بیماری دیابت با سرعت هشدار دهنده ای رو به گسترش است. یک نفر از هر ۱۰ فرد بزرگسال در جهان- حدود ۵۳۷ میلیون نفر- اکنون به بیماری دیابت دچار هستند. این رقم بیش از ابتلای ۴۶۳ میلیون بزرگسال به بیماری دیابت در سال ۲۰۱۹ است و حاکی از چالش جدی جهانی در حوزه سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی است.
اکنون بیماری دیابت در میان ۱۰ عامل اصلی مرگ و میر جهانی قرار دارد که موجب مرگ حدود ۶.۷ میلیون انسان در سال ۲۰۲۱ بوده است. آفریقا شش درصد از این مرگ و میرها را به خود اختصاص داده و از هر ۲۲ فرد بزرگسال در آفریقا یک نفر (۲۴ میلیون) به دیابت مبتلاست.
پیش بینی ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۴۵ حدود ۷۸۳ میلیون بزرگسال در جهان به بیماری دیابت مبتلا باشند. با چنین افزایش شدیدی که انتظار می رود در شیوع جهانی این بیماری شاهد باشیم واضح است که دیابت از کنترل خارج می شود و دیگر نمی توان آن را نادیده گرفت.
امسال صدمین سالگرد کشف انسولین است. انسولین هورمونی است که سطح گلوکز خون را کاهش می دهد. از این رو هرگز زمان مناسب تری برای انعکاس تاثیر دیابت و تاکید بر نیاز فوری به منظور بهبود دسترسی به مراقبت از میلیونها بیمار مبتلا به دیابت وجود نداشته است.
این فوریت اکنون بیشتر احساس می شود زیرا بیماری کووید-۱۹ بار اضافی را بر افراد مبتلا به دیابت تحمیل کرده است و آنها را در معرض بدترین عوارض قرار می دهد. هنوز تاثیر قرنطینه، استفاده از ماسک و خطر بالقوه دیابت ناشی از کووید-۱۹ بر سلامت افراد مشاهده نشده است و این نگرانی وجود دارد که همهگیری ممکن است باعث افزایش بیشتر شیوع دیابت و عوارض آن باشد که در سالهای آینده آشکار خواهد شد.