کد خبر: ۷۳۶۶۷۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰

نماینده مجلس خطاب به وزیر اقتصاد: سرمایه مردم دود شد و شما هم مثل ما تماشاگر هستید

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سرمایه مردم طی یک سال گذشته در بازار سرمایه دود شد، گفت: هیچ اقدام جدی برای حمایت از سرمایه داران خرد صورت نگرفته است.
نماینده مجلس خطاب به وزیر اقتصاد: سرمایه مردم دود شد و شما هم مثل ما تماشاگر هستید
آفتاب‌‌نیوز :

سیدغنی نظری خانقاه در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی پس از گزارش وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بازار سرمایه خطاب به وزیر اقتصاد و دارایی، گفت: سرمایه مردم در بازار سرمایه دود شد و شما هم مثل ما تماشاگر هستید. شما چه کار برای جلوگیری از ضرر طبقات پایین و مستضعف و متوسط که به دولت اعتماد کردند انجام دادید.

وی افزود: اینکه شما برای فرار از مسئولیت عنوان می‌کنید که اظهارنظر نمایندگان مجلس و برخی متخصصین باعث ریزش بورس می‌شود درست نیست. این چه بورسی است که با یک اظهارنظر جابه جا می‌شود و نوسان پیدا می‌کند.

نماینده خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حقوقی‌ها سهامداران خرد را بیچاره کردند، ادامه داد: بورس کالا نیز هنوز در ید سهامداران عمده است و برای آن‌ها هیچ سقفی تعریف نشده است.

نظری خانقاه با تاکید بر اینکه مهم‌تر از بورس برای ما هیچ مساله‌ای وجود ندارد، اضافه کرد: روزانه هزاران پیامک برای ما می‌آید که از حقوق از دست رفته سهامداران در بورس دفاع کنید. زمانی که نماینده مجلس بودید طرح‌های خوبی را تدوین کردید و امروز نیز ایده‌های خوبی دادید، چه برنامه‌ای برای عملیاتی شدن و اجرای این برنامه‌ها دارید.

وی با یادآوری اینکه بورس یعنی شفافیت، تصریح کرد: وقتی فردی در بورس انرژی ۱۰۰ میلیون تومان دریافت می‌کند چه شفافیتی در بازار وجود دارد؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه شرکت‌های صوری ضربه به اعتماد مردم زدند، گفت: اینکه یک شرکت جعلی پول مردم را بالا بکشد و سازمان بورس فقط نظاره گر باشد پذیرفتنی نیست؛ دست دلالان را از بازار کوتاه کنید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: در ۱۰ سال گذشته با وجود رشد بورس اعتماد مردم از این بازار سلب شد چرا که طی یک سال این بازار ریزش شدیدی داشت و در ۳ ماه گذشته نیز وضعیت بازار بورس به شدت اسفناک بوده است.

مقایسه بازار سرمایه با سایر بازارها دردی از مردم دوا نمی کند

نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: مقایسه بازار سرمایه با بازار خودرو، طلا، سکه و مسکن قیاسی مع الفارق است و اینکه وزیر محترم آن را نسبت به سایر بازارها سودآورتر می خواند صحیح نیست و دردی از مردم دوا نمی کند.

احد آزادی خواه نیز پس از گزارش وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بازار سرمایه، گفت: مگر قرار است بورس نسبت به سایر بازارها سودآوری کمتری داشته باشد که وزیر محترم آن را با سایر بازارها مقایسه می کند و می فرماید نسبت به بازار خودرو، طلا، سکه و مسکن وضع بهتری دارد. این قیاس به قول ما طلبه ها مع الفارق است و معنا ندارد.

وی افزود: ملت مبتنی بر اعتمادی که به دولت ها داشتند در بازار سرمایه ورود کردند اما خیلی از خانواده ها و سرمایه ها در این بازار به خاطر مشکلات مدیریتی در این نظام از بین رفت و مقایسه این بازار با سایر بازارها دردی از مردم دوا نمی کند.

آزادی خواه تاکید کرد: ما در بحث نرم افزاری و نظام مدیریتی حاکم بر بازار سرمایه مشکل داریم و با این نظام مدیریتی هر اقدامی انجام دهیم وضع بازار سرمایه تغییری نمی کند.

افزایش نرخ سود بانکی منجر به نزولی شدن بورس می‌شود

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: به نظر می‌رسد که نرخ سود بانکی افزایش یافته است در صورت درستی این موضوع، بانک‌ها به جای سرمایه‌گذاری در بورس نقدینگی را میان خودشان جابه‌جایی می‌کنند و این امر منجر به نزولی شدن بیشتر بازار سرمایه می‌شود.

