در حالی که روند واکسیناسیون در کشور سرعت گرفت و برخی آمارها خبر از کاهش آمار ابتلا و مرگ ومیر میدهند و آن را نتیجه تسریع در واکسیناسیون میدانند، اما در میان گروههای سیاسی در این باره جدالی در گرفته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ هواداران دولت جدید رکورد روزی دو میلیون واکسن تزریق شده را حاصل تلاش دولت جدید میدانند والبته معتقدند که دولت روحانی با تعلل و حتی اجتناب از واردات واکسن در فاجعه مرگ و میر یکی دو سال اخیر مقصر است. حتی برخی نیز با تکرار درخواست محاکمه روحانی این بار به «تعلل در خرید واکسن» را نیز به آن اضافه کردهاند.
به نوشته روزنامه همدلی، روز گذشته محمدحسین آصفری نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی، در توئیتی در این باره نوشت: «با رسیدن انبوه واکسن از سایر کشورها مشخص شد ما تحریم پرزیدنت روحانی بودیم!» او با هشتگ «محاکمه روحانی» ادامه داد: «زودتر دست به کار شوید تا مرغ ز قفس نپریده!»
سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد و معاون پارلمانی رئیسی نیز وارد ماجرا شد و نوشت: «سیاسیبازی تا کجا؟ بازی بازی با جان مردم هم بازی؟! دولتمردان غربگرای اصلاحطلب، واردات واکسن را هم مشروط به پذیرش fatf میدانستند!»
وی ادامه داد: حال که ظرف چند روز بدون پذیرش fatf میلیونها دوز واکسن وارد کشور شده چه توجیهی دارند؟ آیا نباید بهخاطر آدرس غلط دادن، محاکمه و مجازات شوند؟!
در فضای مجازی نیز هواداران دولت فعلی با پر رنگ کردن این موضوع آن را یک پیروزی برای دولت رئیسی قلمداد میکنند.
در این میان برخی از این افراد و گروهها با استناد به سخنان برخی مقامات دولت روحانی که عدم پیوستن به اف. ای. تی. اف را یکی از موانع خرید واکسن اعلام کرده بودند، اکنون میپرسند پس چگونه است که در دولت رئیسی بدون امضای اف. ای. تی. اف این اندازه واکسن وارد شده که میتوان روزی ۲ میلیون تزریق انجام داد؟
مخالفان دولت فعلی نیز معتقدند که برخی از موانع واردات واکسن تا زمان دولت روحانی پابرجا بود و با آغاز دولت رئیسی برداشته شد، تا امتیاری برای رئیس جمهور فعلی در میان مردم منظور شود. این گروه معتقدند که در این زمینه جان مردم نیز دستمایه بازی سیاسی برخی محافل شد.
برخی دیگر از این افراد و گروهها نظر دیگری دارند و معتقدند همین اندازه واردات واکسن نیز حاصل تلاشهای دولت روحانی بوده که روال معمول آن تا کنون طول کشید و تحویل آن به دولت فعلی کشید.
از جمله این افراد مسعود پزشکیان، نماینده در مجلس است که روز گذشته با بیان اینکه واکسنهای وارد شده در هفتههای اخیر در دولت روحانی خریداری شده بود، خواستار روشنگری درباره این موضوع شد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با عصر ایران افزود: قراردادهای خرید واکسن در زمان آقای روحانی بسته شده و پولها داده شده بود. معاون غذا و داروی وزارت بهداشت در دولت قبل اگر جرات دارد در این رابطه حرف بزند و روشنگری کند. امکان ندارد بدون سفارش بتوانیم جنس وارد کنیم، حتی اگر پول دستمان باشد.
وی ادامه داد: دولت قبل پول را داده بود سفارشها را هم انجام داده بود، حالا ممکن است مشکلات گمرکی و حمل و نقل بوده است و دولت فعلی آنها را حل کرده است و الان وارد میشود، اما کالا و سفارشات از قبل وجود داشته است و این دولت واکسنی سفارش نداده است. اگر این سفارش را داشتند اعلام کنند، اینها قبلا سفارش نشده بود، ما اینها را سفارش دادیم و تولید انجام شده است.
