کد خبر: ۷۲۴۲۷۴
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۰
قطع انشعاب ۵۰۰ باغ ویلا و... در اطراف مشهد

آب دزد‌های مشهدی نقره داغ شدند

مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد از برخورد با تعدادی از ویلا‌های آب دزد خبر داده و اعلام کرده که «انشعاب غیر مجاز آب ۵۰۰ باغ ویلا در مشهد قطع شده است.»
آب دزد‌های مشهدی نقره داغ شدند
آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه خراسان در گزارشی نوشته است: موضوع آب دزدی ویلا‌های اطراف مشهد در این روز‌های درگیری با خشکسالی و ضرورت برخورد جدی و قطع انشعابات غیرمجاز را طی ماه‌های اخیر با انتشار گزارش‌های پیگیرانه در دستور کار قرار دادیم، از جمله گزارشی که ۲ خرداد با عنوان «آب دزدی ویلا‌ها و تعلل مسئولان» در روزنامه منتشر و در آن بر ضرورت اقدام عاجل برای برخورد با ویلا‌های آب دزد تاکید شد. حال مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد از برخورد با تعدادی از ویلا‌های آب دزد خبر داده و اعلام کرده که «انشعاب غیر مجاز آب ۵۰۰ باغ ویلا در مشهد قطع شده است.»

او همچنین از شناسایی ۱۶۷۳ فقره آب دزدی در روستا‌های مشهد طی پنج ماه اخیر خبرداد. اسماعیلیان در این زمینه گفت: در مشهد اقداماتی در زمینه جمع آوری انشعابات غیرمجاز صورت گرفته و ۵۰۰ انشعاب غیرمجاز آب در باغ ویلا‌های واقع در بولوار شاهنامه و حاشیه شهر مشهد شناسایی و قطع شده است.

وی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: امسال، خشکسالی و کمبود بارندگی در کل کشور حاکم بوده و خراسان‌رضوی تا حدودی از این موضوع متاثرتر است، در حوزه شهرستان‌ها نیز، مشهد حتی از کل خراسان رضوی نیز متاثرتر بوده و از لحاظ خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها وضعیت حادتری را پشت سر می‌گذارد، بارندگی در مشهد نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد کاهش پیدا کرده و نسبت به میانگین آماری بلند مدت نیز شاهد کاهش ۶۲ درصدی بارندگی بوده‌ایم.

وی افزود: تقریبا ۹۹ درصد وسعت مشهد در خشکسالی قرار دارد در حالی که این آمار در استان حدود ۸۹ درصد است، این وضعیت گویای این است که مشهد نسبت به استان شرایط سخت‌تری دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد همچنین با اشاره به کاهش میزان آورد سد‌های مشهد گفت: حدود ۵۰ درصد از آب مشهد از منابع آب‌های سطحی و سد‌ها تامین می‌شود، ذخیره آب در سد‌ها نیز متکی به میزان بارندگی است در نتیجه می‌توان گفت هیچ‌کدام از سد‌های تامین کننده آب شرب مشهد تاکنون آن چنان آوردی نداشته‌اند و میزان آبی که از مهرماه سال گذشته تاکنون وارد سد‌ها شده بسیار کم و ناچیز بوده است، هم اکنون نسبت به دوره مشابه سال گذشته، شاهد کاهش ۵۷ درصدی حجم ذخیره آب سد‌ها بوده‌ایم.

اسماعیلیان تصریح کرد: در دو سال اخیر، میزان مصرف آب توسط مردم رشد قابل توجهی کرده است، دلیل اصلی این اتفاق، تاثیر گذاری ویروس کرونا و خانه‌نشینی مردم و افزایش متوسط دمای هوای مشهد بوده است، میزان مصرف آب مشهد در پنج ماه اخیر، نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده، این در شرایطی است که میزان مصرف آب در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ تنها ۶ درصد افزایش داشته یعنی نسبت به دو سال گذشته، مصرف آب در مشهد ۱۷ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به گذر از پیک مصرف آب در تابستان امسال گفت: از پیک مصرف آب در تابستان امسال گذر کرده‌ایم و تمام تلاشمان را کردیم تا در زمینه تامین آب، شرایط پایداری را در مشهد ایجاد کنیم و خوشبختانه جیره‌بندی آب در مشهد رخ نداد، اگر گاهی قطعی‌هایی رخ می‌داد به دلیل حوادث و اتفاقات مختلف بوده و این پدیده یک امر کاملا موقتی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در زمینه انشعابات غیرمجاز نیز گفت: آمار انشعابات غیرمجاز در مشهد بالا نیست، اما به هرحال موضوع مهمی است و پیگیری‌های لازم در این زمینه درحال انجام است، در حوزه روستایی متاسفانه آمار انشعابات غیرمجاز زیاد است و باغ‌ویلا‌ها نیز به طور متوسط شش برابر یک منزل مسکونی آب مصرف می‌کنند، بخش قابل توجهی از اقداماتی که در حوزه روستایی صورت می‌گیرد، مرتبط با همین انشعابات غیرمجاز باغ ویلاهاست، ظرف پنج ماه اخیر، ۱۶۷۳ فقره انشعاب غیرمجاز در حوزه روستا‌ها شناسایی و تعیین تکلیف شده البته پیش‌بینی ما این است که هنوز حدود ۳۵۰۰ انشعاب غیرمجاز وجود دارد که در تلاش هستیم تا آن‌ها را شناسایی و تعیین تکلیف کنیم.

اسماعیلیان افزود: ۱۶۷۳ فقره انشعاب غیرمجازی که شناسایی شده، عمدتا در روستا‌هایی بوده است که با بحران آب مواجه بوده‌اند. امیدواریم باقی مانده انشعابات غیرمجاز را تا پایان سال تعیین تکلیف کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین