آفتابنیوز : آفتاب: اگرچه برخی رسانهها و خبرگزاری های اصولگرا از حضور 63 درصدی مردم پای صندوقهای رای خبر دادهاند با این همه هنوز درصد دقیق مشارکت مردم در انتخابات از سوی هیچیک از نهادهای رسمی کشور اعلام نشده است.
از سوی دیگر در حوزههای رایگیری در روز انتخابات مشاهدات خبرنگار آفتاب حکایت از درصد معتدلی از حضور واجدین شرایط داشت.
در حالی که جناح اصلاحطلب با مشکلی به نام «عدم اقناع بخش های بزرگی از پایگاه اجتماعی خود در میان طبقه متوسط برای حضور در انتخابات» مواجه بود بخشهای دیگری این جناح که عموما نزدیک به سید محمد خاتمی رییسجمهور پیشین اصلاحطلب هستند با اعلام فعالیت در انتخابات کوشیدند امید هوادارانشان را برای ایجاد یک اقلیت کیفی در مجلی هشتم افزایش دهند.
در دیگر سو، اصولگرایان که دستی گشاده در انتخابات داشتند و نه در آغاز با مشکل ردصلاحیت نیروهای اصلی خود مواجه بودند و نه در جریان برگزاری انتخابات با محدویتهای اعمال شده، اکنون میکوشند با انتشار خبرهای زودهنگام از درصد و میزان شرکت مردم در انتخابات،خود را پیروز قطعی انتخابات مجلش هشتم بدانند.
در حوزههای رایگیری اما در روز انتخابات به ویژه در برخی از حوزههای مهم تهران امکان ارزیابی دقیق از پیروزی صددرصدی یکی از جناحها وجود نداشت. به گونهای که در حوزههای رایگیری طرفداران همه طیف های کشور حضور داشتند.
«زهراـ ح» 28 ساله و دارای یک فزرند دارای تحصیلات دیپلم ریاضی و خانه دار انگیزه خود از حضور در انتخابات را انجام تکلیف در راستای بهبود امور کشور دانست.
وی که با خبرنگار آفتاب گفت و گو میکرد اعتقاد داشت که نباید چندان به جناحهای سیاسی ـ راست یا چپ ـ توجهی نشان داد.
«محمدرضاـ ر» 25ساله،دیپلمه، مجرد و از اعضای بسیج یکی از مساجد تهرانپارس یکی از دیگر از حاضران در حوزه رایگیری مسجد سیدالشهدا در بلوار پروین واقع در تهرانپارس تهران بود.
او در ابتدا به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرده و نسبت به آنچه ناراحتی رهبری از برخی از سیاسیون میخواند ابراز ناخشنودی کرد.
محمدرضا که با هیجان سخن میگفت اعتقاد داشت که دل رهبری از برخی از اقدامات، خون است. اما ایشان به خاطر حفظ مصالح نظام، پدرانه سکوت می کنند. با این همه باید دیدگاه رهبری از خلال بیاناتشان استخراج شود.
این جوان بسیجی که در سخنانش بارها خود را پیرو خط امام و رهبری می خواند گفت که آمده است تا کسانی وارد مجلس نشوند که مانند مجلس ششم دل مشفقان نظام را خون کنند و برخی از دستاوردهای نظام را زیر سوال ببرند!
محمدرضا در برابر این سوال که اطلاعات خود درباره موضع سیاسیون و احزاب را از کدام منبع دریافت می کند به آشنایی خود با فضای سیاسی اشاره کرد و گفت:«ما اغلب با دوستان درباره این موضوعات حرف میزنیم. من هر روز روزنامه کیهان را میخوانم و هر از گاهی نیز برخی از بچهها از روی برخی سایتهای اینترنتی اطلاعاتی را به حلقه دوستان منتقل می کنند.»
او در پایان گفت که بسیجیان اجازه نخواهند داد کسانی وارد مجلس شوند که نظام را زیر سوال ببرند.
«آقای رـ معتمدی» مردی 44 ساله بود. وی که در یکی از مدارس در خیابان شریعتی حضور یافته بود خود را «خاتمیچی» دانست.