وزیر بهداشت دولت اصلاحات تاکید کرد:اینکه میگویند فلان کارخانه شروع به افزایش سفارشات کرده است، حرف کارشناسی نیست، چراکه باید کارخانهای ایجاد شود، بعد تحقیقات انجام شود و پول محققان پرداخت شود و بعد از این مرحله بحث تولید است و بستر و زیرساخت تمامی این مراحل در دولت قبل انجام شد و حالا مرحله تولید است. الان آقایان میگویند ما گفتهایم شبانه روز کار کنند، چه بستر تولید واکسن داخل و چه خرید واکسن از خارج در دولت قبل کارهایش انجام شده بود، هماهنگیهایی هم انجام دادهاند، ولی ما به دلیل مسایل سیاسی برای واردات مقداری دیر جنبیدیم.
نایب رئیس مجلس پیشین در مورد دلایل سیاسی واردات واکسن گفت: این را باید از کسانی پرسید که در جریان بودند، من که در جریان نبودم و فقط میتوانم حدس بزنم. بالاخره روندی که وجود داشت روند هماهنگی برای حل مشکل نبود.
پزشکیان با انتقاد از تاخیر در روند کنترل بیماری و واکسیناسیون، تاکید کرد: باید همان روز اول در قم حکومت نظامی اعلام میکردند و بعد که از قم پخش شد یکماه کل کشور را قرنطینه میکردند، اما این کارها را انجام ندادند. یوهان در چین ۲۵۰ میلیون نفر جمعیت داشت. کل جمعیت را قرنطینه کردند، اما شلکن سفتکنهای ما برای مقابله با کرونا زیاد بود تا جایی که الان آمار مرگ و میر را روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر اعلام میکنند و انگار نه انگار که آدمها میمیرند.
وی ادامه داد: البته آمار واقعی مرگ ومیر روزانه در اثر ابتلا به بیماری کرونا در کشور بالاتر از ۱۵۰۰ نفر است. اگر دو درصد مرگ و میر در تعداد کسانی که مبتلا میشوند وجود داشته باشد با ۴۰هزار مبتلا روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر جانشان را از دست میدهند، آن هم اگر درست درمان و مراقبت کنیم.
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی در مورد وعدههای مسئولان در این باره که تا اواخر دی و اوایل بهمن روند واکسیناسیون در کشور پایان مییابد، گفت: با این واکسنهایی که وارد میکنند حتی زودتر از بهمن هم میتوانند واکسیناسیون عمومی را انجام دهند.
نمیدانم fatf چیست
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در پاسخ به اظهاراتی در زمینه سرعت گرفتن روند واکسیناسیون کرونا در کشور، گفت: سیاست بلد نیستم و نمیدانم fatf چیست، اما الان واکسن دارد به دستمان میرسد و علتهای مختلفی دارد. خیلی کشورهای دنیا که تولیدکننده واکسن هستند، اکثر جمعیت خود را واکسیناسیون کردند. نکته دیگر اینکه قراردادهایی که بسته شد و آن زمان بدعهدی کردند اکنون در حال عملیاتی شدن است و همه در کشور دست به دست هم دادند و پای کار آمدند و مثلا بانک مرکزی، وزارت امور خارجه، معاون اول رئیس جمهور و.... پای ثابت جلسات ما هستند و جلسات بسیار کاربردی شده است و در جلسات تصمیمات قاطع گرفته میشود.
وی با بیان اینکه از کانالهای مختلف برای واردات واکسن تلاش میشود، اظهار کرد: جلسهای داشتیم که حتی برای اینکه ۲ روز زودتر واکسن به دستمان برسد اقدامات بسیار زیادی انجام دادیم. همه در حال تلاش هستند. شاید سال قبل همین موقع بحث واکسیناسیون خیلی در دنیا جدی نبود. الان از عمر واکسیناسیون در دنیا کمتر از یک سال میگذرد و به همین دلیل مهم این است که واکسن در حالت پایدار به ما میرسد و ان شاءلله ظرفیت را بالا ببریم که حداکثر واکسیناسیون را انجام دهیم.حتما تا دهه فجر گروه هدفمان را واکسینه کردیم.
توضیح نماینده مجلس درباره واکسنهای وارداتی
محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز گفت: بخش قابلتوجهی از این میزان واکسن وارد شده به کشور، توسط مسوولان دولت دوازدهم سفارش و خریداری شده که به هر دلیل تاکنون امکان ورودشان به کشور محقق نبود اما در این مدت، بخشی بهدلیل همان همبستگی و همکاری میان بخشهای مختلف و نهادها و ارگانهای گوناگون پس از تشکیل دولت سیزدهم وارد کشور شده است.»
