آفتابنیوز : آفتاب: مناظره گرامیمقدم، نماینده مجلس هفتم و عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی و كوچكزاده از نمایندگان مجلس هفتم از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت با موضوع «در تكاپوی انتخابات» برگزار شد.
به گزارش ایسنا کوچكزاده اظهار كرد: ازاینكه عدهای پی بردند پرداختن افراطی به غیر از مسائل مورد نیاز مردم تحت عنوان توسعه سیاسی امر مطلوبی نیست خوشحالیم، زیرا شاهد بودیم در شرایطی كه مردم دارای مشكلات متعددی بودند تیتر اول روزنامهها این شد كه چه كسی میخواهد استقبال فردی برود كه جایزه نوبل را گرفته و درواقع این اسباب خوشحالی است كه شرایط ملت را درك كرده و متقابل با نیاز ملت برنامهریزی كنیم.
وی در ادامه تاكید كرد: خوشحالیم كه دوستان اصلاحطلب ما به مسائلی چون تورم و توجه به دیدگاههای امام(ره) پی بردند ولی باید مشخص شود كه صداقت هم در پس این شعارها خواهد بود یا خیر؟
در ادامه این مناظره، گرامیمقدم گفت: امروز با نظارتی كه شورای نگهبان انجام میدهد صلاحیت افراد بررسی شده و ورود افرادی كه غیر از این شرایط باشند به مجلس دیده نمیشود و اگر ما بخواهیم از اصلاحات تعریف كلی داشته باشیم میتوان گفت كه اصلاحات در چارچوب اندیشههای بلند امام(ره) است كه آن هم حكومت جمهوری اسلامی است. اما هرگز اعتقاد نداریم كه به گذشته برگردیم و برگشتمان نباید به گونهای باشد كه عملكرد امروز را فرافكنی كنیم.
گرامیمقدم همچنین در مورد برنامههای اصلاحطلبان گفت: اصلاحطلبان آن زمان براساس خواست مردم شعار توسعه سیاسی را مطرح كردند و در واقع در این كه اشكالاتی وارد است تردید نیست. ولی الان نیازهای مردم مسائلی چون تورم شده است و مردم نیاز دارند كه حاكمیت به این مشكلات آنها توجه كند.
این عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی با بیان اینكه تورم یك كلمه است ولی آثار آن یك دنیا تخریب است، اظهار كرد: تورم آثاری چون فساد اجتماعی، اعتیاد یا صدها مساله دیگر به دنبال میآورد كه دولت مجبور میشود برای رفع آنها هزینهی زیادی بپردازد.
وی همچنین درباره پرونده زهرا كاظمی كه كوچكزاده به آن اشاره كرده بود، گفت: ما نمیتوانیم این موضوع را با كسی مقایسه كنیم كه كیف او را به سرقت بردهاند و در واقع این امر باید مسیر قانونی را طی میكرد، اما پرداختن به آن را نه به شكل افراطی قبول دارم و نه به شكل خیلی ساده.
گرامیمقدم صادقانه با مردم صحبت كردن و با تشكیلات وارد انتخابات شدن و پاسخگو بودن را بسیار مهم دانست و افزود: با توجه به اینكه مردم نمیتوانند از فرد بازخواست كنند اگر نظام انتخاباتی ما حزبی میشد آن زمان احزاب و تشكلها باید پاسخ میدادند. همان طور كه جبهه اصولگرایان باید در مورد مشكلات مردم در دولت نهم و مجلس هشتم پاسخ دهد كه البته این هم نباید با تخریب صورت گیرد.
وی همچنین برنامههای حزب اعتماد ملی را در قالب عزت، حكمت و مصلحت بیان كرد.
در ادامه كوچكزاده درباره صحبتهای امام(ره) به سخنان ایشان از صحیفه نور پرداخت كه دانشجویی به او گفت: شما شان نزول میگویید.
كوچكزاده ادامه داد: شان نزول یعنی جایگاه نازل شدن.
