرز شنیده شود».
۳۰ سفیر کشورهای اسلامی در هلند و کشور همسایهاش، بلژیک در این دیدار شرکت کرده اند.
دولت هلند از ترس بروز خشونت های مشابه ای که در پی چاپ کاریکاتورهای پیامبر اسلام در یک روزنامه دانمارکی پیش آمد، تاکنون دو بار سعی کرده که رضایت وایلدرز را برای عدم پخش این فیلم جلب کند، اما موفق نشده است.
گروه طالبان در افغانستان، سربازان هلندی را تهدید کرده است که در صورت پخش این فیلم، به آنها حمله خواهد کرد. هلند ۱۶۶۰ سرباز در افغانستان دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه هلند گفت که دولت این کشور به طور بنیادین با وایلدرز مخالف است و در منازعات داخلی، «آزادی بیان و آزادی مذاهب هریک جای خود را دارند.»
وایلدرز نزدیک به یک سال پیش گفته بود اگر مسلمانان می خواهند در هلند بمانند، «باید قرآن را پاره کنند و دور بیندازند.»
ایران، مصر و پاکستان، از فیلم به عنوان «حمله ای عبث» انتقاد کرده اند و تهدید کرده اند که هلند را تحریم اقتصادی میکنند.
یان پیتر بالکنند، نخست وزیر هلند، روز چهارشنبه در دیدار با نیکلاس سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه، بار دیگر تاکید کرد که دولت هلند به طور کامل دیدگاه وایلدرز را رد می کند.
در سال ۲۰۰۴، تئو ون گوگ، فیلمساز هلندی، به خاطر فیلم ده دقیقه ای تسلیم، با ضربات چاقوی یک هلندی مراکشی تبار به قتل رسید. در آن فیلم، تصاویر زنان عریانی دیده میشد که بر تنشان آیات قرآن حک شده بود.