این نماینده مجلس البته تاکید کرده که «نمود دیگر این همبستگی در ورود بخشهای مختلف برای خریداری و تامین واکسن است که ازجمله اخیرا شاهد بودیم که مجمع خیرین اعلام آمادگی کرد که هزینه واردات ۵۰ میلیون واکسن را تقبل کند. نباید اینطور القا کنیم که احیانا دولت دوازدهم مخالف واردات واکسن بوده و مانع ورود میشده است. چراکه دولت قبل هم همچون دولت کنونی بر این مهم تاکید داشت و به همین دلیل نیز برای خرید واکسن سفارشهایی داده بود و این واکنشها نیز بخشی از محل همان سفارش خریدها است.»
دولت روحانی مجموعا ۱۱۰ میلیون دز واکسن سفارش داده بود
همچنین خبرگزاری فارس درخصوص واردات واکسن کرونا در گزارشی نوشت: با صدور مجوز واکسنها، اولین و مطمئنترین جایی که میشد از آن واکسن خرید، «کواکس» بود. ایران تحت تحریمهای شدید آمریکا قرار داشت و کواکس برنامه ای جهانی بود برای تضمین دسترسی همه کشورها به واکسن.. از طرفی، کرونا یک بیماری شدیدا مسری بود که تنها راه رهایی از آن، واکسیناسیون همه مردم دنیا ارزیابی شده بود. پس سبد کواکس تشکیل شد تا با دریافت بخشی از واکسنهای تولید شده در نقاط مختلف جهان، امکان دسترسی همه مردم دنیا را به واکسن تامین کند.
ایران در دیماه ۱۶.۸ میلیون دوز واکسن از کواکس خرید و علیرغم همه مشکلات تحریم و سختیهای جابجایی پول، مبلغ آن را هم واریز کرد. کواکس متعهد شده بود که ۴.۲ میلیون دوز از این واکسن را تا آخر فوریه (۱۰ اسفند) به ایران برساند. طبق سند ملی واکسیناسیون، ایران تا پایان ۱۳۹۹ به ۲.۶ میلیون دوز واکسن احتیاج داشت و با این حساب، فاز اول واکسیناسیون، بدون هیچ مشکلی انجام میشد. با این حال، ایران به این واکسنها بسنده نکرد.
به فاصله یک ماه از خرید کواکس، ایران در ۱۶ بهمن خبر از خرید ۲ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک ۵ روسیه را داد. قرار بود این واکسنها هم تا پیش از نوروز وارد کشور شود. در ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ قرارداد دیگری نیز با روسیه بسته شد: واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن با وعده تحویل از خرداد تا آذر.
خرید بعدی ایران از هند و در اسفند ماه بود. یک شرکت خصوصی که بهنوعی نماینده «بهارات» در ایران محسوب میشد، قرارداد خرید ۲ میلیون دوز واکسن را امضا کرد و بلافاصله مبلغ ۵۰۰ هزار دوز آن را نیز پرداخت کرد. بهارات قرار بود در بهار به ایران برسد.
چین یکی از بزرگترین صادرکنندگان واکسن بود که بخش عمدهای از نیاز دنیا را تامین میکرد. مذاکرات با چین هم از آذرماه جریان داشت و در نهایت در بهار به قرارداد خرید ۳۰ میلیون دوز واکسن ختم شد؛ ۱۰ میلیون دوز در بهار ۱۴۰۰ و مابقی تا پایان پاییز.
به این ترتیب، ایران تا قبل از ارائه مجوز تولید واکسن داخلی (۲۴ خرداد ۱۴۰۰)، قرارداد خرید حداقل ۱۱۰ میلیون دوز واکسن را بسته بود که قرار بود به تدریج تا پایان پاییز (پایان سال ۲۰۲۱ میلادی) وارد کشور شود. این در حالی بود که طبق سند ملی واکسیناسیون، ایران تا پایان پاییز ۶۵ میلیون دوز و تا پایان سال ۱۲۰ میلیون دوز واکسن احتیاج داشت...کواکس بعد از ۳ ماه و نیم، به تعهداتش برگشت و بیش از ۵.۶ میلیون دوز واکسن تحویل ایران داد. چین هم تمام تعهدات ۳۰ میلیون دوزی خود را تا نیمه اول شهریور به پایان رساند و حدود ۷ میلیون دوز اضافه نیز تحویل ایران داده و صادرات میلیون ها دوز دیگر را هم در دستور کار قرار داد.
