آفتابنیوز : آفتاب: معاون سیاسی دبیرکل حزب مشارکت تاکید کرد: اگر اتفاقات دور اول انتخابات در روز شش اردیبهشت و پس از آن تکرار شود، شاهد افت جدی مشارکت مردم در آینده خواهیم بود.
آذر منصوری، معاون سیاسی دبیرکل حزب مشارکت در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با اشاره به شکایات و اعتراضات نسبت به نتایج انتخابات مجلس هشتم گفت: دور دوم انتخابات مجلس هشتم شورای اسلامی در حالی برگزار میشود که هنوز اما و اگرها نسبت به دور اول برطرف نشده و بدون شک مهمترین تاثیری که این نوع رفتار بر انتخابات خواهد داشت، کاهش جدی مشارکت مردمی است.
وی در ادامه اظهار داشت: هر قدر برگزارکنندگان شفافتر برخورد کنند، درصد مشارکت مردمی افزایش خواهد یافت اما آنچه در دور اول شاهد بودیم این بود که حتی ناظرین کاندیداهای غیرهمسو با خود را حذف کردند و موجبات ابهامات جدی را به وجود آورند.
منصوری اضافه کرد: کاهش اعتماد مردم به صحت و سقم انتخابات، مشارکت مردم را کاهش خواهد داد و اگر اتفاقات دور اول تکرار شود بدون تردید باعث افت جدی مشارکت ملی در مقایسه با دور اول خواهد شد. هرچند که در دور اول نیز با افت مشارکت مردم به ویژه در شهرهای بزرگ که انتخابات از رقابت معمولی و برابر برخوردار نبود، مواجه بودیم.
معاون سیاسی دبیرکل حزب مشارکت با تاکید بر اینکه "ضرورت دارد برگزارکنندگان حقوق قانونی همه کاندیداها را رعایت کنند"، تصریح کرد: کسانی که مرتکب بدعتهایی در امر برگزاری انتخابات شدند باید پاسخگوی دلایل کاهش مشارکت مردم باشند.
وی همچنین با اشاره به برخی اخبار مبنی بر تلاش "جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی" در جهت انصراف کاندیداهای اصلاحطلب از دور دوم انتخابات، گفت: موضع ستاد ائتلاف اصلاحطلبان از زبان سخنگوی ستاد بیان شده و اینگونه اخبار کذب محض است.
منصوری تاکید کرد: هنوز جبهه مشارکت برای دور دوم به جمعبندی و تحلیل نهایی نرسیده و در اظهارنظرهای اخیرمان هم به هیچ وجه سخنی مبنی بر عدم مشارکت بیان نکردهایم.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ادامه داد: اینگونه اخبار که از برخی سایتها و خبرگزاریهای خاص منتشر میشود در جهت ایجاد نوعی فضای روانی علیه اصلاحات است و کسانی که این اخبار را منتشر میکنند مواضعشان از قبل کاملا روشن بوده و واضح است که با چه رویکرد و انگیزههایی در این زمینه اقدام میکنند.
منصوری در عین حال درباره پیروزی اصولگرایان و همچنین کاندیداهای مستقل در انتخابات مجلس هشتم در بسیاری از حوزههای انتخابیه گفت: به هر حال انتخابات مجلس هشتم به شکلی برگزار شد که تعداد قابل توجهی از کرسیها تکلیفشان از قبل مشخص بود و نمیتوان گفت که انتخابات منجر به پیروزی اصولگرایان شده است.
وی اضافه کرد: از سویی با توجه به تعداد 62، 63 نفر کاندیدای مستقلی که رأی آوردند و دوسوم آنها کسانی هستند که گرایش به اصلاحات دارند، میتوان اینگونه اظهارنظر کرد که در صورت بازبودن فضای رقابت، نتیجه انتخابات میتوانست به نفع اصلاحات باشد.
منصوری ادامه داد: در حوزههایی که فضای رقابت فراهم بوده، به طور نسبی پیروزی با اصلاحات بوده و در جاهایی که امکان رقابت وجود نداشته نیز نوع رأی مردم، معنادار و نشانه گرایش به اصلاحات است.
وی در عین حال پیروزی بالای کاندیداهای مستقل را در انتخابات مجلس هشتم، اتفاقی نه چندان مثبت خواند و گفت: پیروزی بالای کاندیداهای مستقل نمیتواند نقض کننده مزایای انتخابات حزبی باشد چرا که احزاب پس از اخذ آرای مردم تعهد خواهند داشت که به وعدههای انتخاباتی خود جامه عمل بپوشانند.
منصوری تاکید کرد: اگر فضای عادلانه و رقابتی برای حضور احزاب در انتخابات فراهم میبود شاهد چنین نتایجی نبودیم و این نتیجه پیامد رفتار حذفی است که با بخش عمدهای از اصلاحطلبان صورت گرفته است.
وی در پایان اظهار داشت: البته کاندیداهای مستقل نیز حتما به لحاظ توانمندی و اثرگذاری افراد شاخصی هستند که توانستند نظر مردم را به خود جلب کنند و بدون تردید در شرایط فعلی نیز مردم راهی جز اکتفا به حداقلها نداشتهاند.