شرکت کنندگان در این بیانیه حمایت همهجانبه خود را از دولت و ملت عراق ابراز داشتند و افزودند: تلاشهای منطقهای و جهانی باید منسجم شوند و تاثیر مثبتی بر ثبات منطقه و امنیت عراق بگذارند.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، شرکتکنندگان تاکید کردند، برگزاری این کنفرانس از سوی عراق دلیلی روشن بر دنبال کردن سیاست توازن و تعادل مثبت در روابط خارجی است.
در بیانیه پایانی کنفرانس آمده است، شرکت کنندگان اذعان کردند منطقه با چالشهایی روبهرو است که مستلزم همکاری کشورهای منطقه براساس همکاری مشترک است.
در بیانیه پایانی از تلاشهای دیپلماتیک برای دستیابی به زمینه مشترک در دو فضای منطقه و جهان تقدیر شد.
حاضران همچنین بر لزوم تقویت تلاشها با عراق برای تعامل با چالشهای ناشی از تغییرات آبوهوایی و گرمایش زمین و همچنین بر لزوم حمایت از تلاشهای دولت عراق برای بازسازی و خدمت رسانی و حمایت از زیرساختها تاکید کردند.
شرکت کنندگان حمایت خود را از تلاشهای دولت عراق در تقویت موسسات کشور طبق سازوکار قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی و حمایت از تلاشهای عراق در درخواست برای نظارت بینالمللی به منظور تضمین شفافیت روند انتخابات آینده اعلام کردند.
شرکتکنندگان بیان کردند چالشهای فرا روی منطقه تعامل کشورهای منطقه براساس همکاری مشترک و منافع متقابل طبق اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی و احترام به حاکمیت ملی را میطلبد.
شرکتکنندگان از تلاشهای عراق و فداکاریهای گسترده آن در جنگ علیه تروریسم با مساعدت ائتلاف بینالمللی و برادران و دوستان برای رقم زدن پیروزی تقدیر کرده و از توانمندیهای نظامی و امنیتی عراق به شکلی که در تقویت امنیت دخیل باشد، استقبال کردند.
آنها بار دیگر مخالفت خود را با انواع تروریسم و تفکر افراطی ابراز داشتند.
شرکت کنندگان تلاشهای دولت عراق در چارچوب تحقق اصلاحات اقتصادی به شکلی که پیامهای مثبتی را در ترغیب به سرمایهگذاری در تمام زمینهها مخابره کند و برای همه سود داشته باشد و فضای اقتصادی مناسبی را فراهم و به تقویت روند توسعه پایدار و ایجاد فرصتهای کار و اشتغال کمک کند، تقدیر کردند.
حاضران در نشست از تلاشهای دولت عراق در حمایت از زیرساختها، تقویت نقش بخش خصوصی و نیز تلاشهای آن در تعامل با پرونده آوارگان و تضمین بازگشت داوطلبانه و عزتمندانه به مناطق پس از بستن صفحه تروریسم تشکر کردند.
در این بیانیه پایانی بر لزوم ادامه همکاری برای مقابله با کرونا از طریق تبادل کارشناسیها و انتقال تجارب موفق در زمینه سازوکارهای واکسیناسیون و حمایت از بخشهای درمانی و ایجاد همکاری کارساز برای مقابله با این چالش مشترک و تاثیرات بهداشتی و اجتماعی و اقتصادی بزرگ آن تاکید شد.
عراق نیز از حضور فعال رهبران و مقامات کشورهای دوست و برادر، وزیران خارجه و سازمانهای منطقهای و بینالمللی در این کنفرانس تقدیر و تشکر کرد.
وزیر خارجه عراق: نشست بغداد یک رویداد تاریخی بود که در آن مسائل اختلافی مهم مطرح شد
فواد حسین، وزیر خارجه عراق تأکید کرد که «نشست بغداد برای همکاری و شراکت» کنفرانسی مهم بود که فضای مناسب برای همکاری مشترک منطقهای را فراهم کرد.
او در کنفرانس مطبوعاتی در بغداد گفت که ثبات منطقه تأثیر مثبت بر ثبات داخلی دارد و افزود که در این کنفرانس مسائل اختلافی مهمی مطرح شد.
حسین افزود که این نشست ادامه خواهد داشت و الگوی نشستهای مشابهی در سطح منطقهای خواهد شد ضمن اینکه مبنای دیدارهای دیگری در آینده میان سران کشورهای منطقه خواهد بود.
وزیر خارجه عراق تأکید کرد که بغداد نقش وساطت میان کشورهای گوناگون منطقه را برعهده داشته است چون نزاعهای منطقهای بر اوضاع داخلی عراق تأثیرگذار است.
او گفت که در بیانیه پایانی «کنفرانس بغداد برای همکاری و شراکت» مسائل مختلفی ازجمله تأکید بر حمایت از عراق و استقلال و حاکمیت ارضی این کشور و انتخابات و چالشهای زیستمحیطی در منطقه مطرح شده است.
وی افزود که ادامه برگزاری مجدد این کنفرانس به صورت دورهای نیز مطرح شده و احتمالا دور بعدی این نشست در اردن برگزار شود.
حسین ادامه داد که عرصه برای حضور شرکتهای کشورهای شورای همکاری برای مشارکت در پروژههای عمرانی عراق فراهم شده و این عرصه هموارتر خواهد شد.
او درباره دیدارهای دوجانبه در حاشیه این نشست گفت که دیدارهای مختلفی میان کشورهای حاضر انجام شد که علنی کردن آنها منوط به تصمیم خود کشورهاست.