روزنامه "واشنگتن پست" در مقالهای با اشاره به تشدید احتمالی تنش میان ایران و امریکا پس از حمله اخیر صورت گرفته به پایگاه التنف در سوریه، مدعی شد: "به نظر میرسد ایران مسئول حمله هفته گذشته پهپادی به یک پایگاه امریکایی در سوریه بوده که نشان میدهد جبهه تازهای در درگیری میان دو کشور از زمان خروج امریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ میلادی در حال گشوده شدن است.
به گزارش آفتابنیوز؛ وب سایت العهد وابسته به حزب الله لبنان این حمله را آغازگر مرحله تازهای در رویارویی میداند که در آن ایران و متحداناش به دنبال آزادسازی سوریه از دست نیروهای امریکایی خواهند بود.
در این سایت اشاره شده که خروج امریکاییها از افغانستان تنها تحت فشار عملیات نظامی و نه فشار سیاسی و دیپلماتیک رخ داده است. پیشتر در فصل تابستان ایران از متحدان خود در منطقه خواستار خویشتنداری و خودداری از حمله به نیروهای امریکایی در عراق برای تضمین ثبات در آستانه انتخابات پارلمانی شده بود. با این وجود، تشدید تنش در جریان حمله به پادگان التنف احتمالا مرتبط با دورنمایی کم سو برای از سرگیری مذاکرات هستهای است.
"رابرت مالی" نماینده امریکا در مورد امور ایران هشدار داده تلاش به منظور متقاعد کردن ایران برای بازگشت به مذاکره وارد مرحله حساس شده است. به نظر میرسد ایران با نمایش توانایی خود علیه نیروهای امریکایی در منطقه به دنبال استفاده از اهرم فشار در قبال امریکا و تعیین شرایط برای بازگشت به مذاکرات هستند. در پایان سال که قرار است نیروهای امریکایی عراق را ترک کنند و توافق هستهای احتمالا به خوبی پیش نخواهد رفت بار دیگر شاهد افزایش درجه تنش میان ایران و امریکا خواهیم بود".
چگونه ایران با موفقیت در حال استفاده از پهپاد در میدان نبرد است؟
شبکه خبری "بلومبرگ" نیز در گزارشی درباره استفاده موفقیتآمیز ایران از پهپاد در نبردهای میدانی مینویسد: "در ۱۵ سال نخست جنگ امریکا علیه تروریسم، آن کشور بزرگترین مزیت را در استفاده از پهپادهای قاتل داشت. پهپادهایی مانند "شکارچی" حملات مرگباری را علیه مظنونین به تروریسم انجام دادند. اوضاع در آخرین سال ریاست جمهوری اوباما تغییر کرد. انصارالله استفاده از پهپاد را علیه عربستان آغاز کردند. برخلاف پهپادهای امریکا، پهپادهای انصارالله ارزان قیمتتر بودند و بیشتر به هواپیماهای کامیکازه ژاپنی در جریان جنگ جهانی دوم شباهت داشتند که به اهداف مدنظر برخورد میکردند و منفجر میشدند.
یکی از بی پرواترین استفادهها از پهپاد در جریان حمله به میادین نفتی عربستان در سال ۲۰۱۹ میلادی بود که آسیبهای شدیدی بر آن وارد شد. آخرین نمونه استفاده از پهپاد در میدان نبرد حمله به پایگاه امریکا در سوریه در نزدیکی مرز عراق معروف به التنف است.
گسترش پهپادهای کامیکازه بخشی از استراتژی منطقه ایران بوده است. اغلب پهپادهای اعزامی به صورت قطعات جدا حمل میشوند و در غزه، سوریه، عراق و یمن مونتاژ و سرهم بندی میشوند.
همچنین گروههای شبه نظامی عراقی قصد دارند اعتبار امریکا را از طریق حملات پهپادی زیر سوال برند. ایران استفاده از پهپاد را برای اهداف نظارتی در جریان جنگ ایران و عراق آغاز کرد اما پیشرفت واقعی برنامه پهپادی ایران در سال ۲۰۱۱ میلادی و پس از سرنگونی یک پهپاد نظارتی امریکایی رخ داد. ایرانیان با مهندسی معکوس آن پهپاد توانستند در زمینه ساخت پهپاد پیشرفت کنند. حمله پهپادی اخیر علیه پایگاه امریکایی التنف نشان داد امریکا در محدود کردن گسترش فناوری شکست خورده است.
تو از ألباني هستي كه واقعيت روزمره زندگي ما ايرانيان را نميبيني.
پهپاد نظامی برای مردم امنیت اقتصادی و آرامش و رفاه به همراه ندارد.
نیاز به تغییر نگرش سیاسی داریم تا بجای بعد نظامی همکاری اقتصادی در منطقه اولویت ما باشد.
کل صنعت پهبادی ایران اندازه یه بیرقدار ترکیه علم بومی نداره. اگه اون پهباد رو امریکا به ایران نمیداد الان داشتن پراید 2002 درست میکردن بفرستن هوا
با این همه مشکلات پهباد را میخوام چکار.
به یزدان که گرما خرد داشتیم/کجا این سرانجام بد داشتیم.
یعنی چی که پهپاد نون و آب نمیشه؟