مگه تو روز روشن و از دوربین صدا و سیمای شما ، واردات واکسن خارجی ممنوع نشد؟؟؟؟
...
وجان ملت ارزشش صفر
وکمتر صفر ؟؟
چی شد؟؟
امیدوارم نظرم درج بشه
توهم زدن هم حدی داره
خودگویی و خود خندی چه مرد هنر مندی
بیشتر از یکسال هست که هی میگن واکسن وارد کنید و روحانی اقدامی نکرد
در کمتر از یک ماه نزدیک دو برابر زمان روحانی واکسن وارد شد و بیشتر هم میشه
اونوقت میگی روحانی قراردادش رو بسته ؟
دروغگویی هم حدی داره
ورود واکسن را میداد تا ۴۰۰ پانصد هزار بی گناه قربانی نمیشدند
کاش الان مادر م وخاله ام ومادر ها وپدرها وفرزندان بی گناه زیادی
زنده بودند
کاش جناب مخبر اون قولهای الکی را نمیدادی ؟؟
اما شما انگار خیلی دوست داری صف مرغ و روغن و گوشت رو ببینی
حتما مزه دلارهای 4200 خیلی بهت ساخته
ملت به خاطر عملکرد بد اقتصادی روحانی به نظام بدبین شدند وگرنه سابقه نداشته تورم 50 درصد بشه
به خاطر پیگیری و تماس مستقیم رییسی با رییس جمهور چین
یعنی روحانی این قدر هم برای مردم ارزش قائل نبود که یه تماس چند دقیقه بگیره
و تمام چشمش به آمریکا بود
حالا شما اونقدر دروغ بگو تا باورت بشه
روحانی عرضه نداشت
هم میهن عزیز روحانی بی کفایت ترین رئیس جمهور تاریخ ایران بود البته بنی صدر استثنا هست
چرا اینقدر گول رسانه های زردی مثل آفتاب رو میخوری
قبول دارم واقعیت رو نمیشه تغییر داد و واقعیت چیزی همین چیزی هست که گفتم
حالا که رفتن، کارهای دیگران رو می خوان به اسمشون بزنن.
دوساله کرونا اومده.
آخه اگر آقای روحانی کار بلد بود که زمان خودش می کرد.
چرا به تحریم واکسن های خارجی اعتراض نکردی؟
...
چطور علیرغم تحریم 50 میلیون دز واکسن وارد کشور شد ؟ چطور رییسی تونست و روحانی نتونست ؟
یه خرده به مغزت فشار بیار
جوابش مشخصه روحانی چشمش به آمریکا و اروپا بود که واکسن بدن و کاری به چین نداشت
رییسی شخصا از رییس جمهور چین خواست و واردات گسترده صورت گرفت
دیگه اینو هم نمی تونی ببینی ؟
در دولت روحانی ورود واکسن های معتبر اروپایی و آمریکایی ممنوع شد
ولی در این دولت آزاد شد
اگر واکسنهای معتبر خارجی با ارز ۲۵هزرارتومانی وارد می شد ۷۵۰ملیون یورو هزینه داشت ولی در عوض بیشتر یک میلیارد یورو دارو کرونا یعنی رمیسیدر وارد شد
خود بخوانید داستان چیست
بابا مگه به |ژاپن واکسن آلوده نفرستاد ؟
ژاپنی که مستعمره خودش هست و نه شعار مرگ بر آمریکا میدن نه اصولگرا دارن نه با حزب الله لبنان متحد هستن
شما همچنان به آمریکا چشم دوختی بعدش میگی چرا واکسن وارد نشد
واردات دارو و عدم واردات واکسن همه دست روحانی بود که باید محاکمه بشه
به این جماعت می گویند ...
اون دوتا خبرنگار خاین که دراتوبوس به .... واصل شدند عاقبت سیاه نمایی ضد افراد ارزشی و اسلام هست زودتر تا به سزای عملتان نرسیدید توبه کنید