مجتبی رضاخواه جلسه علنی امروز (سه شنبه 18 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی پس از ارائه گزارش وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره وضعیت بورس گفت: نزولی شدن بازار سرمایه در سال گذشته پس از صعود بسیار آن خطایی بود که دولت گذشته انجام داد زیرا عموم مردم و حتی آنهایی که با بورس آشنایی نداشتند را نیز به حضور در این بازار تشویق کرد.

نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: وزیر امور اقتصادی و دارایی توضیح دهد که آیا دولت قبلی در نزولی شدن شاخص بورس دخالت داشته یا خیر، آیا دولت دوازدهم با سیاست‌گذاری‌هایی در بورس به دنبال تأمین کسری بودجه خود بوده است و در آخر اینکه آیا دولت فعلی نیز همین هدف را دارد.

وی با اشاره به ریل‌گذاری اشتباه دولت قبلی در بازار سرمایه اضافه کرد: اگر این اشتباهات اصلاح نشود چه باید کرد، آیا مردم باید تاوان عدم این اصلاح را بدهند؟

این نماینده با اشاره به اینکه بازار سرمایه، بازار پرریسک و پر نوسانی است، ادامه داد: با رشد نرخ ارز بورس صعودی می‌شود. وزیر اقتصاد توضیح دهد برنامه دولت فعلی که به دنبال تثبیت نرخ ارز است، برای جبران نزولی شدن بورس چه برنامه‌ای دارد؟

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه آقای خاندوزی مراقب باشد که اوراق بدهی بیش از میزانی که در بودجه پیش‌بینی شده به فروش نرسد، تصریح کرد: به نظر می‌رسد که نرخ سود بانکی افزایش یافته است در صورت درستی این موضوع بانک‌ها به جای سرمایه‌گذاری در بورس نقدینگی را میان خودشان جابه‌جایی می‌کنند و این امر منجر به نزولی شدن بیشتر بازار سرمایه می‌شود.

تصمیمات غلط در بخش های دیگر دولت نباید در بازار سرمایه تاثیرگذار باشد

نماینده زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: برای ما قابل قبول نخواهد بود که اگر تصمیمات غلطی در بخش های دیگری در دولت گرفته شود، این موضوع موجب آسیب رسیدن به بورس و بازار سرمایه شود.

مصطفی طاهری در نشست علنی امروز (سه شنبه، 18 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی پس از گزارش وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بازار سرمایه خطاب به وزیر اقتصاد و دارایی، گفت: اگر در بخش های مختلف دولت و وزارتخانه های اقتصادی ادعا شود که سیاست های وزرای دیگر باعث برهم خوردن نظم بورس است برای ما قابل قبول نیست و ما دولت را یکپارچه می دانیم و وزیر اقتصاد باید هماهنگی این بخش را برعهده بگیرد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: عوارض ناشی از ساختار غلط ما یکی دیگر از دلایل نوسانی بودن بورس است به طوری که بحث عملکرد شرکت های دولتی و عملکرد معیوب آن ها در بورس تاثیرگذار است و ما انتظار داریم در سال بعد و چند ماه بعد در همین نقطه نباشیم و ساختار معیوب شرکت های دولتی اصلاح شده باشد و شفافیت مالی پیدا کرده باشند.

وی ادامه داد: طبق فرمول های اقتصادی برخی از شرکت های دولتی که وضعیت اقتصادی مطلوبی دارند در بورس رشد داشته باشند و لازم است اعتماد مردم به بازار سرمایه برای شرکت ها بازگردد و اعتماد مردم که با تغییر دولت مثبت شده بازسازی شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه زیرساخت ها متناسب با رشد سهامداران توسعه نیافته، گفت: در سال های اخیر شاهد رشد سهامداران بوده ایم اما این آمادگی از نظر سخت افزاری و نرم افزاری در بورس ایجاد نشده و مبنای توسعه بورس متناسب با مراجعه به آن رشد پیدا نکرده و برخی از شرکت ها در ارائه خدمات دچار مشکل شده اند.

وی در پایان تاکید کرد: لازم است ساز و کاری ایجاد شود که توزیع سود از طریق سامانه سجام امکان پذیر شود تا مراجعه به بورس و حضور فیزیکی کم شود و اقدامات سیستمی تسهیل در امور را فراهم کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
0
0
سرمایه مردم دود نشد. سرمایه ملت رفت به حساب دولت و حقوقی ها.رفت به حساب زبل خان ها
نامناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
0
0
عزيز من اقتصاد سواد ميخات
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین