شیوا قاسمی پور در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروزز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت ۱۳ آبان ماه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و دانش آموز بیان کرد: ظالمان و مستکبران جهان بدانند که دیوار ستم شکستنی است و چپاولگران و زورگویان به زباله دان تاریخ خواهند پیوست.
وی در ادامه بیشترین مطالبه اخیر مردمی را صیانت از فضای مجازی دانست و تصریح کرد: ما امروز بیشتر از هر زمانی به وحدت نیاز داریم. در حالی که مردم نگران مشکلات اساسی همچون معیشت، آب، برق، تورم، گرانی و مسکن هستند به یکباره راجع به موضوعی تصمیم گرفته می شود که مردم به صورت روزمره با آن سروکار دارند. واقعیت این است که این تصمیم در مقایسه با مشکلات ذکر شده اولویت کشور نیست و امروز در کشور چندین میلیون نفر در فضای مجازی و اینترنت مشغول فعالیت اقتصادی هستند، تا جایی که مردم در دورترین نقطه کشور با استفاده از ظرفیت اینترنت و ایجاد کسب و کار برای خودشان توانسته اند کالاها و خدمات خود را با جلب مشتری به سراسر دنیا بفروشند.
نماینده مردم مریوان افزود: مطرح کردن طرح مذکور بدون پیوست رسانه ای و بدون ایجاد امنیت خاطر برای مردم صرفا منجر به التهاب فضای عمومی جامعه خواهد بود و باعث می شود اعتماد مردم بمیرد. مردم با اتکا به اصل ۲۴ قانون اساسی نباید نگران آزادی های شهروندی خود باشند. فراموش نکنیم که مسئولین مدیون مردم هستند.
قاسمی پور با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد انتصابات فامیلی برخی از مسئولان ارشد دولت در مناصب دولتی و خصوصی هستیم، گفت: تا کی باید شاهد استفاده از رانت در انتصابات باشیم، امیدواریم تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از ظرفیت نخبگان در راستای توسعه کشور را سرلوحه انتخاب افراد جهت تصدی پست های کلیدی قرار داده و دست از انتصابات حزبی و فامیلی بردارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: معلمان به عنوان رکن اصلی تعلیم و تربیت امروزه از نظر رفاه و معیشت سخت در تنگنا هستند، بنابراین دولت باید با اجرای کامل رتبه بندی گامی موثر برای حل این مشکلات بردارد. لازم است بدانیم جای معلم در کلاس درس است نه دلالی و مسافرکشی.
نماینده مردم مریوان افزود: آیا رتبه بندی معلمان و همسان سازی حقوق بازنشستگان باعث سقوط اقتصاد و استقراض کشور می شود یا حقوق و پاداش های نجومی بگیران و عدم برخورد با مفسدین اقتصادی؟
قاسمی پور در ادامه در رابطه با حوزه انتخابیه خود خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تعجب نکنید اگر جنس مطالبات بنده در این تریبون با آنچه که شما برای موکلین خود می خواهید متفاوت است. فریاد شما برای تکمیل و توسعه استانتان است و داد من از فقدان حداقل ها است. شما از توسعه زیرساخت حمل و نقل می گویید و من از مرگ روزانه موکلینم در جاده هایی که کمترین شباهت به راه استاندارد را دارند، شرمنده مردمی هستم که تنها فرودگاه استانشان فقط یک پرواز دارد که آن هم با تاخیر و کنسلی همراه است.
وی افزود: شما از افزایش سرمایه انسانی استانتان در وزارتخانه های مختلف می گویید و من بعد از ۴۳ سال از پیروزی انقلاب که منادی وحدت مسلمین جهان است، مطالبه استاندار بومی اهل سنت را همچون رویایی دست نیافتنی امیدوارانه از دولتی به دولت دیگر حمل می کنم. از استانی صحبت می کنم که سرچشمه بخش وسیعی از آبهای زاگرس است و مردم مرکز استانش دبه به دست همچون صد سال پیش به آب چشمه ها پناه برده اند.
نماینده مردم مریوان ادامه داد: شما افزایش سهم استانی خود را در صنعت می خواهید و من در استانی که قدم به قدم آن معادن با ارزش و منحصر به فرد است به دنبال حل معضلات کولبرانی هستم که راهی به جز بازی با جانشان برای لقمه ای نان ندارند.
قاسمی پور در رابطه با مشکلات جوانان کرد یادآور شد: جوانانی که اکنون در بدترین وضعیت اقتصادی قرار دارند. جوانان و نخبگانی که کسب کننده مدال های جهانی علمی و ورزشی هستند و برای این مرز و بوم افتخار آفریدند ولی مجبورند برای به دست آوردن یک لقمه نان به کولبری روی آورند. جوانان ما به جای احداث کارخانه و کارگاه توسط مسئولین به برخورد های قهری تهدید می شوند و تعداد زیادی کولبر کشته و زخمی شدند. چه کسی پاسخگوی فرزندان آنهاست؟ آیا این رواست که جوانان تحصیلکرده ما به خاطر تامین معیشت حداقلی خانواده هایشان به جای اشتغالزایی تحقیر شده و جانشان را از دست بدهند؟
وی افزود: جوانی که برای تامین حداقل معیشت خانواده اش در خطر جانی به سر می برد، اما قاچاقچیان واقعی با رانت دولتی میلیاردها تومان به جیب کثیف شان می زنند و در کاخ هایشان تفریح می کنند.
قاسمی پور با اشاره به اینکه مریوان و سروآباد به عنوان قطب گردشگری کشور با داشتن میراث فرهنگی، طبیعت بی بدیل و زیبا و سیستم های چشم نواز همیشه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است، گفت: متاسفانه این بخش نیز به دلیل عدم توجه به زیرساخت های مورد نیاز مورد بی مهری قرار گرفته است. چرا که گردشگری در کردستان که بالاترین ظرفیت ممکن را دارد تعطیل شده و هیچ برنامه ای وجود ندارد و در طی ایام سال بسیاری از محیط های گردشگری شهرستان با ۱۰ سال گذشته فرقی ندارد.
وی با بیان اینکه دریاچه آب شیرین زریوار که یکی از پدیده های نادر و سخاوت طبیعت است در معرض زوال زیستی قرار دارد، تاکید کرد: به همین خاطر برای مردم مریوان حفاظت از دریاچه که نماد زیبایی و طراوت شهرستان است اصلی مهم و بی بدیل است، اما متاسفانه بی توجهی و عدم تخصص مدیران در حوزه محیط زیست باعث عدم ساماندهی دریاچه و زوال آن شده است.
نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه چند روز بیشتر از هفته وحدت نگذشته است از همه نهادها به ویژه صداوسیما انتظار می رود که وحدت ملی را نه فقط در هفته وحدت بلکه در تمام ایام سال ایجاد کند. شبکه استانی کردستان فقط بازتاب دهنده بخش هایی از مراسم اهل سنت در ماه ربیع الاول است، اما در مناسبت های دیگر سال به اکثریت اهل سنت استان توجهی نمی کند. بنابراین ریاست جدید سازمان صداوسیما که فردی تحول خواه است بداند که وحدت و عدالت رسانه ای از این طریق ایجاد نمی شود.
نماینده مردم مریوان و سروآباد عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات مردم همیشه در صحنه مریوان مرز باشماق است که از فرصت برای منطقه به تهدید تبدیل شده است. ساماندهی مرز باشماق رویای دست نیافتنی است، جاده بین المللی مرز باشماق که روزانه تردد صدها کامیون ترانزیتی دارد بیشتر شبیه به جاده های روستایی می ماند که امید است با شروع به کار دولت آقای رئیسی عزم جدی و اختصاص اعتبار ویژه برای حل مشکلات از جمله اختصاص بخشی از درآمد مرز باشماق برای توسعه زیر ساخت ها در شهرستان مریوان و سروآباد باشد.