آفتابنیوز : ژنرال احمد گفت: "ما در سال های اخیر با همکاری های زیادی با دوستان روس خود داشته ایم. متخصصین روسی در راستای مبارزه با مواد مخدر از پاکستان دیدن کرده اند. همچنین از پاکستان نیز متخصصین، رهبران و نمایندگانی از ارتش به روسیه مسافرت کرده اند. ما از وجود این ارتباطات بسیار خشنود هستیم. چرا که هم برای ما و هم برای همکاران روسی ما کاملاً روشن است که تنها همکاری وسیع بین المللی می تواند معزل مواد مخدر در منطقه را از بین ببرد."
وی خاطرنشان ساخت که پاکستان در چهارچوب توافقنامه همکاری با روسیه عمل می کند و در حال حاضر دو طرف بر روی سندی جدید و مشروح تر کار می کنند که ممکن است به زودی امضا شود.
وی معتقد است: "بسیار مفید خواهد بود اگر متخصصین ما دوره ای عملی در روسیه و متعاقباً متخصصین روسی دوره ای عملی را در پاکستان بگذرانند. این امر کمک می کند تا همکاری های ما مؤثر تر واقع شوند."
ژنرال احمد اظهار داشت: "کشورهای همسایه افغانستان باید سیاستی توافق شده را برای اعمال حفاظتی شدید در برابر صادرات مواد مخدر از افغانستان پیش گیرند و در آن باید کشورهای پاکستان، ایران، ترکمنستان، ازبکستان ، تاجیکستان و فدراسیون روسیه شرکت یابند. گرچه روسیه در این منطقه دارای مرز نیست، اما این کشور دارای مسیر بعدی برای انتقال مواد مخدر از افغانستان به اروپای شرقی است."
همچنین وی خواستار برقراری روابط بین المللی جهت ارائه کمک به کشورهای آسیای میانه در امر آماده سازی و توسعه ساختارهای انتظامی و حفاظتی شد.
ژنرال احمد افزود: "ضرورت دارد که مرز افغانستان بسته شود تا از انتقال مواد مخدر جلوگیری شود. برای انجام این کار نیازمند ساختارهای ویژه مبارزه با مواد مخدر در کشورهای اطراف در آن سطحی هستیم که پاسخگوی نیاز ما برای حل این مشکل باشد."
علاوه بر این وی متذکر شد که مبارزه با تولید کنندگان مواد مخدر در فغانستان، فرآیندی دشوار و طولانی است که نمی توان امید به موفقیت های فوری داشت.
ژنرال احمد ابراز داشت: "نباید در افغانستان منتظر نتایجی فوری بود. من همیشه برای همکارانم از برخی از کشورها که وعده می دهند این معزل را طی 3 یا 4 سال از بین ببرند، توضیح می دهم که این امر غیر ممکن است. به نظر من اگر موفق بشویم تولید مواد مخدر را در افغانستان طی 7 یا 8 سال به میزان قابل توجهی کاهش دهیم، موفقیت بزرگی است."
طبق اطلاعاتی که ژنرال احمد ارائه داد در فاصله زمانی 2003-2004 افغانستان 4200 تن مواد مخدر تولید کرده است و 87% از کل مصرف غیر قانونی در جهان را تامین می کند.
وی با تحلیل این خبر که اخیراً در افغانستان تولید خشخاش کاهش یافته است، اظهار داشت: "من پیشنهاد می کنم که در ارزیابی ها دقت بیشتری بکار برد. طبق اطلاعات ما این کاهش نه تنها به دلیل تقویت نیروهای انتظامی بود، بلکه تحت تاثیر بازار نیز بود. هنگامی که در سال گذشته جهشی شدید در تولید آغاز شد، قیمت ها پایین آمدند و متعاقباً درآمد زمین داران نیز کاهش یافت، از این رو آنان مساحت منطقه تحت کشت خشخاش را کاهش دادند تا قیمت را حفظ کنند."
به گفته وی اطلاعاتی بدست آمده است که حاکی از افزایش دوباره قیمت مواد مخدر است.
ژنرال احمد اطلاعات مندرج در برخی از مطبوعات آمریکایی را مبنی بر این که برخی از اعضای دولت جدید افغانستان در این کار دست دارند را تاکید کرد.
وی گفت: " فرمانداران برخی از استان های افغانستان مخالف شدید پخش کنندگان مواد مخدر هستند، اما برخی دیگر به طور مستقیم در کار تولید مواد مخدر دست دارند."
وی اظهار داشت: "چند ماه پیش ما حادثه ای جدی را پشت سر گذاشتیم، هنگامی که گروه مسلح یکی از فرمانداران افغانستان با رسیدن به مرز پاکستان به نیروهای ویژه مبارزه با مواد مخدر پاکستان حمله کردند که در نتیجه آن یک نفر کشته شد و چهار نفر شدیداً مجروح شدند."
ژنرال در خاتمه گفت: "جمعیت زیادی از افغان ها به کشت خشخاش مشغول هستند و زندگی و معاش بسیاری از کشاورزان بدان وابسته است. از این رو برای مبارزه با تولید مواد مخدر نیاز به سیاست مناسب است."