آفتابنیوز : آفتاب: ترکاشوند بهترین راه وزارت کشور برای اینکه خود را از ایجاد بحران تبرئه کند، این است که لیست صندوقهای رأی را اعلام کند هرچند که خیلی دیر شده است.
محسن ترکاشوند، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با تحلیل و ارزیابی انتخابات مجلس هشتم، اظهار داشت: میزان مشارکت در انتخابات مجلس هشتم به شدت کاهش یافت و این خوشایند هیچ یک از احزاب و گروههای سیاسی نیست و تنها از سوی برخی جریانهای سیاسی که پیروزی خود را در عدم مشارکت میدیدند، نقطه مثبت محسوب میشد.
وی با تاکید بر اینکه "این موضوع برای کلیت نظام هم پیام خوبی ندارد"، اضافه کرد: وقتی یک جریان مشخص و شناسنامهدار در سراسر کشور به دلیل عدم امکان حضور در انتخابات یا ردصلاحیت، امکان رقابت نیابد، مردم به کسانی روی میآورند که از حوزه ردصلاحیتکنندگان خارج باشند و همین امر باعث شد که در انتخابات مجلس هشتم افرادی که حداقل در ظاهر به هیچ یک از دو جناح وابسته نبودند، رأی بیاورند.
ترکاشوند ادامه داد: در بسیاری از حوزهها، افرادی که مشخصا و آشکارا خود را منتسب به جناح اصلاحات معرفی کرده بودند، ردصلاحیت شدند و از این رو بسیاری از افراد به صورت چراغ خاموش حرکت کرده و با داشتن گرایشات اصلاحطلبانه در امور اقتصادی، سیاسی و غیره، در زمره مستقلین قرار گرفتند تا از جریان ردصلاحیتها در امان بمانند.
وی با تاکید بر اینکه "البته این امر چندان خوشایندی هم نیست" گفت: اعتقاد ما بر این است که هر قدر افراد با شناسنامه حزبی و با داشتن مانیفست مشخص و برنامه تبیین شده وارد عرصه شوند، یک گام در جهت دموکراتیک کردن و توسعه سیاسی کشور پیش خواهیم رفت چرا که یک جریان سیاسی با حمایت از افراد و کاندیداها، برای خود تعهداتی ایجاد میکند که ملزم به رعایت آنهاست.
ترکاشوند با نقد حضور خلقالساعه افراد در صحنه رقابت و انتخابات گفت: افرادی که سابقه سیاسی پشتوانه کار آنها نباشد، به راحتی و در شرایط مختلف تغییر موضع میدهند و در صورتی که به وعدههای خود عمل نکنند، هیچ کاری از مردم برنخواهد آمد. در حالی که در رقابت حزبی، اشتباهات و خطاها به حساب آن حزب نوشته میشود و احزاب مجبور میشوند با مردم روراست باشند چرا که باید مجددا از همین مردم رأی بگیرند.
این عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی تاکید کرد: کسب آرا توسط مستقلها نقطه قوت محسوب نمیشود و پیام خوبی به همراه نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که تحزب در سراسر کشور رمق قوی داشت، مستقلها رأی نمیآوردند و این باعث میشد که مردم از شخصمحوری به برنامهمحوری روی آورند.
ترکاشوند افزود: با تقویت تحزب، احزاب مجبور میشوند به جای نخبهسازیهای یکشبه به نخبهپروری بپردازند و افرادی را آماده حضور در عرصه رقابت کنند که در کوران حوادث آبدیده شده باشند.
عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر انتخاباتها به سمتی پیش رفتهاند که در دور اول تکلیف مشخص نمیشود، گفت: ریشه این اتفاق به عدم مشارکت گسترده مربوط میشود به ویژه در تهران که میزان مشارکت از سطح کشور نیز کمتر بوده است.
وی افزود: همچنین انتخاباتها به سمتی در حال پیشروی و هدایت هستند که رقابت از برون جناحی به رقابت درون جناحی تبدیل شده و کاندیداهای در ظاهر رقیب، هر دو از یک جناح خاص هستند که این خود معنای رقابت را از میان میبرد و شکل و صورتی ظاهری به آن میدهد.
ترکاشوند همچنین با تکذیب برخی اخبار مبنی بر "تلاش حزب مشارکت و سازمان مجاهدین برای انصراف کاندیداهای اصلاحطلب از دور دوم انتخابات" گفت: برخی افراد و سایتها گویا غیبگویی میگویند و پیشاپیش ذهن احزاب را میخوانند و تصورات خود را برای ایجاد تفرقه به عنوان اخبار منتشر میکنند.
وی افزود: جبهه اصلاحات، ستاد دارد و ستاد است که تصمیم میگیرد هر چند که نمایندگان احزاب نیز با گرایشها و دیدگاههای مختلف در آن حضور دارند و این خاصیت هر مجموعهایست.
ترکاشوند در عین حال تاکید کرد: تاکنون اتفاق نیفتاده که یکی از اعضای ستاد ائتلاف اصلاحطلبان خرجش را جدا کرده و از ستاد خروج کند.
وی اضافه کرد: اینگونه اخبار، برای دامن زدن به برخی مسائل درونی اصلاحات است.
ترکاشوند با اشاره به برخی اعتراضات و شکایات نسبت به نتایج انتخابات، گفت: اما و اگرهای دور اول انتخابات جدی است به ویژه در تهران. طبق قانون کاندیداها باید برای هر صندوق نماینده میداشتند ولی این اتفاق نیفتاد. جریان اصلاحطلب کار وزارت کشور را آسان کرده بود و از طرف همه کاندیداهای اصلاحطلب به طور جمعی یک نماینده سر هر صندوق فرستاد که با این حال هیات نظارت از صدور کارت خودداری کرد و حوزهها را نیز آنگونه که میخواستند تغییر دادند. برای آن تعدادی هم که کارت صادر کردند، در آخرین ساعات روز پنج شنبه بود.
این عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین افزود: برگزارکنندگان انتخابات همه این بازیها را درآوردند تا اصلاحات نتوانند در حوزههای اخذ رأی نماینده سر صندوق بفرستند و به این ترتیب اکثریت کاندیداهای این جناح را از این حق قانونی خود محروم سازند.
نماینده تویسرکان در مجلس ششم شورای اسلامی، ادامه داد: در سیستمی که نظارت، اجرا، بازرس و نیروی انتظامی همه یکی هستند و تنها نماینده جریان اصلاحات را نیز از محل شمارش رأی بیرون میکنند بدون شک برای هر فرد عاقلی این سوال پیش میآید که آیا نتیجه این انتخابات صحت دارد یا خیر؟!
وی افزود: طبق قانون باید صورتجلسه شمارش آرا به هر یک از نمایندگان کاندیداها ارائه میشد در حالی که نه تنها این کار صورت نگرفته بلکه وزارت کشور هم از ارائه ریز شمارش آرا طفره می رود و در سایت این وزارتخانه نیز این گونه آمار ارائه نشده است.
ترکاشوند ادامه داد: اما و اگرها و ابهامات در دور اول انتخابات به حدی جدی است که نمیتوان از آنها چشم پوشید و بهترین راه وزارت کشور برای اینکه خود را از ایجاد بحران تبرئه کند، این است که لیست صندوقهای رأی را اعلام کند هرچند که خیلی دیر شده است.