"فاطمه امانی" روز چهارشنبه با اعلام این مطلب اظهار کرد: اعضای این کودک ۲ ساله که به دلیل مرگ مغزی در بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد بستری بود با گذشت و بزرگواری والدین، به بیماران نیازمند اهدا شد.
وی با بیان اینکه از نیمه دوم سال ۹۸ تاکنون خانواده حدود ۳۰ نفرمرگ مغزی در استان با پیوند اعضا موافقت کرده اند ادامه داد: بر اساس آمار، هر ۲ ساعت یک نیازمند پیوند عضو جان خود را از دست میدهد و درهر ۱۲ ساعت یک نفر نیازمند پیوند عضو نجات پیدا میکند.
وی تصریح کرد:" کلیه" از اصلی ترین اعضای بیماران است به طوری که بیش از ۶۰۰ نفر بیمار دیالیزی استان همچنان چشم به راه پیوند اعضا هستند و در هفته چهار روز و هربار سه تا چهار ساعت را برای دیالیز می گذرانند.
امانی گفت: به طور معمول هشت ارگان هر فرد دچار مرگ مغزی قابل پیوند است که این رقم در برخی موارد با احتساب بافت و نسوج بیشتر می شود اما رضایت گیری از برخی خانواده ها همچنان به دلیل شرایط خاصی که دارند سخت است و اعضایی که می تواند جان بیماران را نجات دهد دفن می شود.
مسوول واحد پیوند اعضای دانشگاه علومپزشکی لرستان با تشکر ازخانواده های افراد اهداکننده اظهار داشت: عمل پیوند در بیمارستان های دولتی و کاملا رایگان انجام می شود و خانواده هایی که برای اهدا عضو رضایت می دهند هیچگونه مبلغی دریافت نمی کنند.
امانی اضافه کرد: بیمارستان ها موظف هستند علاوه بر انجام رایگان اعمال پیوند، تا جای ممکن ازهزینه هایی همچون مراقبت های ویژه فرد اهداکننده که برخی موارد مبالغ هنگفتی می شود صرفنظر کنند چراکه این در مقابل اقدام انسانی آنان ناچیز است.
وی همچنین تصریح کرد: اخذ کارت اهدای عضو کار بسیار زیبایی است اما تنها ملاک برای اهدای عضو نیست بلکه در هر شرایطی رضایت خانواده افراد برای اهدای عضو امری واجب و ضروری است.