وی ادامه داد که برای انتخاب شدن خاتمی به سمت ریاست جمهوری در دو دوره فعالیت کرده است و دیگران را به رای دادن به خاتمی ترغیب نموده است.
او انگیزه خود از شرکت در انتخابات را تاکید خاتمی بر حضور هواداران اصلاحطلبان دانست و افزود:« من معتقدم نباید صحنه را خالی کرد. من در خانه دو دختر دانشجو و یک پسر سرباز دارم. پسرم امروز در پادگان بود اما هرچه به دو دختر دیگرم اصرار کردم که با من بیایند و رای دهند قبول نکردند. البته یکی از دخترانم زیاد با این فضاها آشنا نیست. اما دختر دیگرم که از اولی بزرگتر است مثل خودم طرفدار خاتمی است و در دانشگاه در این سالها به نفع خاتمیچی ها فعالیت کرده است. با این همه قبول نکرد که باید رای بدهد. من به او گفتم هرچه صحنه را خالی کنیم بدتر است.»
وی پس از آنکه رای خود را به صندوق انداخت اظهار داشت که به لیستی از اصلاح طلبان که در بیلبوردهای خود نام «یاران خاتمی» را یدک میکشند رای داده است.
در همین راستا یکی از ناظران وزارت کشور که به شرط عدم ذکر نامش با خبرنگار آفتاب گفتگو می کرد میزان مشارکت مردم در یکی از حوزههای رایگیری در خیابان شریعتی را تا ساعت 6 عصر، متوسط خواند و گفت:«من برای چندمین بار است که به عنوان ناظر سر صندوق ها هستم. معمولا اینطوری است که از همین ساعتها به بعد،مردم بیشتری برای رای دادن میآیند. اگرچه مسئولان بارها اعلام کردهاند که مردم رای خود را در ساعات اولیه به صندوق بریزند اما عرف اینطوری است دیگر!»
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این انتخابات برای نظام برکات الهی را نازل کند نسبت به سلامت انتخابات اطمینان داد و ناظران وزرات کشور و شورای نگهبان بر سر صندوق ها را مجموعهای از افراد متدین و مسئولیتشناس خواند.
در حوزه حسینیه ارشاد نیز «فاطمه ـ ع» چهل ساله و خانه دار گفت که اگرچه امیدی به پیروزی گسترده اصلاح طلبان ندارد با این همه رای خود را به نام یاران خاتمی به صندوق انداخته است.
جوانی دیگر با نام محدثه ـ س 19 ساله نیز خود را طرفدار خاتمی نامید و اظهار امیدواری کرد که طرفداران او در مجلس هشتم دارای اکثریت شوند.
برآوردهای اولیه ناشی از مشاهدات خبرنگار آفتاب از حوزههای رایگیری نشان میدهند که میزان شرکت مردم در انتخابات چندان اندک نبوده است و میتوان میزان معتدلی از مشارکت عمومی در انتخابات مجلس هشتم را از سوی مردم حدس زد.
در نهایت باید در انتظار ماند تا نهادهای رسمی از جمله وزرات کشور آخرین گزارشات خود را از میزان مشارکت عمومی و تعداد آرای اصولگرایان و اصلاحطلبان اعلام کنند.
در حال حاضر برخی از رسانههای اصلاحطلب با ابراز نگرانی از روند شمارش آرا، از برخی گزارشها در خصوص مخدوش بودن این روند،خبر دادهاند.
برخی چهرههای برجسته کشور از جمله آیتالله هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی و در برخی موارد مهدی کروبی نیز پیش از برگزاری انتخابات نسبت به آنچه نگرانی درباره روند برگزاری انتخابات خوانده بودند هشدار دادند.
از سوی دیگر برخی از اعضای ائتلاف فراگیر اصولگرایان نیز نسبت به آنچه تخلفات گسترده در انتخابات نامیدهاند ابراز نگرانی کرده و از مقامات کشور خواستهاند به این مساله رسیدگی کنند.
همچنین حسین مرعشی از اعضای شورای مرکزی ستاد ائتلاف اصلاحطلبان و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز روند کلی انتخابات را نسبت به دورههای گذشته سالمتر دانسته است.