دانشجویی دیگری گفت: شما دارید مرثیه میخوانید كه كوچكزاده در پاسخ به وی اظهار كرد: نباید توقع داشته باشید كه من مطابق با میل شما حرف بزنم و متاسفم كه یك دانشجو این را نمیداند و كسانی كه آن روز میخواستند مجلس خبر گان قانون اساسی را منحل كنند كسانی هستند كه امروز تحت عنوان نهضت ملی مورد توجه دوستان اصلاحطلبند و آنها كسانی هستند كه از این به بعد میخواهند معیارهای حضرت امام(ره) را دنبال كنند.
كوچكزاده همچنین از گرامیمقدم درباره طرح ٥٠ هزار تومان آقای كروبی پرسید كه گرامیمقدم در پاسخ گفت: این برنامه در مورد انتخابات است و این سوال ارتباطی با این جمله ندارد، زیرا دانشجویان میخواهند برنامههای ما را در انتخابات بدانند و شما به عنوان اصولگرا سه سال دولت را در دست داشتید و چهار سال در مجلس بودید و شما باید پاسخ دهید كه درباره وضعیت معیشتی مردم به شعارهایی كه دادهاید عمل كردهاید؟
گرامیمقدم افزود: طرح ٥٠ هزار تومان درباره منابع مالی افراد بالای ١٨ سال بود كه ٣٠٠ كارشناس از این برنامه دفاع كردند كه این برنامه برای آن زمان بود كه الان مطمئنا بهینهسازتر میشود ولی شما با هیچ با عنوان سهام عدالت این كار را انجام دادید اما ما با نفت ٢٢ دلار این شعار را دادیم.
گرامیمقدم با بیان اینكه ما با رقیب خود به صورت مساوی رقابت نمیكنیم، گفت: شما میخواستید سالانه دولت را كوچك كنید و به سمت رشد و توسعه بروید و بنا بود از حقوق مردم ایران در رژیم حقوقی دریای خزر دفاع كنید در صورتی كه آن زمان آقای متكی گفت سهم ایران در دریای خزر ٣/١١ درصد است كه پوتین هم در آن زمان از مواضع سخاوتمندانه دولت ایران تشكر كرد و خود شما كه بارها حامی دولت بودید جواب دهید كه چه نظارتی بر این دولت داشتید.
كوچكزاده در پاسخ به گرامیمقدم كه در مورد حجم نقدینگی از اعداد و ارقام و آمار استفاده نمود، گفت: این اعداد و ارقام باید مشخص شود كه از كجاست و من به عنوان عضو كمیسیون تلفیق در بودجه سال ٨٧ این اعداد را نشنیدهام.
كوچكزاده همچنین با انتقاد از گفته گرامیمقدم درخصوص عدم رقابت مساوی گفت: آیا ما باید كسی را تایید صلاحیت میكردیم كه با رادیو آمریكا گفتوگو میكند و شما توقع دارید ما صلاحیت همه را تایید كنیم تا رقابت ٥٠ درصدی شود كه در اینجا دانشجویی گفت، مصلحت را به عقل مردم بسپارید كه كوچكزاده ادامه داد: ما به عقل مردم شك نداریم و دانشجو دوباره در پاسخ گفت پس شما انتخاب كنید و به مجلس بفرستید.
كوچكزاده در پاسخ بیان كرد: عدهای باید شرایط را برای انتخاب صحیح فراهم كنند مانند هر كشوری كه برای انتخابات خود ضوابطی دارد.
كوچكزاده همچنین درباره رژیم حقوقی دریای خزر گفت: امروز شرایط جدید ایجاد شده وبا گذشته كه تنها شوروی در مقابل ما بود فرق دارد و چهار كشور دیگر به وجود آمده است ولی باید پرسید تا الان در كجا معاهدهای امضاء شده است.
گرامیمقدم همچنین در پاسخ به كوچكزاده درباره بحثهای اقتصادی گفت: مباحث اقتصادی و حجم نقدینگی حرف كارشناسان اقتصادی چون ستاریفرد است كه آثار آن را قطعا شما باید پاسخ دهید.
گرامیمقدم با بیان این سوال كه چرا افرادی كه حتی یك روز محكومیت نداشتهاند به دلیل عدم التزام عملی به اسلام یا عدم التزام به قانون اساسی رد صلاحیت شدهاند، ابراز عقیده كرد: این افراد شاید به این دلیل رد صلاحیت شدهاند كه جزء جبهه اصلاحطلبان بودند و این در صورتی است كه شاهد بودیم چندین وزیر دوره آقای خاتمی رد شدند و این نشان میدهد این شرایط رقابتی از قبل مشخص شده و در این بازی شما برنده هستید واین رقابت نسبی است نه صد درصدی .
این عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی با بیان اینكه آثار مواردی چون سهمیهبندی بنزین یا طرح تصویب قیمتها را به شما میگفتیم ولی شما به حرف ما گوش نمیدادید، گفت: ما در برنامههای انتخاباتی خود بر برنامه چهارم توسعه تاكید داریم و تصمیمات خلقالساعه و غیركارشناسی نمیگیریم اما بنابراین در برنامه آینده اصلاحات مشكلات اقتصادی كه شما برای مردم به وجود آوردهاید را تا حدودی كاهش میدهیم اما قول نمیدهیم كه به یك باره تورم را از بین ببریم یا قول نمیدهیم كه قیمت مسكن را به یك باره كاهش دهیم ولی سعی میكنیم قیمت آن را كنترل كنیم.
كوچكزاده در پاسخ به گرامیمقدم بیان كرد: چرا اینقدر دوست دارید رفتار آمریكا و اروپا را برای ما بزك كنید زیرا حقوق شهروندی هر جا تعریفی دارد.
كوچكزاده همچنین در مورد ردصلاحیتها گفت: طبق قانون به شرح درخواست فرد، دلایل ردصلاحیت را به خودش اعلام میكنند و در واقع اگر من هم رد صلاحیت میشدم هیچگاه عیبها و نقاط منفی خود را بیان نمیكردم. همان طور كه یكی از اصلاحطلبان كه ردصلاحیت شد هیچگاه نمیگوید از گیرندگان مدرك دكتری از دانشگاه هاوایی است و ما كه علت رد صلاحیت كسی را نمیدانیم نباید احساساتی حرف بزنیم.
گرامیمقدم در پاسخ بیان كرد: این افراد به دلیل بند سوم ماده ٢٨ قانون اساسی یعنی عدم التزام به قانون اساسی و عدم التزام به اصل مترقی ولایت فقیه رد صلاحیت شدهاند شما چرا حرف دیگری میزنید و این در صورتی است كه افراد دیگری از جریان راست مشكلاتی داشتند كه من نمیخواهم حرمت آنها را بشكنم و بگویم اما تایید صلاحیت شدهاند.
دانشجویی در این لحظه با بیان سوال خود درباره اخراج كردن خبرنگاران از مجلس توسط كوچكزاده و همچنین افزایش قیمت كالاها پرسید كه كوچكزاده با بیان این كه ما یادمان نمیآید كه كسی را از مجلس بیرون كرده باشیم و ما گرانی را میپذیریم، اما میخواهم بگویم كه این كار استكبار جهانی است، ابراز عقیده كرد: زیرا این مردم و این نظام با تحول فكری كه در دنیا ایجاد كردهاند دشمنی میطلبد و در واقع این گرانیها از وامهای میلیارد تومانی دولت قبل به برخی افراد و سرمایهدارها مربوط میشود.
در این هنگام دانشجویی پرسید كه این چه نظامی است كه بانكهایش دست آمریكاست كه كوچكزاده در پاسخ ابرازعقیده كرد: كسانی كه در گذشته در قدرت آمدهاند به آمریكا چراغ سبز نشان دادهاند.
گرامیمقدم در پاسخ به دانشجوی دیگری گفت: ما قطعا از انرژی هستهای حمایت میكنیم ولی نوع دیپلماسی ما با اصولگرایان فرق میكند همان طور كه میدانستیم این قطعنامهها اتفاق میافتد و آثار زیانباری به همراه دارد. ولی حداقل نتیجه دیپلماسی هستهیی زمان اصلاحات این بود كه علیه ما قطعنامه صادر نشد و ما هرگز تعلیق اجباری نشدیم.
وی همچنین افزود: ما شعار اصولگراها را انتخاب نكردیم؛ بلكه خواست ملت را مطرح نمودیم و در حال حاضر خواست ملت مسائل معیشتی است زیرا اصولگراها این گونه عمل كردند.
كوچكزاده در اینجا خطاب به دانشجویان گفت: اینگونه احساساتی نشوید زیرا با احساسات نمیتوان كاری از پیش برد و با استدلال حرف بزنید.
گرامیمقدم در پاسخ به صحبتهای كوچكزاده گفت: مفاسد اقتصادی در همه دولتها است ولی آثار آن با حجم نقدینگی كه از دولت وارد میشود قابل مقایسه نیست.
گرامیمقدم در پاسخ به سوال دانشجویی درباره مصاحبه ابراهیم یزدی با اعتماد ملی این سوالات را مطرح كرد: آیا حكومت جهموری اسلامی باید اینگونه باشد كه با ابراهیم یزدی مصاحبه صورت نگیرد؟ آیا دیدگاه امامی كه در ابتدای انقلاب وظایف خود را به رای گذاشت این است؟
گرامیمقدم با بیان اینكه ما در روزنامههای خود دیدگاه افراد رادیكال راست وچپ را انعكاس میدهیم، اظهار كرد: آقای خاتمی در پایان دولت خود تورم را به ٥/١٢ درصد رساند ولی شما با نفت ٩٠ دلاری این وضعیت را به وجود آوردهاید.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری گفت: من با اختلافات میان گروهها مخالفم اما این را باید به صدا و سیما گفت كه به جای اینكه با پول مردم بین گروهها اختلاف بیندازد به دنبال مشكلات مردم میرفت.
گرامیمقدم همچنین درباره این سوال كه چرا اصلاحطلبان دو لیست دادند، گفت: اصولگرایان سه لیست دادند و ما دو لیست دادیم و بین ما و ائتلاف اصلاحطلبان ١٦ نفر مشترك هستند.
كوچكزاده در ادامه اظهار كرد: احزاب ما دولت ساخته هستند مانند آقای خاتمی كه برادر وی حزب مشاركت تشكیل داد یا حتی حزب رایحه خوش خدمت كه قبل از دولت احمدینژاد تشكیل شد و بعد از قدرت هم هنوز وجود دارد. اما حزب در كشور ما معنی دیگری دارد و این باعث میشود كه كار ملت پیش نرود.
وی افزود: اعتقاد دارم مردمیترین حزبی كه وجود دارد كه از قبل از انقلاب بوده و بعد از انقلاب هم با هیچ یك از دولتها نبوده، حزب موتلفه اسلامی است.
كوچكزاده همچنین در پاسخ به سوالی در مورد تحقیق و تفحص از قوه قضائیه گفت: بعد از این همه تلاش نظر آقای شاهرودی این بود كه این امر باعث دخالت قوا در یكدیگر میشود، بنابراین این كار صورت نگرفت.
كوچكزاده در مورد اعتراض دانشجویان به بازداشت سه دانشجو گفت: شما میخواهید سیاسی باشید همه نوع حرف را تحت عنوان آزادی بیان بزنید و در نشریهیی هم به پیامبر توهین كنید و آن وقت باز میخواهید كه از تحصیل محروم نشوید.
گرامیمقدم نظارت مجلس هفتم را سطح پایین عنوان و علت آن را هیات رییسه مجلس دانست و گفت: زیرا هر وقت ما نظر میدادیم آنها میگفتند كه این دولت، دولت خوبی است و زمانی كه در مورد مواردی چون سهمیهبندی بنزین یا صندوق مهر رضا تذكر میدادیم آقای حدادعادل مطرح میكردند مجلس نه در مشت دولت، بلكه پشت دولت است كه من در جواب ایشان میگفتم مجلس باید در بالای سر دولت باشد و با توجه به اینكه به پروندهی شهرداری تهران در مجلس هفتم رای داده نشد میتوان گفت كه سطح نظارت مجلس هفتم قابل نقد است.