عضو كميسيون صنايع و معادن تصريح كرد: در اين جلسه تعداد زيادي از نمايندگان سؤالات خود در مورد دغدغههاي امنيتي مطرح كردند و اعلام داشتند كه مديريت امنيتي اين قرارداد به دست خارجيها سپرده شده و آنان به سختافزار و نرمافزار شبكه دسترسي دارند و به صورت كامل و مسلط ميتوانند كل شبكه را شنود كنند.
كاتوزيان ادامه داد: با اين قرارداد حتي خارجيها ميتوانند مطالب وزارت اطلاعات را از طريق اپراتور شنود كنند و از طريق موبايل، افراد و موقعيت آنها را شناسايي نمايند و حتي ميتوانند در هر جمعي اختلال ايجاد كنند.
وي با اشاره به حضور وزير ارتباطات و فناوري در جلسه كميسيون مشترك اظهارداشت: آقاي معتمدي در اين جلسه ابراز كردند كه ما ميتوانيم با يك تعريف سختافزاري خاصي كنترل امنيتي بر روي مسأله داشته باشيم ولي بعد از اين صحبت تعدادي از كارشناسان چون دكتر فيروزآبادي كه از متخصصان ارشد وزارت مخابرات هستند اعلام كردند كه امكان چنين طراحي وجود ندارد و امنيت شبكه تأمين نخواهد شد.
نماينده تهران با اشاره به نظرات مسوولان وزارت دفاع و مخابرات گفت: اين مقامات اعلام ميكنند كه خارجيها در اين قرارداد در ابتداي كار 75 نفر خواهند بود و بقيه نيروها از افراد داخلي هستند و به ترتيب طي سالهاي آينده همين تعداد نيز كاهش پيدا ميكنند ولي به فرض اعلام اين عدد شواهد نشان ميدهد كه طرف خارجي براي مقدمه و شروع كار باتوجه به برنامههاي تجاري پروژه تركسل تعداد زيادي از نيروهاي خارجي را بهكار گرفته كه بيشتر آنها در سطح مديريتي اول تا سوم قرار دارند.
كاتوزيان با بيان اينكه دغدغههاي نمايندگان در انعقاد اين قرارداد برطرف نشده است تصريح كرد: وزير دفاع از نمايندگان خواست تا ليست دغدغههاي خود را اعلام كنند ولي به ايشان قول نداد كه مسايل را حل كند.
عضو كميسيون صنايع و معادن افزود: وزارت اطلاعات نيز طي نامهاي در 8 بند نقطه نظرات امنيتي خود را اعلام كرده است. كاتوزيان معتقد است هيچ وزارتخانه امنيتي روي قرارداد «تركسل» و «تاو» مهر تأييد نميگذارد.