آفتابنیوز :
آفتاب: خطیب جمعه تهران گفت: «ایران در جنگ اخیر عراق کمکهای بسیاری کرد تا جنگ بین نیروهای عراقی فروکش کند که به حمدالله این امر اکنون حاصل شده است».
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، آیت الله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه امروز تهران که با حضور پرشور نمازگزاران در دانشگاه تهران و خیابانهای اطراف برگزار شد با اشاره به قضایای اخیر عراق گفت: «برای ایران هیچ چیز مهمتر از این نیست که مردم عراق با یکدیگر متحد شده و دست متجاوزان آمریکایی را از کشورشان کوتاه کنند».
وی افزود: «مسئله عراق و اختلافات داخلی و نا امنیها نگرانیهایی را برای تامین امنیت در منطقه به وجود آوردهبود؛ لذا ایران هر قدر بتواند در این بین برای رفع اختلافات و تنش های داخلی به مردم عراق کمک خواهد کرد».
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: «ایران هیچ نفعی در این بین ندارد و تهمت هایی که علیه ایران می زنند هرگز درست نیست».
آیت الله هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: «ایران تنها به دنبال ایجاد عراقی آزاد و مستقل است و کمکهایی برای کمک به ساخت عتبات و به خصوص سامراء که مظلوم واقع شده اند، خواهدداشت و امیدواریم بر آن افزودهشود».
وی با اشاره به ظلم هایی که از سوی رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم فلسطین می شود خاطر نشان کرد: «ظلمی که اکنون به ملت مظلوم فلسطین می شود را در هیچ کجای دنیا نمی توان دید، مردم ایران نیز همچون همیشه با جنایت های رژیم صهیونیستی در عراق مخالفند و آن را محکوم می کنند».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به مساله فلسطین، تصریح کرد: «ما با هر گونه ظلم مخالفیم؛ به ویژه این که این ظلم در منطقه ما اتفاق افتد و به ویژه این نوع ظلم که نظیرش در دنیا وجود ندارد. ایران دخالت عملی در فلسطین و عراق ندارد؛ اما به این کشورها کمک انسانی میکند. ما طرفدار حق مردم مظلوم فلسطین و خروج اشغالگران از عراق خواهیم بود».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به نام خلیج فارس در اسناد و تفاسیر قرآنی بزرگان قرون اول تا پنجم هجری قمری از اعراب و بویژه حوزههای علمیه کشورهای عربی خواست با نگاهی به این اسناد به ادعاها پایان دهند.
وی با اشاره به تکرار ادعاها درباره جزایر ایرانی خلیج فارس از سوی اعراب منطقه به تحریک بیگانگان گفت: «ما آمادگی خود برای مذاکره و استدلال در این باره را همواره مطرح کرده ایم اما فتنه انگیزیهای غرب برای ایجاد تفرقه همچنان ادامه دارد».
وی با بیان اینکه دشمن از راههای مختلف برای شکستن وحدت اسلامی تلاش می کند گفت: «نتیجه یکی از این راهها رفتاری است که کشورهای دوست و همسایه ما درباره نام خلیج فارس و جزایر ایرانی در پیش گرفته اند».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «این یک اشتباه تاریخی است و از این راه چیزی جز تفرقه بدست نمیآید».
وی با اشاره به دو راه اثبات بی اساس بودن این ادعاها از طریق "نقشه های موجود تاریخی" و "اسناد اسلامی و نظر علمای اسلام" گفت: «به تازگی بنیاد ایرانشناسی کتاب ارزشمندی از خلیج فارس مشتمل بر 120 نقشه اروپایی و 40 نقشه از کشورهای اسلامی تهیه کرده که در همه آنها بر نام خلیج فارس تاکید شده است».
آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: «این نقشه ها نشان می دهد از 400 سال قبل از اسلام نام خلیج فارس در نقشهها وارد شدهاست اما در اواخر دوران قاجار عثمانیها این نام را زیر سئوال بردند و بعد از آن هم انگلیسیها درپی شکست خود در ملی شدن صنعت نفت غوغای رسانه ای خلیج عرب را به راه انداختند و مصریها به این موضوع دامن زدند».
وی در تشریح اسناد اسلامی اثبات کننده حقوق ایران در خلیج فارس با بیان اینکه در قرآن 4 آیه در 4 سوره نام دو دریا مطرح می شود که با هم تلاقی دارند به سوره کهف و آیه مجمع البحرین اشاره کرد و گفت: «در موضوع محل مجمع البحرین تا کنون 5 قول وجود دارد اما در تفاسیر 5 قرن اول اسلامی منظور از این دو دریا که با هم تلاقی می کنند دریای روم و دریای فارس نام برده شده است».
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به وجود 72 تفسیر مبنی بر نام دریای فارس در تفسیر آیه مجمع البحرین در سوره کهف (آیه61) از جمله تفسیر معتبر ابن عباس گفت: «مسلمانان منطقه می دانند دشمنان در پی تفرقه افکنی هستند و اسناد اسلامی را نیز در دست دارند با بررسی این اسناد به این ادعاها پایان دهند».
وی به حوزه های علمیه این کشورها توصیه کرد بررسی این اسناد را آغاز کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به غربیها درباره موضوع هسته ای ایران گفت: «از مسیر کنونی که آنها در حال ادامه آن در بحث هسته ای ایران هستند جز آلوده کردن فضای جهان هیچ توفیقی نخواهند یافت چون وقتی ایران آماده مذاکره است و در گذشته هم حسن نیت خود را با امضای پروتکل الحاقی اعلام کرده است، هنوز هم راه حلی بهتر از مذاکره برای دو طرف نمی توان یافت چرا که در غیر این صورت هر دو طرف ضرر خواهند کرد».
به گزارش خبرنگارسیاسی آفتاب، آیت الله هاشمی رفسنجانی در خطبه اول نماز جمعه امروز تهران به تشریح تاریخ صدر اسلام پرداخت و مباحث پیشین در خطبه های اخیر مربوط به دعوت پیامبر(ص) از مردم به اسلام را پی گرفت.
وی با اشاره به تصمیم مهم پیامبر (ص) و پیشنهاد ایشان مبنی بر مهاجرت مسلمانان به حبشه برای در امان ماندن از شکنجه های کفار گفت: «وقتی این پیشنهاد عملی شد مشرکان از گسترش اسلام در خارج از منطقه حجاز نگران شدند و عمروعاص وعبدالله ربیعه را با هدایای بسیار و خرید لابی های فراوان نزد نجاشی پادشاه عادل حبشه فرستادند تا مسلمانان را باز گردانند».
خطیب نماز جمعه تهران به نامه پیامبر به نجاشی به عنوان نخستین نامه پیامبر به شخصیتهای سیاسی خارج از عربستان اشاره کرد و گفت: «نجاشی در نظر پیامبر چنان محترم بود که ایشان بعد از مرگش برای وی از دور نماز میت خواندند».
آیت الله هاشمی رفسنجانی در تشریح جلسه عمروعاص و ربیعه در کنار جعفر بن ابی طالب پسر عموی پیامبر و جمعی از مسلمانان در حضور نجاشی برای اثبات حقانیت اسلام به تاثیر قرآن در این جلسه سیاسی و تصمیم گیری نجاشی برای حمایت از مسلمانان در پی تاثیرپذیری از آیات قرآن اشاره کرد.
وی که روایت ام سلمه از تاریخ مهاجرت به حبشه را به عنوان حقیقی ترین تاریخ نگاشته شده از این واقعه نقل می کرد به تاکید نجاشی بر اختلاف بسیار ناچیز میان ادیان اسلام و مسیحیت و حمایت قاطع وی از مسلمانان اشاره کرد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: «قرآن سرمایه اطلاع رسانی درست و آموزنده مسلمانان در صدر اسلام بود و نمازعامل بسیار مهم دیگر در اعجاز تبلیغ پیامبر (ص) در آن مقطع محسوب می شد».
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود به تجدید حیات ارتش بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد وگفت: «ارتش امتحان خود را در میدانهای نبرد به خوبی پس داد و و این از هوشیاری امام بود که این سرمایه حفظ شد».
وی همچنین به روز جهانی هموفیلی اشاره کرد و گفت: «به این بیماران باید مساعدت رساند، دولت و مجلس و ما هم موظفیم توجه ویژهای به این بیماران داشته باشیم».
خطیب نماز جمعه تهران همچنین به سالروز شهادت شهیدان صیاد شیرازی، آوینی، آیتالله صدر و بنتالهدی صدر اشاره کرد و آنها را ذخیره اسلام و انقلاب دانست.
وی در پایان با اشاره به سالروز وفات حضرت معصومه (ص) نیز گفت: «ایشان با ورود خود به ایران مشعل بزرگی را در قم برافراشتند و منشا خیرات و برکات بسیاری در شهر قم شدند».