بازار نه اصولگراست نه اصلاحطلب و نه اعتدالی و نه هیچ چیز دیگر. بازار، بازار است، با نبضی حساس که همه چیز را زودتر احساس و حتی ادراک میکند!
اکنون که دلار مرز ۲۸ هزار تومان را پشت سر میگذارد میتوان خیلی چیزها را فهمید. لازم نیست به قلم آید. نگفته و ننوشته پیداست که بازار، توصیه نمیپذیرد، دستور را برنمی تابد و راه خود را میرود. حتی به موج آفرینیهای رسانهای هم چندان کار ندارد.
به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی؛ به یادداریم و ثبتِ دفتر هم هست که تا پیش از این حضرات اوضاع بازار و وضع معیشت را به انتخابِ مردم ربط میدادند و نتیجه انتخابِ بدِ خودِ مردم میدانستند، اما حالا که به پندار دوستان، بهترین انتخاب رقم خورده است، باید پرسید چرا باز شاهد وضعیتی هستیم که بودیم؟ بپذیریم که تا شرایط بهتر نشود، رفتن و آمدن افراد تأثیر چندانی ندارد. بازار راه خود را میرود و جامعه هم از همین قاعده تبعیت میکند. پیامدهای اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی خود را هم دارد. تا وقتی به جای توجه به این ظرایف، به همه چیز و همه کس نگاه جناحی داشته باشیم، چیزی تغییر نخواهد کرد.
بانک مرکزی فقط سکوت فقط نگاه
آلبرت بغزیان، اقتصاددان نیز در واکنش به افزایش ۶۵۰ تومانی نرخ دلار در هفته ابتدایی مهرماه ۱۴۰۰ به روزنامه اعتماد گفت: این افزایش نرخ از سوی دولت (بانک مرکزی) یا نیروهای بازار (بازار متشکل ارزی) صورت گرفته است که میتواند عوایدی برای دولت به همراه داشته باشد که یکی از گزینههای مهم در این زمینه جبران کسری بودجه است.
این اقتصاددان با بیان این پرسش که باید دید نرخ ارز را در بازار چه کسی تعیین میکند، تصریح کرد: یکی از سوالاتی که همواره مطرح است همین سوال است که پاسخ آن به اعتقاد بنده بانک مرکزی است، این در حالی است که بانک مرکزی میگوید نیروهای بازار و بازار متشکل ارزی تعیینکننده نرخ ارز هستند، اما باید گفت این بازار متشکل ارزی چه افرادی هستند؟
این کارشناس اقتصادی با اشاره به تغییر حکومت در افغانستان و احاطه طالبان بر این کشور و تاثیر آن بر قیمت دلار خاطرنشان کرد: تغییرات در این کشور باعث شد تا نرخ دلار از ۲۴۰۰۰ تومان در ایران به بیش از ۲۸۰۰۰ تومان امروز برسد ضمن آنکه مسکوت ماندن مذاکرات هستهای نیز بر سرنوشت این بازار بیتاثیر نبوده است.
چرا در بخش ارزی کشور سکوت حکمفرما شده؟
بغوزیان گفت: این اواخر بانک مرکزی هیچ واکنشی در این خصوص نداشته و هیچ حرفی هم از مدیریت این بازار نزده است و در بخش ارزی کشور کاملا سکوت حکمفرما شده است و این موضوع اصلا نشانه خوبی نیست و بانک مرکزی هر چند به این قضیه آگاه است، اما به نظر میرسد هیچ برنامهای برای آن ندارد.
این اقتصاددان با اشاره به سخنان ابراهیم رییسی در خصوص تورم و اینکه خط قرمز دولت را تورم نامیده است، افزود: متاسفانه باید گفت افزایش نرخ دلار در جهت رشد نرخ تورم است و در این مدت هم هیچ حرکت مثبتی در جهت کاهش قیمتها یا حتی ثبات آن دیده نشده است. او با بیان اینکه مردم دیگر قدرت خرید ندارند و این گرانیها سرسام آور شده است، گفت: در همه بازارها از خودرو گرفته تا مسکن و حتی کالاهای دیگر توان خرید بهشدت کم شده است و این موضوع اصلا نشانه خوبی نیست هر چند ممکن است برای این بازارها وام هم در نظر گرفته شود، اما فردی که توانایی بازپرداخت این وامها را ندارد چگونه میتواند در این وضعیت بازار خرید داشته باشد.
به ۵۰۰۰۰ تومان هم خواهد رسید
بعدکه سودشان را کاسبان تحریم کردند
مذاکره با تمام سرعت وشروع وپایان
خواهدیافت...
در این مدل ۵درصد برخوردار همه چیز رو دست به دست میکنند،جای لازم باشه با شعار حمایت از صنایع داخلی ،مردم را به .... میکشند و جای هم برای غوغا سالاری چیزی رو که برای دیگری حرام کردند ،بصورت انبوه ،چند ده میلیونی وارد میکنند،
به نقدینگی نگاه کنید و
منتظر باشید
اقتصاد پایه های درست سیاسی می خواهد
اقتصاد کننده کار می خواهد که متاسفانه در ایران وجود ندارد چه با تحریم چه بدون
تو یک ماه رئیسی باید چکار میکرده که نکرده؟
جمعه ها هم تعطیل نیست.
...زیاده برای جمع کردن
جالبه بحث شانگهای و واکنش می شه میگن ما اوردیم، بحث دلار که می شه میگن دولتی که ۲ ماهه اومده مسووله.