زارع با تاکید بر اینکه تزریق واکسن کرونا از مرگ و میر مادر و جنین، بستری شدن در ICU و عوارض شدید کووید ۱۹جلوگیری میکند، اظهار کرد: مادران باردار همانند سایر افراد جامعه در معرض ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار دارند و میزان علائم موجود در مادران باردار همانند سایر افراد جامعه است.
متخصص فلوشیپ پریناتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: نگرانی که در مورد مادران باردار وجود دارد این است که متاسفانه به دلیل ضعف سیستم ایمنی که به واسطه حاملگی برای آنها ایجاد شده است، میزان ابتلا شدید و موارد بحرانی و نیاز به بستری شدن در ICU در مادران باردار متاسفانه بیشتر است.
وی عنوان کرد: خوشبختانه طبق متاآنالیزهای انجام شده در سطح جهان هیچ مورد انتقال عمودی کووید ۱۹ گزارش نشده است و عوارضی از کووید ۱۹ بر جنین مشاهده نشده است.
زارع در خصوص تاثیر کووید ۱۹ بر جنین نوزاد ادامه داد: کووید ۱۹ میتواند بر میزان مایعآمنیوتیک و رشد نوزاد تاثیرگذار باشد؛ در صورتی که مادر باردار به کووید ۱۹ مبتلا شود باید پس از بهبودی جهت بررسی وضعیت رشد کودک برای سونوگرافی اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه میزان ابتلای مادران باردار در پیک پنجم بسیار بالا است، به مادران باردار توصیه میشود که واکسنی که سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت برای مادران باردار در نظر گرفته است و بدون عارضه و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است را تزریق کنند.
زارع خاطرنشان کرد: به همه مادران باردار بالای ۱۸ سال و بالای ۱۲ هفته توصیه میشود که واکسن سینوفارم را حتما تزریق کنند زیرا هیچ منع مصرفی برای این واکسیناسیون وجود ندارد.
وی در پایان یادآور شد: مادران باردار حتما واکسیناسیون را در اولویت قرار دهند؛ زیرا تزریق واکسن از مرگ و میر مادر و جنین و بستری شدن در ICU و عوارض شدید کووید جلوگیری میکند.