کد خبر: ۷۳۶۵
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۸۴ - ۱۰:۴۸

فلسطين جزيره‌اي در درياي اسراييل

آفتاب‌‌نیوز : نيكولاس جويت نويسنده‌ آمريكايي و استاد گروه تاريخ دانشگاه پرينستون آمريكا، در اين كتاب آورده است: كشور مستقل فلسطين در كرانه‌ي باختري با توجه به اينكه از سوي اسراييل با تمام ويژگي‌هاي نژادپرستانه‌اش احاطه شده باشد، مسلما قابل حيات نخواهد بود
.
وي هم‌چنين آورده است: با توجه به اينكه عقب نشيني اسراييل، تنها مناطق ناچيزي از كرانه‌ي باختري را در بر مي‌گيرد، كشور آينده‌ي فلسطين به منزله‌ جزيره‌اي است كه درياي اسراييل آن را در بر گرفته است. 

نويسنده‌ي اين كتاب تاكيد كرده است كه اسراييل با حضور 50 ساله‌ي خود در برقراري صلح با همسايگانش به ويژه فلسطين شكست خورده و پيشرفت قابل توجهي در اين زمينه نداشته است.

جويت با اشاره به اينكه توافق‌نامه‌ي اسلو به جاي حل و فصل درگيري‌ها موجب بروز مشكلات بيشتر شده، تاكيد كرد، طبق توافق‌نامه‌ي اسلو زمين‌هاي اشغال شده از سوي اسراييل بايد به فلسطينيان بازگردانده مي‌شد، ولي به دليل اينكه مساحت اين اراضي به شكل واضح و روشن مشخص نشده، اين توافق‌نامه به شكل درست و صحيح اجرا نشد.

وي نوشته است: اسراييل بعد از اشغال زمين‌ها در سال 1967 سياست جديدي را از طريق اسكان يهودي‌ها در مناطق اشغال شده اعمال كرد و طي آن حدود 300 هزار يهودي در كرانه‌ي باختري و نوار غزه، منازل فلسطينيان را در شهرها و روستاها اشغال كرده و آنها را بين خود تقسيم نمودند.

در ادامه‌ اين كتاب آمده است: قوانين بين‌المللي و قطعنامه‌هاي شوراي امنيت مسووليت‌هاي اسراييل را در خصوص عقب نشيني كامل از اراضي اشغال شده‌ي سال 1967 مشخص كرده، ولي با اين وجود وضعيت فلسطينيان در سايه‌ي حمايت‌هاي بين‌المللي تغيير نكرده و مردم فلسطين در سرزمين اشغال شده، سالهاست كه از طرح‌ها و اقدامات نژاد پرستانه‌ي اسراييل رنج مي‌برند.

در اين كتاب خاطرنشان شده است: اسراييل در تلاش است تا با حفظ سيطره‌ي خود بر آب و خاك فلسطين تحت عنوان عمليات صلح، بخش ناچيزي از كرانه‌ي باختري و قسمت بيشتري از نوار غزه را در اختيار فلسطينيان قرار دهد و در مقابل بخش اعظم سرزمين‌هاي اشغالي را هم‌چنان در اختيار خودش داشته باشد و با اين اوصاف مشخص مي‌شود كه توافق‌نامه‌ي‌ اسلو اسراييل و فلسطين را دو شريك مساوي و برابر قرار نداده و اين توافق‌نامه بيشتر به نفع منافع و خواسته‌هاي اسراييل است.

نويسنده‌ي كتاب هم‌چنين تاكيد كرده كه رهبران فلسطيني ناآگاهانه در اين طرح‌ها شريك اسراييل هستند و با تكيه بر آمال خود مبني بر تشكيل كشور مستقل فلسطيني، به اسراييل اجازه مي‌دهند تا تحت عناويني پيراسته هم‌چون "صلح ملي" سرنوشت فلسطينيان را در دست بگيرند و در واقع به شكلي ناآگاهانه به اجراي اقدامات نژادپرستانه‌ي اسراييل مشروعيت بخشند.

نويسنده‌ اين كتاب با اشاره به اين گفته كه "فلسطينيان تروريست عامل از بين رفتن روند صلح هستند"، آورده است: در اين سخن يك حقيقت بزرگ ناديده گرفته شد و آن اين است كه فلسطينيان با راي دادن به احزابي كه حامي انجام مذاكرات و مخالف جنگ و جنايت هستند، ثابت كردند كه اكثر آنها مخالف جرم و جنايت هستند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین