آفتاب- زهرا مرعشی: یکی از افتخارات انقلاب شکوهمند ما حضور تمام اقشار جامعه اعم از دانشآموزان و دانشجویان است، گروهی که به دلیل داشتن انرژی و هیجان زیاد همیشه پیشروی فعالیتهای سیاسی و اجتماعی بودهاند. بسیاری از اتفاقات انقلاب اسلامی به وسیله دانشجویان آن دوره صورت گرفت، دانشجویانی که به پاس خون و تلاششان یاد و خاطره آنها سالهاست که مورد تقدیر واقع میگیرد. اما امروز که ما وارثان تلاش این افراد هستیم شاهد فضایی بسته در دانشگاههای کشوریم که کار را برای هر گونه فعالیت دانشجویی بسته است.
در دانشگاههای امروز ما فضای احتیاط آمیز مانع انجام هر فعالیتی میشود، زیرا که تجربه دانشجویان فعال گذشته که به دلیل مقتضای سنی دارای زیادهروی و هیجانات کاذب بودند، و عواقب فعالیت های آنها راه را برای دیگران ترسآور کرده است.
البته نظام جمهوری اسلامی با تاسیس دانشکدههای علوم سیاسی، ارتباطات و خبر سعی در تربیت نسل جوان برای بروز فعالیتهای سیاسی دارد، ولی عجیب این است که در مراکزی چون دانشکده خبر هم راه برای انتشار نشریات دانشجویی و صنفی بسته است؛ جایی که خود باید پیشروی تربیت نیروهای فعال در زمینه تولید خبر باشد.
چند روز پیش شاهد نامه سرگشاده تعدادی از دانشجویان دانشکده خبر خطاب به مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم جناب دکتر اسلامی بودیم که دربردارنده گلایههای از فضای بسته محیط آموزشی شان بود.
در ذیل این نامه را میآوریم:
«آنچه که هم اکنون در این دانشکده در جریان است برخلاف سیاستهای کلی اعلام شده وزارت علوم در ایجاد فضای پرنشاط دانشجویی تعریف میشود؛ بهطوری که با اعمال نظارات پیش از چاپ برای نشریات دانشجویی، مطالب را آنگونه که خود میخواهند تغییر میدهند و در صورت اعتراض نیز یارانه چاپ نشریه حذف و یا نشریه را توقیف میکنند؛ چه برسد به اینکه نشریات صنفی یا منتقد بخواهند حرفی برای گفتن و نقد کردن داشته باشند، چه، در همان مراحل نخست از انتشار آنها جلوگیری میشود.
مسئولان دانشکده خبر اعلام میکنند که با فعالیت دانشجویی در دانشکده مخالفاند و از سوی دیگر با توجه به اینکه افکار سیاسی، صنفی و علمی مختلف باید در دانشگاه امکان ابراز عقیده داشته باشند، دانشکده خبر و در مرحله بالاتر دانشگاه جامع علمی- کاربردی با شکلگیری تشکلهای قانونی و اسلامی دیگر به جز بسیج مخالفت میکنند».
در پایان، دانشجویان خواستار آزادی فعالیت های دانشجویی، راهاندازی تشکلها و انتشار نشریات در دانشکده خبر شدند.
در این زمینه خواستیم با دکتر جعفری معاون فرهنگی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفتگویی داشته باشیم، که در کمال تعجب، با بی اطلاعی ایشان از این واقعه روبرو شدیم. شاید در دانشکده خبر به طور کلی اطلاعرسانی و انتشار خبر حتی به صورت شایعه هم صورت نمیگیرد، یا اطلاع روسای دانشکده از وضع این محیط بسیار اندک است.