آفتاب: جرج کلونی در ادامه تلاش خود برای راضی کردن دولتها نسبت به حل بحران دارفور در سودان روز سهشنبه با گوردون براون نخست وزیر انگلستان دیدار کرد.
به گزارش مهر، اسوشیتدپرس اعلام کرد دیدار این دو در حالی انجام شد که مشعل المپیک در تنها توقف خود در آمریکای شمالی به سن فرانسیسکو رسید و همزمان گروههای حقوق بشر در سراسر دنیا از جمله لندن، پاریس و استانبول با برپایی تظاهرات نسبت به سیاست دولت چین در قبال سودان اعتراض میکنند.
بخش زیادی از این اعتراضها به خاطر نقض حقوق بشر در چین، تحت فشار قرار دادن تبت و حمایت چین از سودان با وجود سالها کشتار در منطقه آشوبزده دارفور در غرب این کشور است. کلونی در مراسم نخستین نمایش "کلهچرمیها" جدیدترین فیلم خود در بریتانیا گفت: "به نظرم اعتصاب خوب است. حداقل به آنها هشدار داده میشود." براون نیز نقش بازیگر 47 ساله را در جلب افکار عمومی به مسئله دارفور تحسین کرد.
از زمان آغاز خشونتها در این منطقه در سال 2003 حدود 27/4 میلیون نفر آواره و بیش از 200 هزار نفر کشته شدهاند. این در حالی است که اکنون تنها 9200 سرباز و 26 هزار پلیس در دارفور حضور دارند. براون تاکید کرد تحولات در زمینه دارفور به کندی صورت میگیرد و تلاشهای انساندوستانه به خاطر محدودیتهای اعمال شده بر ماموران امداد با مانع مواجه است.
نخست وزیر انگلستان پس از دیدار با کلونی، موقعیت دارفور را "غیرقابل قبول" توصیف کرد. کلونی که اخیرا به عنوان سفیر صلح سازمان ملل انتخاب شد، به دفعات در مورد قضیه دارفور صحبت کرده است. چین یکی از بزرگترین خریداران نفت سودان است و روابط تجاری خوب با این کشور دارد. به همین دلیل در برابر اعزام نیروهای حافظ صلح سازمان ملل به دارفور مقاومت میکند.
گروههای مدافع حقوق بشر همواره کشورهای قدرتمند را برای سهلانگاری در حل بحران نسلکشی دارفور و تلاش برای فروش سلاح بیشتر به سودان سرزنش میکنند. چندی پیش نیز استیون اسپیلبرگ فیلمساز برنده اسکار در اعتراض به موضع دولت چین در قبال بحران دارفور از سمت خود به عنوان مشاور هنری المپیک 2008 پکن کنارهگیری کرد.
جنگ داخلی سودان زمانی آغاز شد که گروهی از قبایل آفریقایی در دارفور اسلحه به دست آورند و در اعتراض به سالها تبعیض از سوی دولت عرب محور حاکم بر سودان قیام کردند. دولت سودان متهم است با به کارگیری نیروهای شبهنظامی دست به نسلکشی اجتماعات آفریقاییتبار این کشور زده است.