کد خبر: ۷۲۶۱۶
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۸:۰۵
وزیر کشور از آمار جریانهای سیاسی می گوید:

آرایش سیاسی مجلس آینده به روایت وزیر کشور

60 درصد، میزان مشارکت مردم در سراسر کشور
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزير كشور گفت: 60 درصد از واجدان شرايط در انتخابات مجلس هشتم شركت كرده‌اند.

به گزارش ايسنا، مصطفی پورمحمدی وزير كشور در مصاحبه مطبوعاتي خود اعلام كرد: نزديك به 25 ميليون نفر يعنی حدود 60 درصد از واجدان شرايط در انتخابات مجلس هشتم شركت كرده‌اند.

وی هم‌چنين اعلام كرد 71 درصد از منتخبان تا كنون منتسب به جريان اصولگرا بوده‌اند و 29 درصد ديگر از گروهها و جناح‌های ديگر هستند؛ البته ممكن است اين آمار تا پايان شمارش آرا چند درصد تغيير كند.

وزیر كشور در ادامه نشست خود با خبرنگاران اعلام كرد: امروز ان‌شاءلله به غیر از تهران نتایج تمام حوزه‌های انتخابیه را اعلام می‌كنیم و نتایج تهران را نیز ان‌شاءلله دو روز مانده به تعطیلات اعلام خواهیم كرد.

پورمحمدی همچنین در پاسخ به پرسشی در ارتباط با مهمترین ویژگی‌ انتخابات مجلس هشتم با بیان این كه انتخابات یك موضوع مهم و برای ما نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: در این دوره از انتخابات شاهد رعایت قوانین و مقررات توسط كاندیداها و مردم در بالاترین سطح خود بودیم و كمترین گزارشی از تخلفات تقلب یا اقدامات شبهه‌انگیز را داشتیم كه از رشد و بلوغ سیاسی و ارتقای رفتار انتخاباتی در كشور ما حكایت دارد، هم در رای‌دهندگان و هم در كاندیداها و فعالان سیاسی.

وی هم‌چنین درباره تحلیلش از مشاركت مردم در جریان انتخابات گفت: این مشاركت نشان‌دهنده بلوغ سیاسی جامعه ما و حركت هوشمندانه فعالان سیاسی و مردم است كه موقعیت فعلی كشور را خوب درك كرده‌ و متوجه تهدیدات خارجی شده‌اند، هم‌چنین برای پاسخگویی به این تهدیدات وارد عرصه انتخابات شده‌اند.

وزیر كشور حضور باشكوه مردم در جریان انتخابات را تایید و تثبیت روند توسعه، سازندگی، خدمت‌رسانی و مناسبات عادلانه دانست و گفت: مردم برای تایید این امور حضوری با شكوه در صحنه انتخابات داشتند.

پورمحمدی هم‌چنین در پاسخ به پرسشی درباره نقش رسانه ملی در جریان انتخابات گفت: من فكر می‌كنم رسانه ملی در این مرحله قوی، خلاقانه و با احساس مسوولیت و به صورت جدی و پیگیر وارد شد و خلاهایی ناشی از تغییر قانون تبلیغات انتخابات یا افزایش سن رای‌دهندگان و هم‌چنین تحلیل‌ها و تبلیغات سنگین رسانه‌های غربی برای این كه مردم مشاركت چندانی در انتخابات نداشته باشند را پوشاند، و افكار عمومی را بسیج كرد؛ در مجموع شاهد عملكرد خوبی بودیم.

وزیر كشور هم‌چنین درباره علت اتخاذ تصمیم اعلام نتایج انتخابات تهران به صورت یك باره، گفت: بنایمان این است كه اگر زود بتوانیم شمارش آرا را در تهران انجام دهیم نتایج آرا را یكباره اعلام كنیم؛ ولی اگر دیدیم شمارش آرا طول می‌كشد به صورت تدریجی نتایج را اعلام و مانند سال‌های قبل عمل كنیم.

وی هم‌چنین گفت: اگردر روزهای اول توانستیم تعداد قابل ملاحظه‌ای از صندوق‌ها را شمارش كنیم و دیدیم حساسیت وجود دارد و افكار عمومی و رسانه‌ها خواهان اعلام هر چه زودتر نتایج تهران هستند این نتایج به صورت تدریجی اعلام می‌شود.

وزیر كشور در پاسخ به پرسشی در مورد گزارش‌های تخلفاتی كه در تهران از سوی احزاب اعلام شده گفت: در تهران مساله‌ای كه مطرح می‌كردند این بود كه چرا نمایندگان برخی تشكل‌ها در پای صندوق‌های رای نتوانستند حضور پیدا كنند و مطمئنا این امر تاثیری در رای‌گیری و شمارش آرا ندارد.

وی گفت: ممكن است از یك گروه نماینده‌ای در برخی شعب اخذ رای در پای صندوق رای حضور نداشته باشد، ولی از هر جریان سیاسی نماینده و ناظری حضور داشته است و امروز نیز چند نفر از تشكل‌های اصلاح‌طلب آمدند و گفتند اگر امكان دارد تعداد نمایندگانمان را پای صندوق‌ها بیشتر كنید كه البته من به آنها گفتم من حاضرم شما را به عنوان بازرس وزارت كشور بفرستم و مشكلی نیست، ولی نمایندگان كاندیداها باید توسط شورای نگهبان اعزام شوند.

وی در تحلیل قانون تبلیغات و این كه درخواست شما از مجلس هشتم در مورد این قانون چیست؟ گفت: ما باید نتیجه این رفتار تبلیغاتی را مورد بررسی و مطالعه بیشتر قرار دهیم و بعد از بررسی و مطالعه دقیق و گفت‌وگو و مشورت با شورای نگهبان در این ارتباط تصمیم‌گیری و اگر نظری بود از دولت به مجلس منتقل كنیم.

وی گفت: فعالان سیاسی احزاب رسانه و خود ما از این روش خیلی خوشحال نبودیم ولی نظرسنجی‌هایی كه در بین شهروندان صورت گرفت نشان داد با بازخوردهای متفاوتی از سوی شهروندان روبرو هستیم و مردم از این روش ابراز رضایت كرده‌اند. البته ما فكر می‌كنیم بیشتر مردم از این بابت ابراز رضایت كردند كه عدم الصاق عكس و چاپ پوستر باعث می‌شود نظم و آرایش شهر بیشتر حفظ شود.

وی گفت: من تاكید دارم ما در این ارتباط باید صبر و بررسی دقیق كنیم و اگر قرار است اصلاحاتی صورت بگیرد با دقت این صورت بگیرد.

وی هم‌چنین در پاسخ به این پرسش كه چرا نتایج انتخابات خبرگان میان‌دوره‌ای اعلام نشده است گفت: اعضای هیات‌های اجرایی و نظارت در شعب اخذ خبرگان و مجلس یكی هستند و چون حساسیت روی مجلس بود در ابتدا شمارش آرای مجلس صورت گرفته كه بعد از آن خبرگان و باید صبر كنیم تا نتایج آن اعلام شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره اولین تجربه برگزاری رایانه‌ای انتخابات و برنامه برای انتخابات بعدی گفت: هنوز زیرساخت‌هایمان در این ارتباط تكمیل نشده است و با برخی از شعب نتوانستیم ارتباط مستقیم برقرار كنیم. ما در این ارتباط از سایت اینترنت استفاده كردیم در صورتی كه باید از شبكه اینترنت استفاده كرد كه البته در این ارتباط نیز اقدامات خوبی انجام دادیم تا خطوطمان امن شود.

وی گفت: در شمارش آرا، انتقال و تجمیع آرا در روشی كه استفاده كردیم قفل‌های زیادی را طراحی كرده بودیم كه این كار را برای كاربرانمان سخت می‌كرد؛ از این رو باید برای دوره‌های بعد از قفل‌های ساده‌تر كه البته امنیت بیشتری نیز داشته باشد استفاده كنیم.

وی گفت: ما در جریان این انتخابات تجربیاتی را كسب كردیم تا برای مراحل بعدی با فشار كمتر و آمادگی بیشتر در این عرصه عمل كنیم.

وی گفت: بزرگترین عملیات رایانه‌ای كشور را ما دیروز تجربه كردیم و حدود 70 هزار كاربر در خدمت بودند. ما در ارتباط با رایانه ای كردن انتخابات زیر ساخت‌های خوبی را ایجاد كردیم. در حال حاضر 95 درصد جمعیت كشور ما زیر پوشش دقیق بانك جامع اطلاعاتی آماری كشور قرار دارند و با تجربه دیروزی كه كسب كردیم نقاط كور حدود 5 درصد باقی مانده را نیز شناسایی كردیم.

وی گفت: در طول 6 ماه گذشته بیش از 40 میلیارد تومان جهت تكمیل زیر ساخت‌ها و تجهیزات درسراسر كشور در این ارتباط هزینه شده است و اكنون شبكه رایانه‌ای و اطلاعاتی دولت به بخش‌های زیادی از كشور ارتباط داده شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین