روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت»، امروز، با استفاده از سرویس جدید یک شرکت آمریکایی، از زوایای مختلف هفت تصویر با وضوح بالا از نیروگاه اتمی دیمونا و چند پایگاه نظامی و هوایی رژیم صهیونیستی را منتشر کرد.
شرکت «مپباکس» مستقر در واشنگتن و سانفرانسیسکو روز گذشته اعلام کرد که از روز ۲۶ اکتبر، دسترسی مشترکان خدمات این شرکت به تصاویر واضح از تمام مناطق فلسطین اشغالی امکانپذیر خواهد بود.
به رغم آنکه رژیم صهیونیستی سالها سعی داشت با فشار بر شرکتهای ارائهدهنده تصاویر ماهوارهای از انتشار عکسهای بسیاری از مناطق فلسطین اشغالی ممانعت کند، اما یک شرکت آمریکایی، روز گذشته، از ارائه تصاویر با جزئیات بالا از این پهنه جغرافیایی خبر داد.
پیش از این، متمم قانونی موسوم به «کایل-بینگامان»، شرکتهای آمریکایی را از ارائه تصاویر با وضوح بیشتر از ۲ متر در هر پیکسل از این منطقه منع کرده بود؛ اما این قانون در سال ۲۰۲۰ تغییر کرد و محدودیت جدید ۴۰ سانتیمتر تعیین شد.
«امنون هراری» رئیس برنامه فضای وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در گفتوگو با یدیعوت آحارانوت در این خصوس گفت که فکر نمیکند مشورت قبلی با اسرائیل در خصوص اجرایی شدن حکم فدرال آمریکا صورت گرفته باشد. این مسئله منجر به شناسایی پایگاهها و تأسیسات اتمی اسرائیل با دقت و وضوح بالا شده است.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه اضافه کرد که تلآویو بسیار نگران است که گروههایی همچون حزبالله و حماس از این تصاویر برای حمله به این مواضع استفاده کنند.
در بیانیه این شرکت آمده بود: «ما اکنون جزئیات [نقشهها و تصاویر] اسرائیل و فلسطین را چهار برابر کردیم. این تصویربرداری جدید، تصاویری با بالاترین وضوح موجود برای برنامهریزی پیادهروی، بررسی تحویل گرفتن کالاها، یا پیمایش بین شهرها را به مشتریان ما ارائه میدهد».
این شرکت آمریکایی روز گذشته همچنین ابراز داشت: «وضوح بهبود یافته [تصاویر از فلسطین اشغالی]، جزئیات بیشتری را برای ساختمانها، جادهها و شرایط طبیعی ارائه میدهد. ماهیت جدید [نقشهها] نمای کنونی جدیدتری را با استفاده از تصاویری که در تابستان ۲۰۲۱ جمع آوری شده ارائه میدهد. ترکیب این تصاویر با زمین یک چشم انداز سهبعدی منحصر به فرد را با جزئیات عالی ارائه میدهد».
مپباکس، شرکت آمریکایی ارائهدهنده نقشههای آنلاین سفارشی برای وبسایت ها و برنامههای مختلفی است که از سال ۲۰۱۰، در پاسخ به گزینههای محدود ارائه شده توسط شرکتهای تصویربرداری ماهوارهای مانند «گوگل مپس»، به سرعت جایگاه نقشههای سفارشی را گسترش داد.