کد خبر: ۷۴۰۰۸۹
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۴

این مرغ‌ها هم به جانتان ضرر می‌زنند، هم به مالتان!

مرغ یکی از اصلی ترین اقلام مصرفی در سبد خرید خانوارهای ایرانی است ولی متاسفانه علاوه بر افزایش های متعدد قیمت این کالا که همواره شاهد آن بوده و هستیم و البته کمبود آن(آنهم علیرغم آنچه در خصوص تولید بیش از حد نیاز مرغ در استان گفته می شود)، با معضل دیگری نیز در این حوزه مواجه هستیم و آن فروش این کالا به صورت قطعه بندی است.
این مرغ‌ها هم به جانتان ضرر می‌زنند، هم به مالتان!
آفتاب‌‌نیوز :

اگر سری به مغازه های مرغ فروشی در سطح شهر اراک بزنید، با ویترین های خالی از "مرغ کامل" و پر از "مرغ قطعه بندی شده فله یا بسته بندی شده توسط" مواجه می شوید، نکته اینجاست که علاوه بر احتمال فاسد بودن این مرغ های فله که گاهی هم توسط مغازه دار برای ترغیب مصرف کننده به خرید و گم شدن بوی بد ماندگی یا فساد، به ادویه آغشته می شوند! مجبورید برای خرید آنها قیمت های نجومی هم بپردازید.

برخی عرضه کنندگان مرغ در پاسخ به مشتری می گویند "مرغ قطعه بندی شده هرقدر بخواهید هست، اما مرغ کامل سریع تمام می شود" بعضی هاشان حتی می گویند برای خرید مرغ باید از روز قبل نام نویسی کنید!

گفته می شود که برخی عرضه کنندگان مرغ، بخش قابل توجهی از سهمیه مرغ دریافتی را به جای عرضه به مشتری، قطعه بندی کرده و آنرا به صورت فله یا در قطعه بندی های غیرمجاز با قیمت های بسیار بالاتر از قیمت مصوب به فروش می رسانند.

در واقع خرید مرغ های قطعه بندی شده فله یا دارای بسته بندی غیرمجاز، علاوه بر اینکه به مالتان ضربه می زند، ممکن است به جانتان نیز ضررهای جبران ناپذیری وارد کند و قطعا به همین دلیل است که نهادهایی همچون دامپزشکی بر عدم خرید اینگونه محصولات تاکید می کنند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در گفت و گو با ایسنا در اینباره اظهار کرد: قطعه بندی مرغ یا فروش به صورت فله ای در مراکز عرضه، مشکلاتی را برای دستگاه های نظارتی، شهروندان و متصدیان کارگاه های قطعه بندی ایجاد می کند، بر همین اساس عرضه مرغ به صورت فله ای یا قطعه بندی در مرغ فروشی ها ممنوع است.

سیروس سلمان نژاد افزود: یکی از این مشکلات سوءاستفاده برخی افراد سودجو است. آنها مرغ های تاریخ گذشته را با قیمت پایین از مراکز مختلف تهیه کرده و به صورت قطعه بندی شده به مردم عرضه می کنند، همچنین از طرفی حقوق شهروندی ایجاب می کند هر کالا دارای هویت و شناسنامه باشد، بر همین اساس مرغ فله ای فاقد هویت محسوب می شود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: عمر ماندگاری مرغ ۷۲ ساعت است و به همین دلیل بسیاری افراد به دنبال تهیه مرغ کشتار روز هستند، چراکه خرید مرغ به صورت فله ای یا قطعه بندی این انتخاب را نیز از شهروندان می گیرد.

سلمان نژاد بیان کرد: فروش مرغ به صورت فله کار را برای دستگاه های نظارتی از جمله دامپزشکی در حوزه کنترل و نظارت بهداشتی سخت می کند، همچنین این مسئله شکایت و اعتراض متصدیان کارگاه های دارای مجوز را به دنبال دارد چراکه آنها لحاظ فضا و تجهیزات فروش هزینه های زیادی را متقبل می شوند و اینکه مراکزی بدون مجوز بخواهند به این عرصه وارد شوند، تضییع حقوق کارگاه های دارای مجوز است.

وی ادامه داد: انتقال آلودگی ثانویه از محیط به مرغ یا از فرد به مرغ نیز از دیگر معایب است که در کارگاه های فاقد مجوز ایجاد می شود، در کارگاه های دارای مجوز تمام افراد دارای کارت سلامت هستند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه قطعه بندی مرغ در ۲ صورت بلامانع است اضافه کرد: قطعه بندی مرغ ها در کارگاه های قطعه بندی دارای پروانه بهداشتی بهره برداری اخذ شده توسط دامپزشکی یکی از این موارد است چراکه این واحدها دارای تجهیزات مناسب و ناظر بهداشتی هستند، همچنین قطعه بندی در مراکز عرضه و مرغ فروشی دارای پروانه بهداشتی نیز بلامانع است. تفاوت این مرغ فروشی ها با سایر مرغ فروشی ها داشتن فضای مناسب و کافی است، این واحدها باید حداقل فضای ۲۵ متری و آب سرد و گرم و دستگاه استرالیزاسیون و میزکار مناسب و ناظر بهداشتی داشته باشند. زمانی به این واحدها پروانه بهداشتی تعلق می گیرد که تاییدیه محیط زیست یا مرکز بهداشت را داشته باشند.

سلمان نژاد ادامه داد: تفاوت مراکز قطعه بندی با کارگاه های قطعه بندی در توزیع مرغ بدین صورت است که قطعه بندی در مراکز در حضور مشتری اتجام می شود این در حالیست که در کارگاه ها قطعه بندی بدون حضور مشتری انجام می شود همچنین مرغ های قطعه بندی شده در این مراکز فقط در همین مراکز توزیع می شود. در مجموع خرد کردن مرغ، در غیر این دوحالت ممنوع است و در صورت مشاهده فروش مرغ فله و بدون هویت برخورد لازم صورت خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه ۲۲۰۰ مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی در استان وجود دارد بیان کرد: در ۷ ماهه سال جاری ۵۳ هزار و ۶۵۳ مورد بازدید از مراکز تولید، استحصال، حمل و توزیع در سطح استان صورت گرفته و ۹۴۹ مورد غیربهداشتی مشاهده و ۳۹ هزار و ۳۵ کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی ضبط و معدوم و ۱۱۸ مورد متخلف نیز به مراجع قضایی معرفی شده اند.

سلمان نژاد تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده چنین تخلفاتی می توانند با شماره ۱۵۱۲ تماس حاصل کرده و گزارش خود را جهت پیگیری اعلام کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین